Lahjoita tulevaisuus

Kauppis 110 vuotta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu täytti tammikuussa 110 vuotta. Vaikka koulun nimi ja osoite ovat vaihtuneet vuosien saatossa, tavoite tarjota laadukasta opetusta ja tutkimustietoa yhteiskunnan kehittämiseksi on pysynyt samana.
Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus logolla.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu kuuluu tänä päivänä Euroopan johtavien kauppakorkeakoulujen joukkoon ja on yksi halutuimmista opiskelupaikoista Suomessa. ”Kauppa- ja taloustieteen opinnoilla on vahva kysyntä yhteiskunnassa. Tavoitteenamme onkin kasvaa merkittävästi 2020-luvun aikana, jotta voimme vastata kysyntään ja yhteiskunnan tarpeeseen kasvattaa korkeakoulututkinnon suorittaneiden määrää”, kertoo Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki.

Juhlavuoden kunniaksi Kauppakorkeakoulu käynnisti lahjoituskampanjan, jonka tavoitteena on varmistaa uusien kylterisukupolvien koulutus tinkimättä opetuksen ja tutkimuksen laadusta. Tammikuussa aloitettu kampanja on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, ja lukuisat lahjoittajat ja alumnit ovat muistaneet 110-vuotiasta koulua lahjoituksin.

Alumnit ja lahjoittajat ovat myös lähettäneet sydäntälämmittävä tervehdyksiä. ”Kauppis on antanut niin paljon: oppia, iloa, ystäviä, asennetta – ja vaimonkin. Lahjoitus on itsestään selvä tapa antaa vähän takaisin”, kirjoittaa Mika Suortti, lahjoittaja ja Kauppakorkeakoulun alumni vuosikurssilta 1984.

Lahjoittamisella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa – jo Runeberginkadulla sijainnut entinen päärakennus rakennettiin lahjoitusvaroin. ”Haluan kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia, jotka ovat tukeneet kouluamme tänä vuonna ja kuluneiden vuosikymmenten aikana. On ollut hienoa huomata, miten vahva ja laaja yhteisön tuki meillä on takanamme”, sanoo Timo Korkeamäki.

Teksti: Helena Salminen

Alumnien ja lahjoittajien terveisiä 110-vuotiaalle Kauppakorkeakoululle

Opiskelijoita kävelemässä Kauppakorkeakoulun viertä.

”Isäni opiskeli Kauppiksessa, kun hän ja äitini tapasivat KY:n lauluillassa 60-luvun lopulla. Minua ei siis olisi ilman Kauppista. Sain sekä opinnoista että opiskelijaelämästä upeat eväät elämään, lukuisia ystäviä (ja useamman kummilapsen) ja valtavasti muistoja. Kiitos ja onnea Kauppis!”

Salla Vainio

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1988 

Kauppakorkeakoulun historiahuone Kandidaattikeskuksessa. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto

”Olen aina ollut ylpeä siitä, että olen Suomen parhaan Kauppakorkeakoulun kasvatti. Jatkakaa hyvää työtänne!” 

Seija Goldstein

Kauppakorkeakoulun alumni

Students in campus

”1911 - 2021 - 2130,
Historian näkevät kaikki,
tulevaisuuden historian,
parhaat ajatukset ja teot,
me teemme,
juuri tänään,
ONNEA!”

Marko Parkkinen

Yrittäjä, ajattelija, tekijä

Aalto University School of Business

”Haluan kiittää Kauppakorkeakoulua, joka on antanut minulle erinomaisen perustan työelämään ja mahdollistanut minulle huikean ja jatkuvasti kehittyvän uran Suomen talouselämän huipulle. Ilman Kauppista tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos!”

Mikko Nieminen

Toimitusjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1993

Students outside School of Business / photographer Unto Rautio

”On hienoa, että Kauppakorkeakoulu sivistää suomalaista yhteiskuntaa sukupolvesta toiseen. Toivon, että näen koulun käytävillä vielä lapsenlapsianikin.”

Mikael Stelander

Toimitusjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1990

Opiskelijoita istumassa Kauppakorkeakoulun pohjakerroksessa

”Kauppis merkitsi minulle opiskelijayhteisöä, akateemista vapautta, onnistumisen hetkiä ja toivoa tulevaa kohtaan. Sain tukevan ammatillisen pohjan, joka takasi nousujohteisen uran seuraaviin vuosikymmeniin.”

Maarit Seppelin

Ekonomi, KTM, Kauppakorkeakoulun alumnim vuosikurssi 1982

Kauppakorkeakoulun päärakennuksen lahjoittajateos Töölössä.

”Lämpimät terveiset ja paljon onnea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle! Minulla on erittäin lämpimiä muistoja ajastani Runerberginkadulla ja tulen aina olemaan kiitollinen kaikesta siitä anteliaisuudesta ja tuesta, joita sain sekä koululta että suomalaisilta. Näiden molempien ansiosta en ainoastaan ole päässyt sinne missä nyt olen, vaan mikä tärkeintä, olen tullut sellaiseksi kuin olen.”

Sören Seitz

Kauppakorkeakoulun alumni, vuosikurssi 1999

Aalto University School of Business

Lahjoita Kauppakorkeakoululle

Ota yhteyttä

 Helena Salminen

Helena Salminen

Asiantuntija, lahjoittajasuhteet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu