Koulutustarjonta

Sähkötekniikan tohtoriohjelma

Monitieteinen sähkötekniikan tohtoriohjelma tarjoaa tutkinnon suorittaneille mahdollisuuden työskennellä useilla tutkimusaloilla, jotka vaihtelevat perinteisestä sähkötekniikasta ja energia-alasta hyvinvointiteknologiaan, robotiikkaan, nanotieteisiin sekä tietoliikennetekniikkaan.
Aalto ELEC

Tutkinto:

Tekniikan tohtori

Hakuaika:

1.1.2020 – 31.12.2020

Opetuskieli:

suomi
englanti
ruotsi

Kesto:

4 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai soveltuva ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

Korkeakoulu:

Sähkötekniikan korkeakoulu

Tohtoriohjelman tavoitteet

Sähkötekniikan tohtoriohjelma rakentuu vahvalle matemaattiselle ja luonnontieteelliselle pohjalle. Ohjelma kattaa kaikki sähkötekniikan korkeakoulun alat ja mahdollistaa monitieteellisen yhteistyön kautta koko yliopiston. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Elektroniikan ja nanotekniikan laitos (ent. Radiotieteen ja tekniikan laitos ja Mikro- ja nanotekniikan laitos), Sähkötekniikan ja automaation laitos, Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitos ja Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos. Väitöskirjatöiden ohjaukseen osallistuvat myös Metsähovin radiotutkimusasema ja Mikro- ja nanoteknologian tutkimuskeskus Micronova.

Tutkinnon rakenne

Tohtorin tutkinto koostuu seuraavista kokonaisuuksista:

  1. opinnäyte eli väitöskirja
  2. tutkimusalan opinnot 20-35 ECTS
  3. tieteen käytännöt ja periaatteet kokonaisuus 5-20 ECST

Opintojen sisältö

Ohjelman tavoitteena on kouluttaa itsenäiseen tutkimustyöhön kykeneviä mm. sähkötekniikan, energia-alan, hyvinvointiteknologian, robotiikan, nanotieteiden, radiotekniikan sekä edelleen tietoliikennetekniikan sekä näitä soveltavien alojen tohtoreita akateemisen maailman, julkishallinnon ja elinkeinoelämän palvelukseen. Päätoimisesti opiskellen tohtorin tutkinto on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa.Tutkimustyötä tukevat opinnot räätälöidään yksilöllisesti kunkin tohtorikoulutettavan tavoitteiden mukaisesti.

Tohtoriopintojen vaihe Lisätietoja opintojen vaiheesta
Alkuvaihe (uusi tohtorikoulutettava)
Keskivaihe (1-3. vuoden tohtorikoulutettava)
Loppusuora (4. vuoden tohtorikoulutettava)

Opetuskieli

Ohjelman opetuskieli on pääosin englanti. Tutkintokieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti riippuen siitä, millä kielellä opinnäyte tehdään.

Hae meille!

Sähkötekniikan tohtoriohjelmaan voi hakea ympäri vuoden (lukuun ottamatta heinäkuuta).

Opiskelijavalinta perustuu hakijan yksilöllisiin ansioihin, jotka esitetään jatko-opintohakemuksessa sekä sen liitteenä toimitetuissa dokumenteissa. Hakemukset käsitellään ja päätökset tapahtuvat tapauskohtaisesti. Sähkötekniikan korkeakoulun dekaani tekee päätöksen opiskelijaksi ottamisesta. Samalla vahvistetaan tutkimusala sekä vastuuprofessori. Valintapäätökset tehdään noin yhden kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Jokaiselle hakijalle ilmoitetaan hakupäätöksestä. Ensisijainen opinto-oikeus myönnetään tekniikan tohtorin tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeuden kestoa ei ole rajattu, mutta tutkinnon suositeltu suoritusaika on päätoimisesti opiskellen neljä (4) vuotta.

Seuraa koronatilannetta verkkosivuillamme https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Linjauksia voidaan tarkastella uudelleen pandemiatilanteen muuttuessa tai viranomaisten ohjeistusten niin vaatiessa.

Henkilöstö on siirtynyt myös etätoimintaan, minkä vuoksi tulee varautua siihen, että hakupapereiden käsittelyssä ja opiskeluoikeuksien myöntämisessä voi kestää odotettua pidempään.

Yhteystiedot

Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Käyntiosoite: Maarintie 8 (TUAS-talo), huoneet 1157 ja 1161 (IT-palveluiden vieressä)

Postiosoite: PL15500, 00076 AALTO

Sähkötekniikan korkeakoulun laitokset

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Teemme Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella laaja-alaista tutkimusta sähkömagneettisen, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. Ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.

Aalto University / Aalto satellite / photo: Mikko Raskinen

Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitos

Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitoksen tutkimus käsittelee monia erilaisia aloja tieto- ja viestintätekniikasta perussähkötekniikkaan. Laitoksen tutkimuksessa keskitytään selvittämään näiden ilmiöiden ja niihin liittyvien tekniikoiden teoreettisia rajoja ja perusteita.

anechoic chamber aalto university mikko raskinen

Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos (Comnet)

Laitos on monitieteinen tietoliikenteen ja tietoverkkojen tekniikan, tietoverkkoliiketoiminnan sekä tietoliikenteen käyttäjänäkökulman tutkimus- ja korkeimman opetuksen yksikkö. Alallaan laitos on suurin Suomessa.

Henkilö seisoo pimeässä ja hänen taustalleen on heijastettu vihreää koodia.

Sähkötekniikan ja automaation laitos

Sähkötekniikan ja automaation laitoksen tutkimus keskittyy mikrosysteemitekniikan eri aloihin, sähkötekniikkaan ja automaatioon. Tutkimusalojamme ovat voimajärjestelmät ja muuntaminen, ohjaus, robotiikka ja autonomiset järjestelmät, terveysteknologia ja älykäs asuinympäristö ja teollisuuselektroniikka ja -informatiikka.

Image

Hakuaika päättyy 31.12.2020 15:00 (UTC+2)

Hae nyt
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu