Uutiset

”Aalto on turvallinen paikka kehittää omia taitoja ja itseluottamusta”

Linh Nguyen halusi tutkinnon, joka takaisi hyvät työmahdollisuudet. Sen vuoksi hän päätti alkaa opiskella datatiedettä Aalto-yliopistossa.
Linh Nguyen sitting in a room full of Fatboy beanbags
Linh Nguyen uskoo, että datatiede auttaa rakentamaan parempaa yhteiskuntaa. Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Kun Linh Nguyen kävi lukiota Vietnamissa, hän tykkäsi matematiikasta ja todennäköisyyslaskennasta. Niiden lisäksi hän oli kiinnostunut yhteiskuntatieteistä ja teki vapaa-ajallaan paljon vapaaehtoistöitä kavereidensa kanssa.

Linh oli asunut Suomessa jo pari vuotta ennen datatieteen (Data Science) opintojensa aloittamista Aalto-yliopistossa. Hän tuli maahan alun perin opiskelemaan informaatioteknologiaa, liiketaloutta ja verkkokehitystä ja työskenteli Web Developerina jo aloittaessaan Aallossa.

”Jotta voidaan kehittää hyviä ja ylläpidettäviä ohjelmistoja, täytyy olla erittäin vankka pohja. Sen vuoksi olin etsinyt datatieteen kursseja Helsingistä, ja juuri silloin Aalto aloitti englanninkielisen datatieteen kandiohjelman”, Linh sanoo.

Linh haluaa rikkoa stereotypiaa, jonka mukaan kaikki koodaajat ovat miehiä, ja kannustaa naisia opiskelemaan teknologia-alaa ja datatiedettä. Häntä harmittaa, että joissain kouluissa tyttöjä ei edelleenkään kannusteta tieteen pariin. Samanlaisen tunteen hän sai itsekin ollessaan koulussa.

”Kaikki naispuoliset ystäväni datatieteen ohjelmassa pärjäävät todella hyvin, eikä Aallossa kukaan sano, ettet pystyisi tähän. Sen sijaan mielipiteitäsi ja panostustasi kuunnellaan. Se on hyvin turvallinen paikka rakentaa omaa osaamista ja itseluottamusta.”

 

Datatieteilijällä on valtaa

Linh halusi tutkinnon, joka takaisi hyvät työmahdollisuudet tulevaisuudessa. Englanninkielinen datatieteen ohjelma vaikutti hyvältä vaihtoehdolta.

Nyt hän on toisen vuoden opiskelija ja yhä tyytyväinen valintaansa. Ohjelma on antanut hänelle uusia työkaluja, jotka auttavat häntä hänen nykyisessä työssään. Hän pitää Aallossa opiskelusta myös muun muassa sen takia, että ihmiset ovat aina valmiita auttamaan.

Living in Otaniemi is the kind of an experience that every Aalto student should get

Linh Nguyen

”Professorit ja opetusapulaiset haluavat kuunnella opiskelijoita. He kannustavat antamaan palautetta kursseista ja tekevät niihin muutoksia sen perusteella.”

Linh asuu Otaniemen kampuksella. ”Otaniemessä asuminen on sellainen kokemus, joka jokaisen Aallon opiskelijan pitäisi saada kokea. Opiskelijaelämä täällä on mahtavaa! Kouluun on helppo kulkea, mutta täällä on myös paljon kerhoja ja aktiviteetteja, ja niissä on tilaa jokaiselle.”

Linhin suunnitelmissa on alkaa työstää hänen kandidaatintutkielmaansa syksyllä 2020. Hän haluaisi keskittyä siinä joko sosiaalisiin verkostoihin tai johonkin biologiseen tai lääketieteelliseen sovellutukseen ja on edelleen kiinnostunut rakentamaan toimivampaa yhteiskuntaa.

”Datatieteilijöillä on valtaa, koska he ymmärtävät teknologiaa ja matematiikkaa. Datatiede voi auttaa ratkaisemaan esimerkiksi monia yhteiskunnallisia ongelmia. Sitä voi käyttää esimerkiksi valeuutisten ja polarisoituneen sisällön tunnistamisessa mutta myös monen muun ongelman ratkaisussa.” Valmistumisen jälkeen Linh aikoo jatkaa opintojaan maisteriohjelmassa.

 

Helsinki on turvallinen paikka, josta käsin on helppo matkustella

Linhin mielestä Helsinki on täydellinen paikka Euroopassa opiskeluun. ”Helsingissä asuvana pääsee helposti eri paikkoihin Euroopassa, mutta samalla asuu todella hyvin toimivassa yhteiskunnassa, jossa on aina turvallinen olo eikä liian ruuhkaista.”

Hän kertoo suositelleensa opiskelua Aallossa ja Suomessa sukulaisilleen ja ystävilleen, jotka käyvät vielä lukiota. ”Tämä on todella hyvä yliopisto, mutta päästäkseen sisään täytyy pärjätä hyvin ylioppilaskirjoituksissa. Jos saa niistä todella korkeat pisteet, saattaa jopa saada stipendin.”

Jos Linh jonain päivänä muuttaa pois Suomesta, hän jää varmasti kaipaamaan sen luontoa ja metsiä. ”Monet ihmiset ajattelevat, että Euroopassa luonto on läsnä kaikkialla, mutta monissa paikoissa se ei pidä paikkaansa. Suomessa ei kuitenkaan tarvitse kuin kävellä pois keskustasta ja on jo metsässä.”

Hae opiskelemaan datatiedettä Aalto-yliopistossa! Haku on käynnissä 7.-20. tammikuuta 2021.

Linh Nguyen
Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Linh Nguyen, datatieteen kandiopiskelija

Valmistuu tekniikan kandidaatiksi vuonna 2021

Asuu Otaniemessä

On kotoisin Bac Ninhistä, Vietnamista

Suurin opintoihin liittyvä saavutus on ollut voitto ystävän kanssa Junctionin kestävän kehityksen haasteessa (projektin nimi: ”Ecof.ai - Find pareto-optimal cost and emissions tradeoff for conference locations from flight data”)

 

On myös

Mukana Aalto Debating Societyssa. “Monet ihmiset luulevat, että väittelemisessä on kyse vain huutamisesta ja suuttumisesta toisille, mutta se ei pidä paikkaansa. Sen sijaan debateissa pääsee keskustelemaan eri asioista, joista ei tule normaalisti puhuttua arjessa tai koulussa. Väitteleminen auttaa myös kehittämään kriittisen ajattelun ja yleisölle puhumisen taitoja.”

Haaveillut lapsena taidemaalarin ja tutkijan urasta. ”Kun katson maalauksiani, ymmärrän, miksei maalarin urani oikein edistynyt! Tiede on voimakasta, kiinnostavaa ja se vaatii luovuutta. Tarvitsemme myös lisää naisia tieteen pariin.”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.