Kemian tekniikan korkeakoulu

Kemian tekniikan korkeakoulu

Kemian tekniikka ratkoo aikamme isoimpia ongelmia

Kemian tekniikan opinnot tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän luonnontieteitä ja teknologiaa. Toisin kuin monet muut alat, kemian tekniikka ei vain tutki, miten luonto toimii, vaan myös kehittää uusia teknologioita. Näiden teknologioiden avulla ratkaistaan aikamme isoja ongelmia, kuten ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen riittävyyttä. Liity siis mukaan, jos haluat muuttaa maailmaa!
CHEM-opiskelijoita haalareissaan.
Kemian tekniikan opiskelijoita Waraslähtö-tapahtumassa elokuussa 2022.

Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriopintojen portfoliouudistus 2024

Kemian tekniikan korkeakoulu uudistaa maisteriopintojaan. Tällä sivulla on tietoa uudistuksesta, sen aikataulusta, ohjeistuksia ja muuta materiaalia.

Portfolio-uudistus

Millaista opiskelu kemian tekniikassa on ja millaisen työuran se mahdollistaa?

Kemian tekniikkaan voi tulla vaikka millä taustalla, ja meiltä voi työllistyä monenlaisille aloille ja työtehtäviin. Alan osaajia yhdistää kuitenkin yksi asia: uteliaisuus ja halu parantaa ympäröivää maailmaa.

Kemian tekniikasta valmistuneet ymmärtävät, mitä pitää tehdä puhtaan ympäristön ja kestävän kehityksen turvaamiseksi, ja tietävät, miten se tehdään. He kehittävät muovia korvaavia ratkaisuja, kestävää akkuteknologiaa ja raaka-aineiden kierrätystä, muun muassa. Kemian tekniikan innovaatioiden vaikutukset voivat olla massiivisia globaalissakin mittakaavassa.

Liity siis mukaan, jos haluat muuttaa maailmaa! 99 prosenttia valmistuneista työllistyy koulutusta vastaaviin töihin kuluttajabrändeistä suurteollisuuteen. 

Kemian tekniikan korkeakoulun kandidaattiohjelmat

Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on 3.1.— 17.1.2024.

Hakuaika suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 13.— 27.3.2024.

Students studying in groups in the laboratory

Kemian tekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Haluaisitko päästä konkreettisesti luomaan jotakin uutta ja hyödyllistä: biohajoavia muoveja, vettähylkiviä pintoja tai yhä parempia lääkeaineita? Kemian tekniikka on jännittävä ala, jossa kemiasta tuttuja ilmiöitä sovelletaan monialaisesti tieteessä ja teollisuudessa. Haasteet, joihin kemistien ratkaisukykyä tarvitaan, liittyvät luonnonvarojen kestävään käyttöön, kiertotalouteen ja puhtaan veden, ilman ja ravinnon riittävyyteen. Kemian tekniikan diplomi-insinöörit ovat kestävän kehityksen ja vastuullisen kuluttamisen edistäjiä, joiden osaaminen on sekä Suomessa että maailmalla erittäin ajankohtaista ja arvostettua.

Koulutustarjonta
Students in lab with protective gear

Chemical Engineering, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Ilmastonmuutoksen, pandemioiden ja ylikulutuksen aiheuttamat paikalliset ja maailmanlaajuiset haasteet muuttuvat yhä monitahoisemmiksi. Niiden ratkaisemiseksi vaaditaan ripeitä poikkitieteellisiä toimia. Monitieteinen Chemical Engineering -pääaine yhdistelee ainutlaatuisella tavalla mm. matematiikkaa, laskentatyökaluja, kemiaa, biokemiaa, biotieteitä ja kemian tekniikkaa.

Koulutustarjonta
Haku kandidaattikoulutuksiin

Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriohjelmat

Kemian tekniikan korkeakoulun uudistettuun maisteriohjelmatarjontaan kuuluu 4 maisteriohjelmaa.

Hakuaika: 30.11.2023 — 2.1.2024

Lignin nanoparticles applied to multilayered films to create colourful coatings. Photo: Aalto University, Alexander Henn

Bioproducts Engineering, Master of Science (Technology)

Biopohjaisten raaka-aineiden muuntaminen kierrätettäviksi biotuotteiksi on keskeistä nyt ja tulevaisuudessa.

Koulutustarjonta
Biotechnology laboratory

Biotechnology, Master of Science (Technology)

Biotekniikan ammattilaiset työskentelevät monilla aloilla kemiasta elintarvikealaan auttaen yhteiskuntaa muuttumaan hiilineutraaliksi biotaloudeksi.

Koulutustarjonta
Chemistry

Chemistry and Materials Science, Master of Science (Technology)

Uusien molekyylien ja materiaalien kehittämisellä on tärkeä rooli kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa.

Koulutustarjonta
A close-up photo of an epoxy sample with different shades of blue, and some green and gray colouring as well

Chemical and Metallurgical Engineering​, Master of Science (Technology)

Vastuullisten ja ekotehokkaiden prosessien ja tuotteiden suunnittelu on yhä tärkeämpää useilla teollisuuden aloilla.

Koulutustarjonta
Haku maisterikoulutuksiin

Katso kaikki Aalto-yliopiston kandidaattiohjelmat täältä.

Aallon yhteiset maisteriohjelmat

Yhteistyössä Aallon toisten koulujen kanssa järjestettävät maisteriohjelmat, joissa on vähintään yksi pääaine/suuntautumisvaihtoehto Kemian tekniikan korkeakoulussa.

Hakuaika: 30.11.2023 — 2.1.2024

Two students in the battery lab

Industrial Energy Processes - Advanced Energy Solutions, Master of Science (Technology)

Jos sinua kiinnostaa ura yhteiskunnan energia-asioiden parissa tai tulevaisuuden teollisten energiaratkaisujen kehittäjänä, Master's Programme in Advanced Energy Solutions voi olla sinulle erinomainen valinta. Industrial Energy Processes and Sustainability -pääaine tarjoaa perustason tiedot ja syventävää tietoa teollisista energiaprosesseista, esittelee teollisuuden tämän hetken keskeisimmät energiahaasteet ja valaisee mahdollisia polkuja kestävään tulevaisuuteen.

Koulutustarjonta
Students with teacher learning in laboratory

Creative Sustainability, Master of Science (Technology)

Monimutkaiset haasteet kuten ilmastokriisi, luontokato sekä köyhyys ja eriarvoisuus edellyttävät uusia ajattelutapoja ja taitoja. Master’s Programme in Creative Sustainability (CS) -maisteriohjelma tarjoaa monitieteisen oppimisalustan, jossa yhdistyvät muotoilu, kauppatieteet sekä materiaali- ja kemiantekniikka.

Koulutustarjonta
IDBM student explaining a concept to IDBM Impact 2018 event visitors

International Design Business Management, Master of Science (Technology)

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.

Koulutustarjonta
Aalto University / students at Aalto University / photo by Aino Huovio

Life Science Technologies - Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia.

Koulutustarjonta

Kansainväliset yhteisohjelmat

Kansainväliset kaksois-/kolmoistutkinto-ohjelmat, joissa Aallon partnereita ovat eri yliopistot Euroopassa.

Tarkista ohjelmakohtaiset hakuajat ohjelmien omilta sivuilta

Image of a turbine in the mountains

Advanced Materials for Innovation and Sustainability (EIT Raw Materials), Master of Science (Technology)

Opiskelijat oppivat ymmärtämään raaka-aineiden arvoketjun ja ajattelemaan innovatiivisesti ja yrittäjähenkisesti keskittyen kestävään kehitykseen. Ohjelma kattaa seuraavat aihealueet: harvinaisten tai haitallisten materiaalien korvaaminen tuotteissa ja materiaalien suorituskyvyn optimointi, lopputuotteen materiaalivirtojen optimointi sekä tuote- ja palvelumuotoilu kiertotaloudessa.

Koulutustarjonta
Students in laboratory

Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy (Bioceb), Master of Science (Technology)

Euroopan ensimmäisenä biotalouteen keskittyneenä yhteisohjelmana Master’s Programme in Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy (Bioceb) kouluttaa tulevaisuuden tutkimus- ja innovaatiojohtajia kestävän kehityksen kärkeen. Ohjelmasta valmistuneet ovat valmiita tarttumaan maailmanlaajuisiin haasteisiin kuten ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja biodiversiteetin säilyttämiseen.

Koulutustarjonta
biomass

Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems (SELECT), Master of Science (Technology)

Todelliset energiahaasteet, yhteistyöratkaisut, kestävä huominen – tie jännittävään tulevaisuuteen kestävän energia- ja ympäristötyön alalla. Master’s Programme in Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems (SELECT) -maisteriohjelma on yhteistutkinto-ohjelma, josta saat kaksoistutkinnon.

Koulutustarjonta
People wearing helmets and examining a tunnel wall

European Mining Course, Master of Science (Technology)

Mineraalipohjaisten materiaalien tarve kasvaa maailmanlaajuisesti, liittyen osittain uuteen vihreään tekniikkaan. Tuulivoimaloiden ja sähköajoneuvojen kaltaiset sovellukset tarvitsevat perinteisiä metalleja, mutta myös monia high-tech-metalleja, jotka tukevat ympäristöystävällistä tulevaisuutta. Metallien uudelleenkäyttö on tärkeä osa materiaalisykliä, mutta se ei tyydytä metallien kasvavaa kysyntää. Mineraaleja on louhittava maan kuoresta pitkälle tulevaisuuteen. European Mining Course-ohjelman tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita, joilla on laaja-alaiset taidot sekä kyvyt vastata tähän tarpeeseen.

Koulutustarjonta

Katso kaikki Aalto-yliopiston maisteriohjelmat täältä.

Mitä voisit opiskella englanniksi Aallossa?

Tohtoriohjelma

Tutustu tohtoriohjelmaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston tohtoriohjelmat täältä.

Doctoral students in the lab

Kemian tekniikan tohtoriohjelma

Kemian tekniikan tohtoriohjelma koostuu kuudesta tutkimusalasta. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, Kemian ja materiaalitieteen laitos ja Kemian tekniikan ja metallurgian laitos.

Koulutustarjonta

Kemian tekniikan korkeakoulun opinnot ja tutkimus keskittyvät metsäteollisuuden teknologiaan, kemian tekniikkaan, teolliseen bioteknologiaan, materiaalitieteeseen ja nanoteknologiaan, metallien ja mineraalien käsittelyyn sekä energiateknologiaan.

Valmistuneiden opiskelijoidemme työnkuvat ovat monipuolisia. Kemian tekniikan osaajia tarvitaan niin metalli-, elektroniikka- ja puunjalostusteollisuudessa, biotekniikan alalla kuin kemian-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa.

Aalto Day One 2019 party
Photo: Mikko Raskinen

Opiskelijamme

Aalto-yliopistossa tiedämme, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi tarjoamme opiskelijoillemme kansainvälisen ympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan.

Lue lisää

Prosessiteekkarit ry

Prosessiteekkarit ry ottaa vastaan Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun kemian tekniikan kandidaattiohjelmassa aloittavat uudet opiskelijat ja perehdyttää heidät yliopistoelämään sekä Aalto-yhteisöön.

Tutustu Kemian tekniikan opiskelijoiden järjestöön!
An image of two students wearing blue overalls

Meidän tutkimusmateriaalimme

  Litium ion batteries

  Litium ion batteries. Photo: Valeria Azovskaya

  Photo by Teemu Välisalmi

  Artificial spider silk. Photo: Teemu Välisalmi

  Biomedical scaffold

  Biomaterial scaffolds. Photo: Alexandra Zuhlke

  Nanocrystals from crab shell

  Chitin nanocrystals from crab shell. Photo: Wenchao Xiang

  Lattice materials

  Lattice materials. Photo: Luc Saint-Pierre

  multielectrode array from silicon wafer substrate

  Multielectrode array meantmade from silicon wafer substrate. Photo: Joonas Heikkinen

  Textile colours from nature

  Textile colours from nature. Photo: Valeria Azovskaya

  CHEM_Bio_Marianna_Granatier_From wood to fiber

  Wood and cellulose fabric. Photo: Marianna Granatier

  Nanocellulose yarn that captures hormones from waste water. Photo: FINNCERES

  Wood-based cellulose fibre yarn. Photo: FinnCeres

  Shimmering Wood: structural colour by Noora Yau. Photo Eeva Suorlahti

  Shimmering wood. Photo: Eeva Suorlahti

  Tutustu Aaltoon!

  Image from remote site: ourblogs.aalto.fi

  More than the degree | Aalto Blogs (ulkoinen linkki)

  Millaista opiskelu Aallossa on? Lue kaikki opiskelijaelämästä ja opinnoista Aalto Squadin blogista!

  Four students sitting outside of Väre builing

  Tapahtumat ja messut hakijalle

  Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

  Opiskelu Aallossa
  Aalto University, students. Picture: Pinja Valja

  Avoimen väylän opinnoilla tekniikan tutkinto-opiskelijaksi

  Tekniikan väylän opinnot (27 op) suorittamalla on mahdollista tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon ilman valintakokeita ja aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta.

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto

  Kemian tekniikan korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

  Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät erittäin hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa työllistymisestä viisi vuotta valmistumisesta sekä urakehityksestä.

  Lue lisää
  An image of a student making calculations on paper

  Seuraa meitä

  Tilaa hakijan uutiskirje

  Suorita kaikille avoimia opintoja

  Tutustu Aalto-yliopiston jatkuvan oppimisen ratkaisuihin – yksittäisistä kursseista kokonaisiin tutkintoihin. Avoin yliopisto mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Aalto-yliopiston kesäkoulussa voit opiskella taidetta, kauppatieteitä tai teknologiaa myös kesällä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: