Kemian tekniikan korkeakoulu

Kemian tekniikan korkeakoulu

Kemian tekniikka ratkoo aikamme isoimpia ongelmia

Kemian tekniikan opinnot tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän luonnontieteitä ja teknologiaa. Toisin kuin monet muut alat, kemian tekniikka ei vain tutki, miten luonto toimii, vaan myös kehittää uusia teknologioita. Näiden teknologioiden avulla ratkaistaan aikamme isoja ongelmia, kuten ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen riittävyyttä. Liity siis mukaan, jos haluat muuttaa maailmaa!
Chemical engineering students gathered for an outdoors event
Kemian tekniikan opiskelijoita Waraslähtö-tapahtumassa elokuussa 2022.

Millaista opiskelu kemian tekniikassa on ja millaisen työuran se mahdollistaa?

Kemian tekniikkaan voi tulla vaikka millä taustalla, ja meiltä voi työllistyä monenlaisille aloille ja työtehtäviin. Alan osaajia yhdistää kuitenkin yksi asia: uteliaisuus ja halu parantaa ympäröivää maailmaa.

Kemian tekniikasta valmistuneet ymmärtävät, mitä pitää tehdä puhtaan ympäristön ja kestävän kehityksen turvaamiseksi, ja tietävät, miten se tehdään. He kehittävät muovia korvaavia ratkaisuja, kestävää akkuteknologiaa ja raaka-aineiden kierrätystä, muun muassa. Kemian tekniikan innovaatioiden vaikutukset voivat olla massiivisia globaalissakin mittakaavassa.

Liity siis mukaan, jos haluat muuttaa maailmaa! 99 prosenttia valmistuneista työllistyy koulutusta vastaaviin töihin kuluttajabrändeistä suurteollisuuteen. 

Kemian tekniikan korkeakoulun kandidaattiohjelmat

Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on 3.1.— 17.1.2024.

Hakuaika suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 13.— 27.3.2024.

Students studying in groups in the laboratory

Kemian tekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Haluaisitko päästä konkreettisesti luomaan jotakin uutta ja hyödyllistä: biohajoavia muoveja, vettähylkiviä pintoja tai yhä parempia lääkeaineita? Kemian tekniikka on jännittävä ala, jossa kemiasta tuttuja ilmiöitä sovelletaan monialaisesti tieteessä ja teollisuudessa. Haasteet, joihin kemistien ratkaisukykyä tarvitaan, liittyvät luonnonvarojen kestävään käyttöön, kiertotalouteen ja puhtaan veden, ilman ja ravinnon riittävyyteen. Kemian tekniikan diplomi-insinöörit ovat kestävän kehityksen ja vastuullisen kuluttamisen edistäjiä, joiden osaaminen on sekä Suomessa että maailmalla erittäin ajankohtaista ja arvostettua.

Koulutustarjonta
Students in lab with protective gear

Chemical Engineering, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Ilmastonmuutoksen, pandemioiden ja ylikulutuksen aiheuttamat paikalliset ja maailmanlaajuiset haasteet muuttuvat yhä monitahoisemmiksi. Niiden ratkaisemiseksi vaaditaan ripeitä poikkitieteellisiä toimia. Monitieteinen Chemical Engineering -pääaine yhdistelee ainutlaatuisella tavalla mm. matematiikkaa, laskentatyökaluja, kemiaa, biokemiaa, biotieteitä ja kemian tekniikkaa.

Koulutustarjonta
Haku kandidaattikoulutuksiin

Katso kaikki Aalto-yliopiston kandidaattiohjelmat täältä.

Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering

Kemian tekniikan korkeakoulun oma maisteriohjelma, jossa on seitsemän pääainetta erillisinä hakukohteina.

Hakuaika: 1.12.2022 — 2.1.2023

Students in the laboratory looking at the Ioncell spinner

Biomass Refining - Chemical, Biochemical and Materials Engineering, Master of Science (Technology)

Biomassan jalostus on nopeasti kasvava ala, jossa hyödynnetään uusimpia tekniikoita biomassan muuntamiseksi puhtaaksi energiaksi ja erilaisiksi markkinoitaviksi biotuotteiksi.

Koulutustarjonta
Biotechnology laboratory

Biotechnology - Chemical, Biochemical and Materials Engineering, Master of Science (Technology)

Biotechnology-pääaine tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden toimia aktiivisina asiantuntijoina ja johtajina eri aloilla biokemikaaleista ja biopolttoaineista lääkkeisiin ja elintarvikkeisiin.

Koulutustarjonta
Students looking at equipment
Koulutustarjonta
Chemistry

Chemistry - Chemical, Biochemical and Materials Engineering, Master of Science (Technology)

Aina lääketieteen läpimurroista kestävien vaihtoehtojen luomiseen muoville, kemia muovaa maailmaa jatkuvasti.

Koulutustarjonta
Fibre and Polymer Engineering major

Fibre and Polymer Engineering - Chemical, Biochemical and Materials Engineering, Master of Science (Technology)

Haluatko käyttää tiede- ja insinööritaitojasi yhteiskunnan suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi? Jos vastauksesi on myönteinen, Fibre and Polymer Engineering -pääaine voi sopia sinulle.

Koulutustarjonta
Students in laboratory working on the computer

Functional Materials - Chemical, Biochemical and Materials Engineering, Master of Science (Technology)

Aalto-yliopisto sijoittuu QS World University Rankingissa materiaalitekniikan kärkiyliopistojen joukkoon. Aalto kouluttaa materiaaliosaajia, jotka haluavat oppia sekä kovia tieteenaloja että käytännönläheistä insinööriajattelua.

Koulutustarjonta
Students inspecting batteries

Sustainable Metals Processing - Chemical, Biochemical and Materials Engineering, Master of Science (Technology)

Aalto-yliopiston Sustainable Metals Processing on ainoa Suomessa tarjolla oleva pääaine, joka keskittyy modernin yhteiskunnan ja talouden peruspilareiden – metallien ja mineraalien – kestävään tuotantoon ja kierrätykseen.

Koulutustarjonta
Haku maisterikoulutuksiin

Aallon yhteiset maisteriohjelmat

Yhteistyössä Aallon toisten koulujen kanssa järjestettävät maisteriohjelmat, joissa on vähintään yksi pääaine/suuntautumisvaihtoehto Kemian tekniikan korkeakoulussa.

Hakuaika: 1.12.2022 — 2.1.2023

Two students in the battery lab

Industrial Energy Processes - Advanced Energy Solutions, Master of Science (Technology)

Jos sinua kiinnostaa ura yhteiskunnan energia-asioiden parissa tai tulevaisuuden teollisten energiaratkaisujen kehittäjänä, Master's Programme in Advanced Energy Solutions voi olla sinulle erinomainen valinta.

Industrial Energy Processes and Sustainability -pääaine tarjoaa perustason tiedot ja syventävää tietoa teollisista energiaprosesseista, esittelee teollisuuden tämän hetken keskeisimmät energiahaasteet ja valaisee mahdollisia polkuja kestävään tulevaisuuteen.

Koulutustarjonta
Students with teacher learning in laboratory

Creative Sustainability, Master of Science (Technology)

Aikamme kriittiset globaalit haasteet kuten ilmastokriisi, köyhyys, sosiaalinen ja taloudellinen eriarvoisuus ja väestönkasvu edellyttävät monialaisia ajattelutapoja uusien ratkaisujen löytämiseksi.

Koulutustarjonta
IDBM student explaining a concept to IDBM Impact 2018 event visitors

International Design Business Management, Master of Science (Technology)

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.

Koulutustarjonta
Aalto University / students at Aalto University / photo by Aino Huovio

Life Science Technologies - Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelmassa koulutetaan uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja.

Koulutustarjonta

Kansainväliset yhteisohjelmat

Kansainväliset kaksois-/kolmoistutkinto-ohjelmat, joissa Aallon partnereita ovat eri yliopistot Euroopassa.

Hakuajat:

 • EIT Raw materials (Advanced Materials for Innovation and Sustainability): 6.10.2021 – 30.4.2022
 • BIOCEB (Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy): 14.11.2022 – 26.1.2023
 • EMMEP (European Mining, Minerals and Environmental Program): 15.10.2020 – 1.4.2021
Image of a turbine in the mountains

Advanced Materials for Innovation and Sustainability (EIT Raw Materials), Master of Science (Technology)

Opiskelijat oppivat ymmärtämään raaka-aineiden arvoketjun ja ajattelemaan innovatiivisesti ja yrittäjähenkisesti keskittyen kestävään kehitykseen. Ohjelma kattaa seuraavat aihealueet: harvinaisten tai haitallisten materiaalien korvaaminen tuotteissa ja materiaalien suorituskyvyn optimointi, lopputuotteen materiaalivirtojen optimointi sekä tuote- ja palvelumuotoilu kiertotaloudessa.

Koulutustarjonta
Students in laboratory

Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy (Bioceb), Master of Science (Technology)

Euroopan ensimmäisenä biotalouteen keskittyneenä yhteisohjelmana Master’s Programme in Biological and Chemical Engineering for a Sustainable Bioeconomy (Bioceb) kouluttaa tulevaisuuden tutkimus- ja innovaatiojohtajia kestävän kehityksen kärkeen. Ohjelmasta valmistuneet ovat valmiita tarttumaan maailmanlaajuisiin haasteisiin kuten ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja biodiversiteetin säilyttämiseen.

Koulutustarjonta

Katso kaikki Aalto-yliopiston maisteriohjelmat täältä.

Mitä voisit opiskella englanniksi Aallossa?

Tohtoriohjelma

Tutustu tohtoriohjelmaamme alla tai katso kaikki Aalto-yliopiston tohtoriohjelmat täältä.

Doctoral students in the lab

Kemian tekniikan tohtoriohjelma

Kemian tekniikan tohtoriohjelma koostuu kuudesta tutkimusalasta. Ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Biotuotteiden ja biotekniikan laitos, Kemian ja materiaalitieteen laitos ja Kemian tekniikan ja metallurgian laitos.

Koulutustarjonta

Kemian tekniikan korkeakoulun opinnot ja tutkimus keskittyvät metsäteollisuuden teknologiaan, kemian tekniikkaan, teolliseen bioteknologiaan, materiaalitieteeseen ja nanoteknologiaan, metallien ja mineraalien käsittelyyn sekä energiateknologiaan.

Valmistuneiden opiskelijoidemme työnkuvat ovat monipuolisia. Kemian tekniikan osaajia tarvitaan niin metalli-, elektroniikka- ja puunjalostusteollisuudessa, biotekniikan alalla kuin kemian-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa.

Muuta maailmaa - Opiskele kemian tekniikkaa

Tule opiskelemaan alaa, jolla on erinomaiset työllisyysmahdollisuudet

Tutustu esitteeseemme
CHEM_Esite_suomi
Aalto Day One 2019 party
Photo: Mikko Raskinen

Opiskelijamme

Aalto-yliopistossa tiedämme, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi tarjoamme opiskelijoillemme kansainvälisen ympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan.

Lue lisää

Prosessiteekkarit ry

Prosessiteekkarit verkkosivusto

Tutustu Kemian tekniikan opiskelijoiden järjestöön!
An image of two students wearing blue overalls

Meidän tutkimusmateriaalimme

  Litium ion batteries

  Litium ion batteries. Photo: Valeria Azovskaya

  Photo by Teemu Välisalmi

  Artificial spider silk. Photo: Teemu Välisalmi

  Biomedical scaffold

  Biomaterial scaffolds. Photo: Alexandra Zuhlke

  Nanocrystals from crab shell

  Chitin nanocrystals from crab shell. Photo: Wenchao Xiang

  Lattice materials

  Lattice materials. Photo: Luc Saint-Pierre

  multielectrode array from silicon wafer substrate

  Multielectrode array meantmade from silicon wafer substrate. Photo: Joonas Heikkinen

  Textile colours from nature

  Textile colours from nature. Photo: Valeria Azovskaya

  CHEM_Bio_Marianna_Granatier_From wood to fiber

  Wood and cellulose fabric. Photo: Marianna Granatier

  Nanocellulose yarn that captures hormones from waste water. Photo: FINNCERES

  Wood-based cellulose fibre yarn. Photo: FinnCeres

  Shimmering Wood: structural colour by Noora Yau. Photo Eeva Suorlahti

  Shimmering wood. Photo: Eeva Suorlahti

  Tutustu Aaltoon!

  Image from remote site: ourblogs.aalto.fi

  More than the degree | Aalto Blogs (ulkoinen linkki)

  Millaista opiskelu Aallossa on? Lue kaikki opiskelijaelämästä ja opinnoista Aalto Squadin blogista!

  Students with bicycles in Otaniemi

  Haaveiletko opiskelusta Aalto-yliopistossa? Tule tapaamaan meitä!

  Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

  Opiskelu Aallossa
  Aalto University, students. Picture: Pinja Valja

  Avoimen väylän opinnoilla tekniikan tutkinto-opiskelijaksi

  Tekniikan väylän opinnot (27 op) suorittamalla on mahdollista tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon ilman valintakokeita ja aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta.

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto

  Kemian tekniikan korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

  Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät erittäin hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa työllistymisestä viisi vuotta valmistumisesta sekä urakehityksestä.

  Lue lisää
  An image of a student making calculations on paper

  Seuraa meitä

  Tilaa hakijan uutiskirje

  Suorita kaikille avoimia opintoja

  Tutustu Aalto-yliopiston jatkuvan oppimisen ratkaisuihin – yksittäisistä kursseista kokonaisiin tutkintoihin. Avoin yliopisto mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Aalto-yliopiston kesäkoulussa voit opiskella taidetta, kauppatieteitä tai teknologiaa myös kesällä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu