Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Kauppakorkeakoulu

Lahjoittajanäkyvyys

Kauppakorkeakoulu tarjoaa tukijoilleen mahdollisuuden tulla huomioiduksi uudessa, Otaniemessä sijaitsevassa päärakennuksessa, lahjoittajaseinäteoksen nimikkohelmen, nimikkotuolin ja suurlahjoittataulun muodossa. Lue lisää alta.
Kauppakorkeakoulun lahjoittajaseinä
Lahjoittajien seinäteos Kauppakorkeakoululla. Kuva: Roope Kiviranta.

Lämmin kiitos lahjoittajillemme!

Lahjoittamisella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa: jo Runeberginkadulla sijaitseva päärakennus, joka valmistui vuonna 1950, rakennettiin lahjoittajien tuella. Nyt tämä perinne on siirtynyt myös Otaniemeen. Haluamme kiittää lämpimästi lahjoittajiamme Kauppakorkeakoulun tukemisesta: olette mahdollistamassa Kauppakorkeakoulun menestymistä myös tulevaisuudessa, luomassa Kauppakorkeakoulun tulevaisuuden osaamista sekä tukemassa tulevia kylterisukupolvia. Sydämelliset kiitokset!

Lahjoittajien huomiointi Kauppakorkeakoulussa

Kaikki lahjoittajat summasta riippumatta huomioidaan lahjoittajan niin toivoessa Aalto-yliopiston verkkosivujen lahjoittajalistalla.

Tarjoamme Kauppakorkeakoulun tukijoille mahdollisuuden tulla huomioiduksi Kauppakorkeakoululla lahjoittajaseinäteoksen nimikkohelmen, nimikkotuolin ja suurlahjoittataulun muodossa.

Lahjoituslomakkeen kautta tehtyjä lahjoituksia seurataan viikoittain, ja huomiointiin oikeuttavista lahjoituksista olemme suoraan yhteydessä lahjoittajiin (ja toimitamme mm. nimikointiohjeet).

Lahjoittajaseinäteos

Kuvassa Kauppakorkeakoulun seinäteos: helmitaulu, johon on sijoitettu kauppatieteisiin lahjoittaneiden nimikoituja, valkoisia helmiä.
Kuva: Roope Kiviranta

Lisää oma helmesi tauluun! Kauppakorkeakoulun lahjoittajilla on mahdollisuus tulla huomioiduksi koulun päärakennuksen aulassa sijaitsevassa Abacus -lahjoittajaseinäteoksessa. Mahdollisuus koskee vähintään 250 euron kertalahjoituksen Kauppakorkeakoululle tehneitä yksityishenkilöitä.

Myös kaveriporukoilla tai muista yksityishenkilöistä koostuvilla ryhmillä on mahdollisuus helmeen. Jos ryhmä koostuu 10 eri lahjoittajasta, yhteissumman tulee olla vähintään 2 500€ tai jos lahjoittajia on alle 10, lahjoituksen tulee olla vähintään 250 euroa per henkilö.

Huom! Mikäli toivot huomiointia nimikkohelmen muodossa, kannattaa toimia nopeasti, sillä helmiä mahtuu Abacus -seinäteokseen rajallinen määrä. Lisäksi huomiointiin oikeuttava lahjoitussumma tulee nousemaan 500 euroon per yksityishenkilö vuoden 2024 alusta.

Lahjoituksen tehneen yksityishenkilön tai ryhmän nimi kaiverretaan melko huomaamattomana pyöreään "helmeen", joka lisätään rakennuksen ala-aulan seinäteokseen. Nimen voi myös jättää pois, jolloin laatta yksilöidään tunnistenumerolla. Nimikoituja helmiä voi olla vain yksi per lahjoitus ja yksi nimi per helmi. Helmiä on rajallinen määrä, ja ne myönnetään varausjärjestyksessä.

HUOM! Huomiointi osana seinäteosta jatkuu niin pitkään kuin nimikoitavia helmiä on saatavilla.

Nimikkotuolit

Lähikuva Kauppakorkeakoulun nimikkotuoleista, jotka on tarkoitettu kauppatieteisiin lahjoittaneiden huomiointiin.
Kuva: Roope Kiviranta

Kaikilla Kauppakorkeakoululle vähintään 1 000 euroa lahjoittaneilla on mahdollisuus tulla huomioiduksi uudessa rakennuksessa nimikkotuolin muodossa. Mahdollisuus koskee Aalto-yliopiston perustamisesta lähtien jo lahjoittaneita tai lahjoittavia yksityishenkilöitä.

Suuren suosion saaneet, uuden päärakennuksen luentosaleissa sijaitsevat nimikkotuolit on varattu loppuun.

Domus-nimikkotuolit

Domus-nimikkotuoli
Kuva: Roope Kiviranta

Kauppakorkeakoululle vähintään 1 000 euroa lahjoittaneet yksityishenkilöt voidaan nyt huomioida Domus-nimikkotuolien muodossa. Nämä Kauppiksella Töölössä (mm. nostalgisessa Raflassa) sijainneet arvokkaat tuolit kunnostettiin ja tuotiin uuteen päärakennukseen opiskelijoiden käytössä olevaan Learning Hub -tilaan, jossa ne palvelevat uusia kylterisukupolvia.

Tuolit yksilöidään kiinnittämällä tuolin selkänojaan messinkilaatta, johon kaiverretaan lahjoituksen tehneen yksityishenkilön nimi. Domus-nimikkotuoleja voi olla vain yksi per lahjoittaja, ja tuolit nimikoidaan varausjärjestyksessä. Aiemmat ja uudet lahjoitukset lasketaan yhteen eli, jos olet esimerkiksi lahjoittanut 850 euroa, uusi vähintään 150 euron lahjoitus antaa mahdollisuuden nimikkotuoliin. Toimi nopeasti, sillä Domus-nimikkotuoleja on vain rajallinen määrä!

Suurlahjoittajataulu

Kuvassa seinäteos, jossa on huomioitu kauppatieteisiin lahjoittaneet suurlahjoittajat nimikoiduilla valkoisilla palasilla
Kuva: Roope Kiviranta

Kaikki Aalto-yliopiston perustamisesta lähtien Kauppakorkeakoululle vähintään 10 000 euroa lahjoittaneet yksityishenkilöt, yritykset, yhdistykset ja säätiöt huomioidaan suurlahjoittajataulun eri kategorioissa, joita ovat

  • vähintään 10 000 euroa lahjoittaneet
  • vähintään 100 000 euroa lahjoittaneet
  • vähintään 1 000 000 euroa lahjoittaneet

Olethan mahdollisista vähintään 10 000 euron lahjoituksista yhteydessä Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholmiin ([email protected]) tai lahjoittajasuhteiden asiantuntija Helena Salmiseen ([email protected]). Laadimme niistä aina lahjoittajan kanssa lahjakirjan.

Lue Katsaus lahjoittajille 2023

Katsaus lahjoittajille 2023

Lue lisää varainhankinnan periaatteista, lahjoittajaviestinnästä ja lahjoitusvarojen käytöstä täällä

Tee lahjoitus

Tee lahjoitus

Hyvä lahjoittaja, lämmin kiitos panoksestasi koulullemme! Lahjoittajien tuki luo arvokkaan pohjan työllemme.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki

Lue lahjoittamiseen liittyviä uutisia ja lahjoittajatarinoita

Kuvassa Arto Hiltunen ja Arto Mäenmaa istuvat nojatuoleissa Wihurin säätiön tiloissa.
Yhteistyö Julkaistu:

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee suomalaista henkistä ja taloudellista elinvoimaisuutta

”Säätiön perustajat halusivat antaa takaisin yhteiskunnalle, joka oli mahdollistanut heidän menestyksensä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni Arto Hiltunen.
Aalto University Väre building pictured in spring time.
Yhteistyö Julkaistu:
Aalto-yliopisto Juniorin opiskelijaohjaaja
Opinnot Julkaistu:

Innostavat opiskelijat ohjaavat oman alansa asiantuntijoina Aalto-yliopisto Juniorin työpajoja

Junior tarjoaa lapsille ja nuorille kurkistuksia Aalto-yliopiston tarjontaan. Lue lisää toiminnasta – ja siitä, miten voit lahjoittamalla tukea tulevaisuuden tekijöiden hyväksi tehtävää työtä.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.

Ota yhteyttä

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
Helena Salminen

Helena Salminen

Asiantuntija, lahjoittajasuhteet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: