Aalto-yliopiston arkisto

Aalto-yliopiston arkisto

Aalto-yliopiston arkisto on kaikille tutkijoille avoin arkisto Otaniemessä. Arkistopalvelujen tehtävänä on yliopiston asiakirjallisen perinnön säilyttäminen ja siihen pohjautuvan tutkimuksen edistäminen. Arkisto vastaa asiakirjojen ja  toiminnan tuloksena syntyvien audiovisuaalisten ja esineaineistojen pitkäaikaissäilytyksestä, digitoinnista ja aineistojen tietopalvelusta.

Arkisto vastaa arkistointiin liittyvästä ohjeistuksesta (vain Aallon henkilökunnalle) ja auttaa määrittelemään mikä aineisto on säilytettävää ja toimitettava arkistoon. 

Arkiston tutkijapalvelu on avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä: [email protected]

Käyntiosoite: Otakaari 1B, 02150 Espoo

Aalto-ylopiston arkiston kuva- ja esineaineistoihin kuuluva negatiivi

Ajankohtaista

Tutustu toimintaan ja palveluihin

Ateneum maskerad

Arkiston digitoidut kokoelmat

Aalto-yliopiston sekä sitä edeltäneiden korkeakoulujen toimintaan liittyviä kuva-aineistoja, kuten toimintaa dokumentoivia valokuvia, oppilastöitä ja opinnäytteitä digitoidaan ja luetteloidaan Aalto-Finnaan.

Aalto-yliopiston arkisto
Visual communication design koulutusohjelman vierailu

Koulutus- ja näyttelytoiminta

Arkiston aineistoa voi käyttää opetusmateriaalina yliopiston opetuksessa, aineistoa käytetään myös näyttelytoiminnassa sekä erilaisissa julkaisuissa.

Aalto-yliopiston arkisto
VRC Oppimiskeskuksessa

Visual Resources Centre

Visual Resources Centre on Harald Herlin -oppimiskeskuksessa toimiva kuva- ja media-aineistojen tuottamiseen ja visuaalisten aineistojen käyttöön keskittyvä palvelu. VRC-palvelussa voi tutustua myös sopimuksesta arkistoaineistoihin.

Aalto-yliopiston arkisto

Tutustu kokoelmiin

Aalto-yliopiston museokokoelma, fysiikan laboratorio, säätövastus

Aalto-yliopiston museokokoelma

Opetuksessa ja tutkimuksessa käytettyjä laitteita fysiikan, paperi- ja selluloosatekniikan, geologian ja geofysiikan laboratorioista sekä rakennusopin, maanmittaus- ja koneinsinööriosaston mittauslaitteita ja tutkimusvälineitä.

Aalto-yliopiston arkisto
Arkkitehtuurin mittauspiirustus: Ainola

Arkkitehtuurin mittauspiirustukset

Arkkitehtuurin opetuksessa on ollut yli sadan vuoden ajan perinteenä laatia mittauspiirustuksia. Tuhansia piirustuksia käsittävä kokoelma muodostaa arvokkaan arkiston arkkitehtuurin historian tutkijoille.

Aalto-yliopiston arkisto
Keramiikan harjoitustyö

Keramiikan oppilastyöt

Keramiikan ja lasitaiteen kokoelma sisältää opintoihin liittyviä harjoitustöitä, lopputöitä sekä lasitekokeita muodostaen pedagogisen arkiston, joka havainnoi opetuksen kehitysvaiheita, opetusvälineitä ja tekniikoita.

Aalto-yliopiston arkisto
Deskiksen harjoitustyö

Deskriptiivinen geometria ja perspektiivioppi

Deskriptiivisen geometrian, eli “deskiksen” kurssin harjoitustöitä ja kilpailutöitä, kuten fotogrammetrisia konstruktioita ja rekonstruktioita sekä erilaisia perspektiiviopin harjoituksia.

Aalto-yliopiston arkisto
Vaatetussuunnittelun oppilastyö. Seitsonen, Merja (1990) Helsinki Stadion

Muoti ja tekstiilitaide

Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen laitoksella kilpailu- ja harjoitustöinä valmistettuja pukuja sekä tekstiilitaiteen ja teollisen tekstiilisuunnittelun harjoitustöitä.

Aalto-yliopiston arkisto
Otaniemi ilmakuvassa

Valokuvakokoelmat

Yliopiston ja sitä edeltäneiden taustakorkeakoulujen toimintaa, tiloja ja henkilöitä dokumentoiva karttuva historiallinen valokuvakokoelma on saatavilla digitoituna.

Aalto-yliopiston arkisto
Erikoiskokoelmat

Painetut erikoiskokoelmat

Arkiston kokoelmaan kuuluu arvokas kokoelma yliopiston vanhinta opetuksessa käytettyä painettua aineistoa ja rariteetteja erityisesti arkkitehtuurin ja taiteen aloilta.

Aalto-yliopiston arkisto
Yki Nummen arkisto

Yksityisarkistot: Yki Nummi

Yki Nummen yksityisarkistoon kuuluvia asiakirjoja, luonnos- ja suunnittelupiirustuksia. Nummi on opiskellut Taideteollisen oppilaitoksen koristemaalausosastolla ja valmistunut 1950.

Aalto-yliopiston arkisto

Seuraa meitä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu