Verkstäder - Högskolan för konst, design och arkitektur

Konstgrafik

“Ingen panik, stanna upp och tänk.” - konstgrafikens verkstadsföreståndare
Printmaking

OBS: Verkstaden flyttar till en ny plats sommaren 2019, vilket innebär att det ej går att arbeta i verkstaden. Verkstaden öppnar sina dörrar igen 2.9.2019, Metallmansgränden 4.

I verkstaden för konstgrafik kan man studera och forska i konstgrafikens olika tekniker, med hjälp av både traditionella och nyare metoder. Verkstadsmiljön är uppbyggd för att stöda både teknikinriktade kurser och studerandens självständiga arbete med sina egna projekt, med varje användares kunskapsnivå i beaktande. Verkstadsföreståndaren ger råd och stöder användarna efter behov och önskemål, och lär vid behov ut nya tekniker. På verkstaden är det nuförtiden möjligt att arbeta med djuptryck, serigrafi, träsnitt, bokbindning, tryckeri och risografi. 

Verkstaden är öppen varje vardag 09:00-17:00 och är öppen för alla studerande och all personal vid Aalto. Kvällsarbetstillstånd ges av verkstadsföreståndaren efter att utvärderat den sökandes kunskapsnivå och engagemang i säkerhetsföreskrifterna. Det är inte möjligt att arbeta under veckosluten i verkstaden.

Logga in på Aalto.fi för kontaktinformation och reservation av utrymmena.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat