Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun työpajat

Taidegrafiikka

"Ei paniikkia, pysähdy ja mieti." - taidegrafiikan pajamestari
Taidegrafiikka / Printmaking

Taidegrafiikan pajalla voi opiskella ja tutkia eri taidegrafiikan tekniikoita niin perinteisten, kuin uusienkin menetelmien avulla. Työpajaympäristö on suunniteltu tukemaan sekä tekniikkakohtaisia kursseja että opiskelijan itsenäistä työskentelyä omien projektien parissa, kunkin käyttäjän taitotasot huomioiden. Taidegrafiikan pajamestari neuvoo ja tukee pajan käyttäjiä kunkin tavoitteiden mukaisesti, ja opastaa tarvittaessa uusien tekniikoiden hallinnassa. Pajalla on nykyisellään mahdollista työskennellä syväpainon, serigrafian, puupiirroksen, kirjansidonnan, kirjakeladonnan ja risopainannan parissa.

Taidegrafiikan paja sijaitsee Metallimiehenkuja 4:ssä, ensimmäisessä kerroksessa. Pajamestari on paikalla joka arkipäivä kello 09:00-17:00, ja paja on käytettävissä kaikille Aallon opiskelijoille ja henkilökunnalle. Itsenäinen iltatyöskentelylupa on jokaisella grafiikan opiskelijalla aikavälillä 17:15-20:00 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Iltatyöskentely edellyttää opiskelijalta itsenäisiä valmiuksia toimia pajalla sekä sitoutumista pajan turvallisuus- ja siisteyssääntöihin.

Avainsanat: syväpaino, serigrafia, kohopaino, puupiirros, latomo, linokaiverrus, kirjansidonta, risografia, etsaus, kuivaneula, monoprintti, monotypia, kuparikaiverrus, painoprässi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: