Nyheter

Aalto-universitetet förbereder alternativa antagningssätt

På grund av coronapandemin kan de flesta urvalsprov inte ordnas på plats.
Henkilö kävelemässä ulos ovista Kauppakorkeakoulun pääaulassa.

De finländska universiteten har tillsammans konstaterat att traditionella urvalsprov inte kan ordnas på ett säkert sätt på grund av situationen med coronaviruset. Detta till följd av allvaret i den rådande pandemisituationen, svårigheterna med att avgöra vem som tillhör en riskgrupp och risker som förknippas med själva provsituationen.

I vårens gemensamma ansökan antas studerande till kandidatprogrammen vid Aalto-universitetet via den gemensamma antagningen till ekonomiutbildning, den gemensamma antagningen till diplomingenjörs- och arkitektutbildning (DIA) och antagningen till utbildningsområdet för konst. För att undvika kontakt mellan de många sökande är det nu aktuellt att hitta alternativa antagningssätt.

”Vi försöker hitta lösningar där de sökandes hälsa och säkerhet prioriteras. Samtidigt vill vi också respektera det arbete de har gjort för att förbereda sig för urvalsproven. Vi utreder bland annat om det finns behov för att göra ändringar i de redan fastställda antagningsgrunderna till följd av de alternativa antagningssätten. Vårt mål är att informera de sökande om alla ändringar i urvalsproven vid Aalto-universitetet före slutet av april”, säger Eija Zitting, chef för lärandetjänsterna vid Aalto-universitetet.

Vid Aalto-universitetet och inom de områdesspecifika antagningarna utreds nu möjliga digitala lösningar såväl som andra lösningar, såsom att utvidga betygsantagningen eller antagningen via studier vid det öppna universitetet. Vid Aalto-universitetet utreds möjligheten att arrangera småskaliga urvalsprov med få deltagare i synnerhet inom området för konst. Mer information om provarrangemangen finns på Aalto-universitetets ansökningssidor. Därtill har riksomfattande information om antagningen av studerande sammanställts i Studieinfo. De sökande uppmanas att aktivt följa med den e-postadress som de har angett i Studieinfo.

Läs mer:

Mer information

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

drone kampuksella
Studier Publicerat:

Hur är det att studera i ett kandidatprogram vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper?

Vi i Högskolan för ingenjörsvetenskaper söker lösningar som påverkar vår framtid. Genom att utföra studier vid vår högskola får du också vara med att utveckla nya lösningar eller förbättra teknik som redan är i användning.
Program Director Joan Lofgren with GBE course syllabus
Studier Publicerat:

Joan Lofgren: Med hybridundervisning kan vi säkerställa att kursen kan genomföras även utan närvaro på campus

Det akademiska året började under mycket avvikande förhållanden i augusti. Joan Lofgren, ledare för kandidatprogrammet International Business, undervisar förstaårsstuderande i kursen Global Business Environment. I höst ordnades kursen som hybridundervisning på grund av coronaepidemin.
Four happy students in Aalto BIZ. Photo: Unto Rautio / Aalto University
Studier Publicerat:

Utexaminerade från Handelshögskolan anser att deras examen värdesätts av arbetsgivaren

Karriäruppföljningsenkäter ger värdefull information som bidrar till att förbättra undervisningen.
Laboratoriotarvike.
Studier, Universitetet Publicerat:

Coronafall och exponeringar vid Aalto-universitetet

Kom ihåg att ladda ner Coronablinkern till din telefon.