Uutiset

Aalto-yliopisto valmistelee vaihtoehtoisia opiskelijavalinnan tapoja

Koronapandemian vuoksi suurinta osaa valintakokeista ei voida järjestää paikan päällä.
Henkilö kävelemässä ulos ovista Kauppakorkeakoulun pääaulassa.

Suomalaisyliopistot ovat yhdessä todenneet, että perinteisiä valintakokeita ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista järjestää turvallisesti. Syynä tähän ovat pandemiatilanteen vakavuus, riskiryhmien luotettavan tunnistamisen vaikeus sekä liikkumiseen ja itse koetilanteeseen liittyvät riskit.

Aalto-yliopiston kandidaattiohjelmiin valitaan kevään yhteishaussa opiskelijat kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa, tekniikan ja arkkitehtuurin DIA-yhteisvalinnassa sekä taiteen alalla. Opiskelijavalinnan järjestämisessä haetaan nyt vaihtoehtoisia tapoja, joilla voidaan välttää suurten hakijamäärien kohtaamiset.

”Haemme ratkaisuja hakijoiden terveys ja turvallisuus edellä. Samalla haluamme myös kunnioittaa sitä työtä, jonka he ovat tehneet valintakokeisiin valmistautumisensa eteen. Tarkastelemme muun muassa, onko vaihtoehtoisten valintatapojen johdosta tehtävä muutoksia jo vahvistettuihin valintaperusteisiin. Tavoitteenamme on tiedottaa hakijoille kaikista Aalto-yliopiston valintakokeiden muutoksista huhtikuun loppuun mennessä”, sanoo Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zitting.

Aalto-yliopistossa ja alakohtaisessa valintayhteistyössä tarkastellaan sekä mahdollisia digitaalisia ratkaisuja että muita keinoja, kuten todistusvalinnan laajentamista tai avoimen yliopiston opintoihin pohjaavia menettelyjä. Aalto-yliopiston osalta erityisesti taiteen alalla selvitetään osallistujamäärältään pienten valintakokeiden järjestämistä. Näistä koejärjestelyistä tiedotetaan lähemmin Aalto-yliopiston hakijasivustolla. Lisäksi hakijatiedotusta on koottu valtakunnallisesti Opintopolkuun. Hakijoita suositellaan seuraamaan aktiivisesti Opintopolkuun ilmoittamaansa sähköpostiosoitetta.

Lue lisää:

Lisätietoja:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.