Uutiset

Aalto-yliopisto valmistelee vaihtoehtoisia opiskelijavalinnan tapoja

Koronapandemian vuoksi suurinta osaa valintakokeista ei voida järjestää paikan päällä.
Henkilö kävelemässä ulos ovista Kauppakorkeakoulun pääaulassa.

Suomalaisyliopistot ovat yhdessä todenneet, että perinteisiä valintakokeita ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista järjestää turvallisesti. Syynä tähän ovat pandemiatilanteen vakavuus, riskiryhmien luotettavan tunnistamisen vaikeus sekä liikkumiseen ja itse koetilanteeseen liittyvät riskit.

Aalto-yliopiston kandidaattiohjelmiin valitaan kevään yhteishaussa opiskelijat kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa, tekniikan ja arkkitehtuurin DIA-yhteisvalinnassa sekä taiteen alalla. Opiskelijavalinnan järjestämisessä haetaan nyt vaihtoehtoisia tapoja, joilla voidaan välttää suurten hakijamäärien kohtaamiset.

”Haemme ratkaisuja hakijoiden terveys ja turvallisuus edellä. Samalla haluamme myös kunnioittaa sitä työtä, jonka he ovat tehneet valintakokeisiin valmistautumisensa eteen. Tarkastelemme muun muassa, onko vaihtoehtoisten valintatapojen johdosta tehtävä muutoksia jo vahvistettuihin valintaperusteisiin. Tavoitteenamme on tiedottaa hakijoille kaikista Aalto-yliopiston valintakokeiden muutoksista huhtikuun loppuun mennessä”, sanoo Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zitting.

Aalto-yliopistossa ja alakohtaisessa valintayhteistyössä tarkastellaan sekä mahdollisia digitaalisia ratkaisuja että muita keinoja, kuten todistusvalinnan laajentamista tai avoimen yliopiston opintoihin pohjaavia menettelyjä. Aalto-yliopiston osalta erityisesti taiteen alalla selvitetään osallistujamäärältään pienten valintakokeiden järjestämistä. Näistä koejärjestelyistä tiedotetaan lähemmin Aalto-yliopiston hakijasivustolla. Lisäksi hakijatiedotusta on koottu valtakunnallisesti Opintopolkuun. Hakijoita suositellaan seuraamaan aktiivisesti Opintopolkuun ilmoittamaansa sähköpostiosoitetta.

Lue lisää:

Lisätietoja:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa