Aalto-universitetet

Marianna Bom, ekonomidirektör

För mig är Aalto en chans man får endast en gång i livet. När jag kommer till campus på morgonen tänker jag alltid på det värdefulla arbetet vi gör här.
Aalto-yliopisto Marianna Bom

”Före jag kom till universitetet 2009 hade jag arbetat länge inom internationell ekonomiledning vid Nokia och Kone. Aalto var för mig en chans man får endast en gång i livet: en inspirerande utsiktsplats där jag får främja Finlands konkurrenskraft och denna innovativa gemenskap med hjälp av min egen kompetens.

Som ekonomidirektör arbetar jag med att främja universitetets verksamhetsförutsättningar på lång sikt genom att säkra en hållbar grund för universitetets ekonomi. Det är bland annat viktigt att utveckla universitetets finansieringsgrund och interna finansieringsmodell för bättre transparens och konkurrenskraft samt effektiva och professionella tjänster.

Det bästa i mitt arbete är alla intressanta utmaningar och såklart människorna, Aalto-gemenskapen. Varje dag när jag kommer till campus på morgonen tänker jag alltid på det värdefulla arbetet vi gör här.”

Marianna Bom
ekonomidirektör

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat