Mikä sitten vaikutti alumnien pääainevalintaan?
Mikko Heiskanen pohti aikanaan oikeustieteellisen ja kauppatieteellisen välillä, mutta kauppatieteet ja yritysjuridiikka veivät voiton, koska kauppatieteissä oli enemmän häntä kiinnostavia myynnin ja markkinoinnin kursseja. Ossi Niemelälle taas laskentatoimi valikoitui luonnollisen kiinnostuksen kautta, sillä hän oli aina pitänyt numeroiden parissa toimimisesta. Hän kokee myös, että laskentatoimi antoi kyvykkyyden moneen tehtävään.
Vilma Lauslahti mietti pitkään rahoituksen ja laskentatoimen välillä ja päätyi lopulta ottamaan rahoituksen pääaineeksi ja laskentatoimen sivuaineeksi. Hän ajatteli, että rahoituksesta saa laaja-alaisen näkemyksen ja hyvän taustan tulevaisuuteen, ja onkin edelleen tyytyväinen pääainevalintaansa.
Tommi Aarnio puolestaan valitsi taloustieteen, koska hän oli yleisesti kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja halusi ymmärtää kokonaiskuvaa, ei pelkästään yrityksen näkökulmasta vaan koko kansantalouden kannalta. Hän kokee saaneensa opinnoista hyvät työkalut ja tavat asioiden ajattelemiseen ja ymmärtämiseen, mistä on ollut paljon hyötyä työuralla.
Aki Putkiranta seurasi sydäntään pääainevalinnassa. Häntä oli pienestä asti kiinnostanut teknologia – mutta ei niinkään miten se toimii, vaan mitä sillä voi tehdä – ja valitsi siksi tieto- ja palvelujohtamisen.
Julius Kontiola kertoi valinneensa markkinoinnin pääaineen, koska se ei hänen mukaansa rajannut liikaa tulevia urapolkuja ja työpaikkoja. Markkinoinnissa pitää ymmärtää monipuolisesti yhteiskuntaa, kulttuuria ja liiketoimintaa, ja tästä laaja-alaisuudesta on ollut hänelle paljon hyötyä mm. brändin rakentamiseen, markkinointiviestintään ja mainonnan suunnitteluun liittyvissä tehtävissä.
Minna Rissanen puolestaan valitsi johtamisen, koska häntä kiinnostivat organisaatiopsykologia ja ihmisten välinen vuorovaikutus. ”Usein asiat syntyvät ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja siinä, miten ihmiset kommunikoivat keskenään. Mietin johtamisen ja rahoituksen välillä, mutta johtaminen valikoitui pääaineeksi, koska minulle numerot eivät ole koskaan olleet se suurin intohimo, vaikka niitä tarvitaan myös nykyisessä työssäni. Sivuainevalinnat ovat olleet tärkeitä työurani kannalta, ja suosittelen lämpimästi myös yritysprojekteja.”
Tapahtumaan osallistuneet opiskelijat antoivat hyvää palautetta alumnien aktiivisuudesta sekä heidän antamistaan vinkeistä. Osa toivoi mahdollisuutta osallistua useampaan ryhmäkeskusteluun ja pidempää aikaa ryhmissä.
Uratapahtumia ja kestävää työn muotoilua
Kauppakorkeakoululla ja yleisemmin Aallon opiskelijoille järjestetään lukuvuoden aikana lukuisia mahdollisuuksia tavata alumneja erilaisissa tapahtumissa. Syyskuussa on esimerkiksi tulossa Kauppakorkeakoulun uusien maisteriopiskelijoiden Welcome Evening, jossa uudet opiskelijat pääsevät tapaamaan oman pääaineen alumneja heti orientaatioviikolla.
Aalto-yliopiston Career Design Lab auttaa sekä opiskelijoita että alumneja muotoilemaan mielekästä ja kestävää työuraa tasa-arvon, kestävyyden ja hyvinvoinnin arvojen pohjalta. Alumneille suunnattuja työpajoja voi löytää Aalto Alumni Circlestä (vaatii kirjautumisen).
Meet Your Community -tapahtumaan osallistuneet alumnit:
Johtaminen
Markkinointi
- Eeva Aaltonen, Senior Brand Marketing Manager, Rovio
- Julius Kontiola, Director, Marketing & Advertising Services, Miltton
Tieto- ja palvelujohtaminen
- Aki Putkiranta, Emerging Business Developer, Cargotec
Taloustiede
- Tommi Aarnio, Senior Analyst, Nordea
- Sara Hellemaa, Financial Specialist, Valtiovarainministeriö
Rahoitus
- Vilma Lauslahti, Corporate M&A Analyst, Fortum
- Mikko Malinen, Assistant Manager, KPMG Global Strategy Group
Laskentatoimi
- Ossi Niemelä, Business Development Manager, Mehiläinen
- Jenni Wilen, Senior Audit Associate, PwC Finland
Yritysjuridiikka
- Mikko Heiskanen, Director, Tax Services, Rantalainen
- Lotta Hankimo, Indirect Tax Manager, EY
Lisätietoa:
Tanja Makkonen
Erityisasiantuntija, ura- ja rekrytointipalvelut
[email protected]
Fiona Jokivuolle
Asiantuntija, alumnisuhteet
[email protected]