Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin hyväpalkkaisiin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.
Photo: Unto Rautio

Sijoittumis- ja uraseurantakyselyt

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut seuraa tiiviisti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneiden kauppatieteiden maisterien työmarkkinatilannetta valmistumishetkellä, sijoittumista työelämään 1 vuoden kuluttua sekä urakehitystä 5 vuoden kuluttua. 5 v uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa yhteistyössä Aarresaaren kanssa. Aarresaari on yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto, johon kuuluu 14 suomalaista yliopistoa.

Sijoittumiskysely vuosi sitten valmistuneille maistereille on oma kyselymme, ja valtaosa tämän sivun informaatiosta perustuu tästä kyselystä saatuun dataan.

Taustatietoa valmistuneista.
Valmistuneiden tyytyväisyys tutkintoon
Valmistuneiden keskiarvo ja mediaani kuukausipalkka 1 ja 5 vuoden kuluttua valmistumisesta.

Valmistuneiden työllistyminen

Valmistuneiden työmarkkinatilanne perustuen sijoittumiskyselyyn vuosi valmistumisesta.

Tietoa valmistuneiden työllistymisestä.

Opiskelijoistamme 85 % työllistyi ennen valmistumistaan. Vuoden kuluttua valmistumisesta 93 % valmistuneista oli työelämässä tai yrittäjänä.

Työelämässä olevista valmistuneista 18 % työllistyi ulkomaille ja 85 % Suomeen. Osa vastaajista sanoi työskentelevänsä samanaikaisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Ulkomaille työllistyneistä valtaosa työskenteli Euroopan maissa.

Valmistuneiden työnimikkeitä

Tuoreet kauppatieteiden maisterit kertovat työskentelevänsä yli sadalla eri työnimikkeellä, yllä joitakin esimerkkejä niistä.

Esimerkkejä valmistuneiden työnantajista.

Valtaosa valmistuneista työllistyy suuriin (63 %) tai pieniin ja keskisuuriin (23 %) yrityksiin. Osa työllistyy valtiolle (3 %) tai yliopistolle (3 %). Valmistuneista 8 % työllistyy muualle tai työskentelee yrittäjinä. Esimerkkejä vastavalmistuneiden työnantajista yllä.

Esimerkkejä toimialoista, joilla valmistuneet työskentelevät.

Valmistuneet työllistyvät useille eri toimialoille. Suosituimpia toimialoja ovat konsultointi (32 %), finanssiala (18 %), ICT (16 %) sekä vähittäismyynti ja kuluttajatuotteet (19 %).

Mistä valmistuneet löytävät työpaikkoja.

Valmistuneille tärkeimpiä työnhaun kanavia ovat organisaatioiden omat nettisivut (35 %) ja sosiaalinen media (29 %). Aalto CareerWebin työpaikkaportaali (23 %) oli sekin suosittu. Monet löysivät avoimia työpaikkoja henkilökohtaisten kontaktiensa ja verkostojensa kautta (22 %) tai muiden uraportaalien kautta (17 %). Jotkut saivat työpaikan aikaisempien työsuhteiden kautta (15 %), kun taas työnantajat olivat olleet suoraan yhteydessä toisiin (11 %).

Lainaus
Taidot, joita valmistuneet pitävät tärkeimpinä nykyisessä työtehtävässä.

Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehdyn uraseurantakyselyn mukaan nämä ovat kymmenen tärkeintä nykyisessä työtehtävässä tarvittavaa taitoa. Vastaajat pitivät myös monia muita taitoja tärkeänä kuten tieto- ja viestintätekniikan taitoja, neuvottelutaitoja, luovuutta, monikulttuurisessa ympäristössä toimimista sekä yrittäjyystaitoja.

Lisätietoa sijoittumis- ja uraseurantakyselyistä

Tanja Makkonen

Tanja Makkonen

Kauppakorkeakoulun dekaanin yksikkö
Senior Manager, Career Services

Tutustu lisäksi

Photo: Unto Rautio

Aalto-yliopistosta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa valmistuneiden sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.

Yhteistyö
Four students are doing group work on their laptops.

Opiskelu ja ohjelmat

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on Suomen johtava kauppakorkeakoulu. Tarjoamme opiskelijoillemme syvällisen oppimiskokemuksen sekä mahdollisuuksia ratkaista reaalimaailman haasteita kansainvälisessä ja monialaisessa ympäristössä. Tuemme opiskelijoiden kehittymistä tulevaisuuden arvostetuiksi asiantuntijoiksi, innovatiivisiksi yrittäjiksi ja vastuullisiksi liike-elämän johtajiksi ja yhteiskunnallisiksi toimijoiksi.

Kauppakorkeakoulu
Aalto University / School of Business / campus

Työnantajille

Kauttamme tavoitat kauppatieteiden opiskelijat monin tavoin. Julkaisemme työpaikkailmoituksia, välitämme rekrytointiviestejä, järjestämme ura- ja rekrytointitapahtumia ja paljon muuta.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu