Jopa 97 % uraseurantakyselyyn vastanneista maistereistamme suosittelee kauppatieteiden tutkintoa
Valtakunnallinen uraseurantakysely toteutetaan vuosittain.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut seuraa tiiviisti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneiden kauppatieteiden maisterien työmarkkinatilannetta valmistumishetkellä, sijoittumista työelämään 1 vuoden kuluttua sekä urakehitystä 5 vuoden kuluttua.
5 v uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa yhteistyössä yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkoston kanssa. Verkostoon kuuluu 13 suomalaista yliopistoa. Uraseurantojen valtakunnalliset tulokset ovat julkisesti saatavilla OKM:n Vipunen-tietopalvelussa PowerBI-raporttina. Voit myös tutustua viimeisimpiin Kauppakorkeakoulun uraseurantakyselyn tuloksiin tästä uutisesta.
Sijoittumiskysely vuosi sitten valmistuneille maistereille on oma kyselymme, ja valtaosa tämän sivun informaatiosta perustuu tästä kyselystä saatuun dataan. Tämän sivun tietolähteinä ovat vuonna 2021 (sijoittumiskyselyyn vastanneet) ja 2017 (uraseurantakyselyyn vastanneet) valmistuneet kauppatieteiden maisterimme.
Kaikista vuonna 2021 valmistuneista maistereistamme 46% oli naisia ja 54% miehiä. Valmistuneista 13% oli kansainvälisiä opiskelijoita.
Kauppakorkeakoulusta vuonna 2021 maisteriksi valmistunut sijoittumiskyselyssäKoen työni erittäin mielekkääksi, koska teen työtä ajankohtaisten aiheiden ja asiakkaiden parissa, joilla on vaikutusta koko yhteiskuntaan.
Monet valmistuneista, jotka vastasivat sijoittumiskyselyyn vuosi valmistumisen jälkeen, totesivat, että heidän työnsä on monin tavoin mielekästä. Valmistuneet sanovat esimerkiksi, että heillä on mahdollisuus auttaa ihmisiä ja asiakkaita, olla mukana luomassa uutta teknologiaa paremman yhteiskunnan rakentamiseksi, olla mukana optimoimassa logistiikan vähittäiskaupan toimitusketjua tai vaikka parantamassa julkisen hallinnon palveluita erilaisten projektien kautta. Monet kyselyyn vastanneista kokivat, että kun työ on merkityksellistä yrityksen, ympäristön ja yhteiskunnan näkökulmasta, se tuo merkityksellisyyttä myös omaan työhön.
Vastanneet ovat erittäin tyytyväisiä tutkintoonsa työllistymisen kannalta. He myös suosittelevat opintoja ja sanovat, että työnantajat arvostavat tutkintoa.
Sijoittumiskyselyn mukaan opiskelijoistamme 77 % työllistyi jo ennen valmistumistaan. Vuoden kuluttua valmistumisesta 99 % valmistuneista oli työelämässä tai yrittäjinä ja 1 % oli tohtoriopiskelijoita.
Työelämässä olevista valmistuneista 8 % työllistyi ulkomaille ja 92 % Suomeen. Ulkomaille työllistyneistä valtaosa työskenteli Euroopan maissa.
Tuoreet kauppatieteiden maisterit kertovat työskentelevänsä yli sadalla eri työnimikkeellä, yllä joitakin esimerkkejä niistä.
Valmistuneet työllistyvät useille eri toimialoille. Suosituimpia toimialoja ovat konsultointi (28 %), finanssiala (13 %) ja ICT ja Teleala (12 %).
Löydät alta kaikki toimialat vuosi valmistumisesta sekä tietoa palkoista yhden vuoden päästä ja viisi vuotta valmistumisen jälkeen.
Sijoittumiskyselyn mukaan valmistuneille tärkeimpiä kanavia työnhakuun ovat sosiaalinen media (kuten LinkedIn) (39%), työpaikkaportaalit (esim. Duunitori, Oikotie) (25 %) ja yritysten omat sivut (23 %). Valmistuneet käyttivät työnhakuun monipuolisesti myös muita kanavia.
Viisi vuotta valmistumisen jälkeen tehdyn uraseurantakyselyn vastaajien mukaan kymmenen tärkeintä nykyisessä työtehtävässä tarvittavaa taitoa on listattu alle tärkeysjärjestyksessä.
Valtakunnallinen uraseurantakysely toteutetaan vuosittain.
Valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyy 2. lokakuuta. Kysely lähetetään vuonna 2018 maisteriksi ja vuonna 2020 tohtoriksi valmistuneille.
Valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyy 3. lokakuuta. Kysely lähetetään vuonna 2017 maisteriksi ja vuonna 2019 tohtoriksi valmistuneille.
Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.
Opetuksen kehittämisessä huomioidaan tarkasti myös uraseurantakyselyihin saadut vastaukset.
Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut seuraa alumniensa sijoittumista työelämään ja heidän urakehitystään.