Uutiset

Biodesign hakee yrittäjähenkisiä tutkijoita elokuussa alkaviin projekteihin

Projektin järjestäjät ovat Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu, Helsingin yliopisto sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.
Biodesign
Vuoden 2016 Biodesign Finland -työryhmä havainnoimassa sairaalatoimintaa.

Biodesign hakee 3–4 tutkijaa 10 kuukauden määräajaksi 1.8.2022 alkaviin Biodesign-projekteihin. Päätavoitteena on kehittää uusi lääketieteellinen teknologia sekä hankkia jatkorahoitus hankkeen jälkeiseen kaupallistamiseen yhdessä tiimin kanssa. Hakemus pyydetään jättämään viimeistään 14.4.2022 Aalto-yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Biodesign Finland on kouluttanut terveysteknologian innovointiin ja yrittäjyyteen kahdeksan työryhmää vuosina 2016–2021. Näistä jo päättyneistä työryhmistä kuusi on saanut Business Finlandin Research to Business -jatkorahoituksen, ja kolme on perustanut terveysteknologiayrityksen. Innovaatiotutkijat ovat hankkeen ja siihen sisältyneen koulutuksen jälkeen perustaneet viisi muuta yritystä. Biodesign-tutkijat ovat keränneet 12,3 M€ jatkorahoitusta hankkeissa syntyneiden terveysteknologioiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen sekä perustamilleen startup-yrityksille.

Biodesign-projektit pohjautuvat Stanfordin yliopistossa kehitettyyn konseptiin. Hanke pyrkii kehittämään teknisiä, kaupallistettaviksi sopivia ratkaisuja sairaaloiden käytännön tarpeisiin tarjoamalla monialaiselle työryhmälle koulutusta sairaalaympäristössä ja luomalla uutta yritystoimintaa. 

Tutkijat toimivat osana kolmen hengen työryhmää, joka koostuu yhdestä lääkäristä ja kahdesta teknisen/taideteollisen/teknis-kaupallisen/luonnontieteellisen koulutuksen saaneesta henkilöstä. Alkukoulutuksen jälkeen ryhmä viettää kuukauden sairaalayksikössä Helsingissä sen toimintaan perehtyen ja havaintoja kirjaten. Tämän immersiojakson jälkeen työryhmän tehtävänä on määritellä n. 150 tarvetta, joita ei ole vielä ratkaistu optimaalisella tavalla. Lopulta tiimi valitsee yhden tarpeen, johon se ryhtyy kehittämään teknistä ratkaisua kliinistä käyttöä ja kaupallistamista varten. Ideapalavereissa ja kehitysvaiheessa tiimi saa tukea mentoriverkostolta sekä eri alojen asiantuntijoilta.

Hakijalta edellytetään soveltuvaa diplomi-insinöörin, maisterin, lääketieteen lisensiaatin tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tasoa vastaavaa osaamista (myös opintojensa loppuvaiheessa oleva opiskelija voi tulla kysymykseen), erinomaista suomen ja englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa, ryhmätyötaitoja, oma-aloitteisuutta ja rohkeutta sitoutua tehtävään. Muutaman vuoden kokemus työelämässä opintojen jälkeen katsotaan ansioksi. Tehtävään valituilta edellytetään halukkuutta ja valmiutta kaupallistaa hankkeen lopputulos esimerkiksi oman yrityksen tai olemassa olevan yrityksen kautta.

Lue lisää Biodesignin sivuilta.

Tutustu aikaisempiin Biodesign-hankkeisiin

Vital Signs

Tekoälyavusteinen laite voi pian korvata perinteisen stetoskoopin ja merkittävästi nopeuttaa oikeaa diagnoosia

Aalto-lähtöinen startup Vital Signs esittelee keksintöä Slushin pitchauskilpailussa ensi viikolla.

Uutiset
Biodesign, kuva: Kalle Kataila

Terveyden täsmäratkaisuja

Biodesign Finland -hankkeissa korjataan kudosvaurioita biomateriaaleilla ja tuetaan mielenterveyspotilaiden toipumista ympäristönsuunnittelulla. Kaiken lähtökohta on oikean tarpeen löytäminen.

Uutiset
Photo: Koite Health.

Uusi menetelmä tappaa hampaista haitalliset bakteerit – hyötyjiä erityisesti syöpäpotilaat ja diabeetikot

Suomalaistutkijoiden kehittämä turvallinen menetelmä perustuu kaksoisvalohoitoon. Menetelmä ei häiritse suun normaalia bakteeriflooraa eikä aiheuta resistenssiä.

Uutiset
Prolapse mesh.

Gynekologisten laskeumien hoitoon kehitetään yksilöllistettyä biomateriaalia

Uudenlaisia biolaskeumaverkkoja voidaan hyödyntää myös tyrän ja virtsankarkailun hoidossa.

Uutiset
Biodesign Finland 2017 -projektiimi: Jari Rantala (vas.), Kalle Kotilahti (kesk.), Sami Elamo (oik.) ja Tommi Pätilä (ei kuvassa).

Suomalaisinnovaatio voi vähentää merkittävästi avosydänleikkauksien komplikaatioita

Joka viides potilas kärsii sydämen vajaatoiminnasta leikkauksen jälkeen.

Uutiset

Biodesign-projekteissa etsitään lääketieteen innovaatioita kaupallistettavaksi

Insinöörin tekninen ja lääkärin kliininen osaaminen voivat yhdessä johtaa vuosisadan keksintöön.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
A glass needle probes a tiny droplet sitting on a black surface.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Fyysikot onnistuivat selittämään tuntemattoman voiman, joka kiskoo vesipisaroita huippuliukkailla pinnoilla

Tulokset auttavat kehittämään aiempaa liukkaampia pintoja, jollaisia hyödynnetään esimerkiksi lääketeollisuudessa ja liikenteessä.