Tekoälyavusteinen laite voi pian korvata perinteisen stetoskoopin ja merkittävästi nopeuttaa oikeaa diagnoosia
Aalto-lähtöinen startup Vital Signs esittelee keksintöä Slushin pitchauskilpailussa ensi viikolla.
Biodesign hakee 3–4 tutkijaa 10 kuukauden määräajaksi 1.8.2022 alkaviin Biodesign-projekteihin. Päätavoitteena on kehittää uusi lääketieteellinen teknologia sekä hankkia jatkorahoitus hankkeen jälkeiseen kaupallistamiseen yhdessä tiimin kanssa. Hakemus pyydetään jättämään viimeistään 14.4.2022 Aalto-yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.
Biodesign Finland on kouluttanut terveysteknologian innovointiin ja yrittäjyyteen kahdeksan työryhmää vuosina 2016–2021. Näistä jo päättyneistä työryhmistä kuusi on saanut Business Finlandin Research to Business -jatkorahoituksen, ja kolme on perustanut terveysteknologiayrityksen. Innovaatiotutkijat ovat hankkeen ja siihen sisältyneen koulutuksen jälkeen perustaneet viisi muuta yritystä. Biodesign-tutkijat ovat keränneet 12,3 M€ jatkorahoitusta hankkeissa syntyneiden terveysteknologioiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen sekä perustamilleen startup-yrityksille.
Biodesign-projektit pohjautuvat Stanfordin yliopistossa kehitettyyn konseptiin. Hanke pyrkii kehittämään teknisiä, kaupallistettaviksi sopivia ratkaisuja sairaaloiden käytännön tarpeisiin tarjoamalla monialaiselle työryhmälle koulutusta sairaalaympäristössä ja luomalla uutta yritystoimintaa.
Tutkijat toimivat osana kolmen hengen työryhmää, joka koostuu yhdestä lääkäristä ja kahdesta teknisen/taideteollisen/teknis-kaupallisen/luonnontieteellisen koulutuksen saaneesta henkilöstä. Alkukoulutuksen jälkeen ryhmä viettää kuukauden sairaalayksikössä Helsingissä sen toimintaan perehtyen ja havaintoja kirjaten. Tämän immersiojakson jälkeen työryhmän tehtävänä on määritellä n. 150 tarvetta, joita ei ole vielä ratkaistu optimaalisella tavalla. Lopulta tiimi valitsee yhden tarpeen, johon se ryhtyy kehittämään teknistä ratkaisua kliinistä käyttöä ja kaupallistamista varten. Ideapalavereissa ja kehitysvaiheessa tiimi saa tukea mentoriverkostolta sekä eri alojen asiantuntijoilta.
Hakijalta edellytetään soveltuvaa diplomi-insinöörin, maisterin, lääketieteen lisensiaatin tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tasoa vastaavaa osaamista (myös opintojensa loppuvaiheessa oleva opiskelija voi tulla kysymykseen), erinomaista suomen ja englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa, ryhmätyötaitoja, oma-aloitteisuutta ja rohkeutta sitoutua tehtävään. Muutaman vuoden kokemus työelämässä opintojen jälkeen katsotaan ansioksi. Tehtävään valituilta edellytetään halukkuutta ja valmiutta kaupallistaa hankkeen lopputulos esimerkiksi oman yrityksen tai olemassa olevan yrityksen kautta.
Lue lisää Biodesignin sivuilta.
Aalto-lähtöinen startup Vital Signs esittelee keksintöä Slushin pitchauskilpailussa ensi viikolla.
Biodesign Finland -hankkeissa korjataan kudosvaurioita biomateriaaleilla ja tuetaan mielenterveyspotilaiden toipumista ympäristönsuunnittelulla. Kaiken lähtökohta on oikean tarpeen löytäminen.
Suomalaistutkijoiden kehittämä turvallinen menetelmä perustuu kaksoisvalohoitoon. Menetelmä ei häiritse suun normaalia bakteeriflooraa eikä aiheuta resistenssiä.
Uudenlaisia biolaskeumaverkkoja voidaan hyödyntää myös tyrän ja virtsankarkailun hoidossa.
Joka viides potilas kärsii sydämen vajaatoiminnasta leikkauksen jälkeen.
Insinöörin tekninen ja lääkärin kliininen osaaminen voivat yhdessä johtaa vuosisadan keksintöön.