Uutiset

Biodesign hakee yrittäjähenkisiä tutkijoita elokuussa alkaviin projekteihin

Projektin järjestäjät ovat Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu, Helsingin yliopisto sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.
Biodesign
Vuoden 2016 Biodesign Finland -työryhmä havainnoimassa sairaalatoimintaa.

Biodesign hakee 3–4 tutkijaa 10 kuukauden määräajaksi 1.8.2022 alkaviin Biodesign-projekteihin. Päätavoitteena on kehittää uusi lääketieteellinen teknologia sekä hankkia jatkorahoitus hankkeen jälkeiseen kaupallistamiseen yhdessä tiimin kanssa. Hakemus pyydetään jättämään viimeistään 14.4.2022 Aalto-yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Biodesign Finland on kouluttanut terveysteknologian innovointiin ja yrittäjyyteen kahdeksan työryhmää vuosina 2016–2021. Näistä jo päättyneistä työryhmistä kuusi on saanut Business Finlandin Research to Business -jatkorahoituksen, ja kolme on perustanut terveysteknologiayrityksen. Innovaatiotutkijat ovat hankkeen ja siihen sisältyneen koulutuksen jälkeen perustaneet viisi muuta yritystä. Biodesign-tutkijat ovat keränneet 12,3 M€ jatkorahoitusta hankkeissa syntyneiden terveysteknologioiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen sekä perustamilleen startup-yrityksille.

Biodesign-projektit pohjautuvat Stanfordin yliopistossa kehitettyyn konseptiin. Hanke pyrkii kehittämään teknisiä, kaupallistettaviksi sopivia ratkaisuja sairaaloiden käytännön tarpeisiin tarjoamalla monialaiselle työryhmälle koulutusta sairaalaympäristössä ja luomalla uutta yritystoimintaa. 

Tutkijat toimivat osana kolmen hengen työryhmää, joka koostuu yhdestä lääkäristä ja kahdesta teknisen/taideteollisen/teknis-kaupallisen/luonnontieteellisen koulutuksen saaneesta henkilöstä. Alkukoulutuksen jälkeen ryhmä viettää kuukauden sairaalayksikössä Helsingissä sen toimintaan perehtyen ja havaintoja kirjaten. Tämän immersiojakson jälkeen työryhmän tehtävänä on määritellä n. 150 tarvetta, joita ei ole vielä ratkaistu optimaalisella tavalla. Lopulta tiimi valitsee yhden tarpeen, johon se ryhtyy kehittämään teknistä ratkaisua kliinistä käyttöä ja kaupallistamista varten. Ideapalavereissa ja kehitysvaiheessa tiimi saa tukea mentoriverkostolta sekä eri alojen asiantuntijoilta.

Hakijalta edellytetään soveltuvaa diplomi-insinöörin, maisterin, lääketieteen lisensiaatin tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tasoa vastaavaa osaamista (myös opintojensa loppuvaiheessa oleva opiskelija voi tulla kysymykseen), erinomaista suomen ja englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa, ryhmätyötaitoja, oma-aloitteisuutta ja rohkeutta sitoutua tehtävään. Muutaman vuoden kokemus työelämässä opintojen jälkeen katsotaan ansioksi. Tehtävään valituilta edellytetään halukkuutta ja valmiutta kaupallistaa hankkeen lopputulos esimerkiksi oman yrityksen tai olemassa olevan yrityksen kautta.

Lue lisää Biodesignin sivuilta.

 

Tutustu aikaisempiin Biodesign-hankkeisiin

Vital Signs

Tekoälyavusteinen laite voi pian korvata perinteisen stetoskoopin ja merkittävästi nopeuttaa oikeaa diagnoosia

Aalto-lähtöinen startup Vital Signs esittelee keksintöä Slushin pitchauskilpailussa ensi viikolla.

Uutiset
Biodesign, kuva: Kalle Kataila

Terveyden täsmäratkaisuja

Biodesign Finland -hankkeissa korjataan kudosvaurioita biomateriaaleilla ja tuetaan mielenterveyspotilaiden toipumista ympäristönsuunnittelulla. Kaiken lähtökohta on oikean tarpeen löytäminen.

Uutiset
Photo: Koite Health.

Uusi menetelmä tappaa hampaista haitalliset bakteerit – hyötyjiä erityisesti syöpäpotilaat ja diabeetikot

Suomalaistutkijoiden kehittämä turvallinen menetelmä perustuu kaksoisvalohoitoon. Menetelmä ei häiritse suun normaalia bakteeriflooraa eikä aiheuta resistenssiä.

Uutiset
Prolapse mesh.

Gynekologisten laskeumien hoitoon kehitetään yksilöllistettyä biomateriaalia

Uudenlaisia biolaskeumaverkkoja voidaan hyödyntää myös tyrän ja virtsankarkailun hoidossa.

Uutiset
Biodesign Finland 2017 -projektiimi: Jari Rantala (vas.), Kalle Kotilahti (kesk.), Sami Elamo (oik.) ja Tommi Pätilä (ei kuvassa).

Suomalaisinnovaatio voi vähentää merkittävästi avosydänleikkauksien komplikaatioita

Joka viides potilas kärsii sydämen vajaatoiminnasta leikkauksen jälkeen.

Uutiset

Biodesign-projekteissa etsitään lääketieteen innovaatioita kaupallistettavaksi

Insinöörin tekninen ja lääkärin kliininen osaaminen voivat yhdessä johtaa vuosisadan keksintöön.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.