Tohtoriohjelmat

Aalto-yliopisto antaa tohtorikoulutettaville valmiudet toimia haastavimmissa tutkija- ja asiantuntijatehtävissä. Tarjoamme opiskelijoille ainutlaatuisen, monitieteisen ja kansainvälisen tiedeyhteisön. Aallosta valmistuu vuosittain yli 250 tohtoria.
Aalto-yliopisto / promootio
Päätoimisten opintojen tukemiseksi kukin korkeakoulu tarjoaa osalle tohtorikoulutettavista nelivuotisen rahoituksen ja työpaikan.

Tohtorinkoulutuksessa on avainasemassa ohjaajan ja tohtorikoulutettavan välinen suhde. Korkeatasoinen alakohtainen koulutus, henkilökohtaisesti suunnitellut työelämätaidot ja erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet varmistavat, että tohtorikoulutettavan tieteellinen pätevyys kehittyy samanaikaisesti henkilökohtaisten työelämävalmiuksien kanssa. Aalto tarjoaa myös uraohjausta ja mentorointia.

Tohtoriohjelmat

 Aalto-yliopistossa on kuusi tohtoriohjelmaa:

Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Fabric

Arts, Design and Architecture

We offer doctoral education in multidisciplinary, international environment in the areas of architecture, art, design, media, film and scenography. The dissertations may include art productions or product development projects.

Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu / Aki-Pekka Sinikoski

Business, Economics and Finance

We offer a doctoral programme for those seeking academic careers or high level positions in business. The programme is highly international and the doctoral candidates have the possibility of completing part of their studies abroad.

Department of Chemistry and Materials Science Aalto University

Chemical Engineering

The Doctoral Programme trains Doctors of Science (Technology), skilled in independent research work, for positions in academic and business sectors as well as in public administration

Aalto University School of Electrical Engineering

Electrical Engineering

The doctoral programme focuses on the development of key technologies and on research problems posed by great societal challenges. Energy, environment and health and well-being are central themes.

006_aalto_university_chem_organic_electrode_coating_microbatteries_18-3-2015_photo_mikko_raskinen_jpg.jpg

Engineering

The programme educates researchers and future professors as well as experts and game-changers for the engineering industry and other sectors.

Materials Science

Science

The focus areas of the programme are physics, mathematics, biomedical engineering, computer science, and industrial engineering. Graduates are prepared for demanding academic research and expert positions in development and management.

aalto-yliopisto_promootioakti_dipoli

Miten tohtorinkoulutukseen haetaan?

Aalto-yliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina kauppatieteiden, taiteen ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Hakeminen Aalto-yliopiston tohtorinkoulutukseen tapahtuu suoraan tohtoriohjelmiin.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Uudet tekniikan tohtorit keskustelevat promootioaktin jälkeen. Kuvaaja: Aalto-yliopisto / Adolfo Vera

Tohtoriopintojen oppimistavoitteet

Valmistuneella tohtorilla on valmiudet työskennellä monitieteellisessä ja kansainvälisessä ympäristössä yhdessä eri toimijoiden kanssa. Hänellä on valmiudet johtaa asioita ja / tai ihmisiä. Hänellä on kyky etsiä ja soveltaa tietoa, kyky käyttää tieteellisiä tutkimusmenetelmiä ja luoda uutta tieteellistä tietoa.

Lisätietoja

KUVITUSKUVA

Väitöskirjat

Aalto-yliopiston väitöskirjat julkaistaan avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa. Suurin osa väitöskirjoista on artikkeliväitöskirjoja, joihin kuuluu useita julkaisuja vertaisarvioiduissa kansainvälisissä lehdissä. Taiteiden ja suunnittelun alalla väitöskirjaan voi kuulua myös taiteellisia osia, kuten taideproduktio tai usean toisiinsa liittyvän taideproduktion sarja.

Selaa väitöskirjoja tästä!

networking

Verkostoituminen 

Aalto-yliopisto verkostoituu aktiivisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti, mikä mahdollistaa tohtorikoulutettaville kontaktien luomisen ja vertaistuen saamisen. Aallon kuudessa tohtoriohjelmassa  toimii useita kansainvälisiä temaattisia koulutusohjelmia. Yliopisto myös tarjoaa tohtorikoulutettaville mahdollisuuden kansainväliseen yhteisohjaukseen Cotutelle-sopimuksella yhteistyöyliopistojen kanssa.

Lue lisää verkostoitumisesta!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu