Tutkimus ja taide

Tohtoriohjelmat

Aalto-yliopiston tohtoriohjelmat antavat tohtorikoulutettaville valmiudet toimia haastavimmissa tutkija- ja asiantuntijatehtävissä. Tohtorinkoulutus tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen, monitieteisen ja kansainvälisen tiedeyhteisön. Aallosta valmistuu vuosittain yli 250 tohtoria.
Tohtoriksi valmistunut nainen vastaanottamassa päähänsä mustaa tohtorinhattua promootiossa.

Tohtorikoulutuksessa on avainasemassa ohjaajan ja tohtorikoulutettavan välinen suhde. Korkeatasoinen alakohtainen koulutus, henkilökohtaisesti suunnitellut työelämätaidot ja erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet varmistavat, että tohtorikoulutettavan tieteellinen pätevyys kehittyy samanaikaisesti henkilökohtaisten työelämävalmiuksien kanssa. Aalto tarjoaa myös uraohjausta ja mentorointia.

Päätoimisten opintojen tukemiseksi kukin korkeakoulu tarjoaa osalle tohtorikoulutettavista nelivuotisen rahoituksen ja työpaikan.

Yritykset tarvitsevat tohtoreita - ydinosaamisesta ison kuvan hallintaan

Tohtoriopinnot ovat tie itsensä kehittämiseen ja käytännön ongelmia ratkovaan tutkimustyöhön. Yritykset saavat tohtoreista monialaisia osaajia, jotka eivät pelkää tarttua isoihin haasteisiin.

Lue alumniemme urapoluista yritysmaailmassa
Promootiohatut pöydällä

Katso myös

OtaNano

Miten tohtorinkoulutukseen haetaan?

Aalto-yliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina kauppatieteiden, taiteen ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Hakeminen Aalto-yliopiston tohtorinkoulutukseen tapahtuu suoraan tohtoriohjelmiin.

Doctoral education
Students at Aalto University

Being a doctoral student at Aalto

All you need to know about your doctoral research journey at Aalto University

Doctoral education
Kaksi opiskelijaa selailemassa lasisen vitriinin päällä olevaa kirjaa Oppimiskeskuksessa.

Väitöskirjat

Aalto-yliopistossa tehtävät väitöskirjat julkaistaan avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa. Suurin osa väitöskirjoista on artikkeliväitöskirjoja, joihin kuuluu useita julkaisuja vertaisarvioiduissa kansainvälisissä lehdissä.

Tutkimus ja taide
Aalto ELEC Project Gala 8.12.2016

Tohtoriopiskelijoiden verkostoituminen (networking)

Aalto-yliopisto verkostoituu aktiivisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti, ja laitosten professoreilla on erinomaiset kansainväliset yhteydet, mikä mahdollistaa tohtorikoulutettaville kontaktien luomisen ja vertaistuen saamisen. Aallon kuuteen tohtoriohjelmaan sisältyy useita kansainvälisiä koulutusohjelmia eri teemoilla.

Tutkimus ja taide
Aalto Conferment 2018, Photo: Matti Rajala

Tohtorinkoulutuspalvelut

Oppimispalveluihin kuuluvan Tohtorinkoulutus-tiimin henkilöstö vastuualueittain.

Palvelut
Kuvassa kaksi opiskelijaa tutkii tietokoneen ruutua pöydän molemmiin puolin.Photo: Unto Rautio

Oppimispalvelut

Aalto-yliopiston oppimispalvelut (LES) vastaa kaikista palveluista, jotka mahdollistavat opintojen sujuvan edistymisen yliopistossa.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu