Tutkimus ja taide

Tohtoriohjelmat

Aalto-yliopiston tohtoriohjelmat antavat tohtorikoulutettaville valmiudet toimia haastavimmissa tutkija- ja asiantuntijatehtävissä. Tohtorinkoulutus tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen, monitieteisen ja kansainvälisen tiedeyhteisön. Aallosta valmistuu vuosittain yli 250 tohtoria.
Tohtoriksi valmistunut nainen vastaanottamassa päähänsä mustaa tohtorinhattua promootiossa.

Tohtorinkoulutuksessa on avainasemassa ohjaajan ja tohtorikoulutettavan välinen suhde. Korkeatasoinen alakohtainen koulutus, henkilökohtaisesti suunnitellut työelämätaidot ja erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet varmistavat, että tohtorikoulutettavan tieteellinen pätevyys kehittyy samanaikaisesti henkilökohtaisten työelämävalmiuksien kanssa. Aalto tarjoaa myös uraohjausta ja mentorointia.

Päätoimisten opintojen tukemiseksi kukin korkeakoulu tarjoaa osalle tohtorikoulutettavista nelivuotisen rahoituksen ja työpaikan.

Tohtoriohjelmat

 Aalto-yliopistossa on kuusi tohtoriohjelmaa, joiden tarkemmat tiedot löytyvät ohjelmittain Into-portaalista:

Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu / Aki-Pekka Sinikoski

Kauppatieteiden tohtoriohjelma

We offer a doctoral programme for those seeking academic careers or high level positions in business. The programme is highly international and the doctoral candidates have the possibility of completing part of their studies abroad.

Close-up on a pair of hands wearing white rubber gloves, holding a black plastic coaster.

Kemian tekniikan tohtoriohjelma

The Doctoral Programme trains Doctors of Science (Technology), skilled in independent research work, for positions in academic and business sectors as well as in public administration

Aalto University School of Electrical Engineering

Sähkötekniikan tohtoriohjelma

The doctoral programme focuses on the development of key technologies and on research problems posed by great societal challenges. Energy, environment and health and well-being are central themes.

Person in a lab coat is coating microbatteries with organic electrodes / Photo by Aalto University, Mikko Räskinen

Insinööritieteiden tohtoriohjelma

The programme educates researchers and future professors as well as experts and game-changers for the engineering industry and other sectors.

Materials Science

Perustieteiden tohtoriohjelma

Tohtoriohjelma tarjoaa tohtoriopintoja tutkimusaloilta: fysiikka, matematiikka, lääketieteellinen tekniikka, tietotekniikka ja tuotantotalous.

Aalto University School of Arts, Design and Architecture, Fabric

Taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelma

Arkkitehtuuri, elokuva ja lavastus, media sekä muotoilu ja taide.

Miten tohtorinkoulutukseen haetaan?

Aalto-yliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina kauppatieteiden, taiteen ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Hakeminen Aalto-yliopiston tohtorinkoulutukseen tapahtuu suoraan tohtoriohjelmiin.

Lue lisää
OtaNano

Tohtorinkoulutuksen oppimistavoitteet

Valmistunut tohtori kykenee työskentelemään monitieteisessä ja kansainvälisessä ympäristössä yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Hän on valmis johtamaan toimintaa ja/tai ihmisiä.

Lue lisää
Keskustelua promootiaktin jälkeen. Kuva: Aalto-yliopisto / Adolfo Vera

Väitöskirjat

Aalto-yliopistossa tehtävät väitöskirjat julkaistaan avoimesti Aaltodoc-julkaisuarkistossa. Suurin osa väitöskirjoista on artikkeliväitöskirjoja, joihin kuuluu useita julkaisuja vertaisarvioiduissa kansainvälisissä lehdissä.

Lue lisää
Kaksi opiskelijaa selailemassa lasisen vitriinin päällä olevaa kirjaa Oppimiskeskuksessa.

Verkostoituminen

Aalto-yliopisto verkostoituu aktiivisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti, ja laitosten professoreilla on erinomaiset kansainväliset yhteydet, mikä mahdollistaa tohtorikoulutettaville kontaktien luomisen ja vertaistuen saamisen. Aallon kuuteen tohtoriohjelmaan sisältyy useita kansainvälisiä koulutusohjelmia eri teemoilla.

Lue lisää
Aalto ELEC Project Gala 8.12.2016

Tohtorinkoulutuspalvelut

Oppimispalveluihin kuuluvan Tohtorinkoulutus-tiimin henkilöstö vastuualueittain.

Lue lisää
Aalto Conferment 2018, Photo: Matti Rajala
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu