Töihin Aaltoon

Aallon rekrytointiprosessit

Pyrimme laadukkaaseen, tehokkaaseen ja hyvään hakijakokemukseen pohjautuvaan rekrytointiprosessiin, joka ottaa huomioon tasa-arvon, monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden – rekrytointimme perusarvot. Alta löydät tarkempaa tietoa rekrytointiprosesseistamme eri urapoluille.
Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Yleinen rekrytointiprosessi

Aallon tenure track ja lehtorien rekrytointiprosessit poikkeavat hieman yleisestä rekrytointiprosessista. Löydät niistä lisätietoja alta.

Tenure track -rekrytointiprosessi

Aalto-yliopiston professorien urapolku, tenure track, tarjoaa professoritason tutkijoille hyvin tuetun ja selkeän väylän kohti vakinaista professorin tehtävää. 

Kaikkien ehdokkaiden odotetaan noudattavan hakemuksessaan hyvän tieteellisen käytännön periaatteita (lisätietoja täältä). Haun päätyttyä laitoksen tenure track -työryhmä valitsee lupaavimmat hakijat ja pyytää vähintään neljä puolueetonta ulkopuolista asiantuntijaa arvioimaan hakijan meriittejä. Tämän jälkeen parhaat hakijat kutsutaan vierailulle Aalto-yliopistoon (site visit), jossa hakijat haastatellaan ja he antavat opetusnäytteen. Huom.: ulkopuolisia arvioijia ja opetusnäytettä ei välttämättä vaadita assistenttitason rekrytoinneissa. 

Laitostyöryhmä tekee dekaanille ehdotuksen nimitettävästä henkilöstä. Kun kyseessä ovat määräaikaiset (non-tenure) tehtävät, dekaani päättää rekrytoitavasta kuultuaan koulun tenure track -komiteaa. Vakinaisten (tenured) professorien tehtävien ollessa kyseessä dekaani laatii esityksen Aalto-yliopiston rehtorille, joka tekee päätöksen kuultuaan Aallon tenure track -komiteaa.

At work

Tenure track

Aalto-yliopiston professorien urapolku.

people walk in a procession in front of the building

Hae Aallon tenure trackille

Tällä sivulla kerrotaan miten haet Aalto-yliopiston tenure trackille. Sivu sisältää tietoa miksi hakea Aalto-yliopiston tenure trackille sekä miten hakea. Sivulla on ohjeistettu mm. hakemusasiakirjat (ml. ansioluettelo/cv ja opetusportfolio) ja hakemusprosessi.

Tenure track
Otakari 5

Tenure track - usein kysytyt kysymykset

Sivu sisältää linkin alkuperäiselle englanninkieliselle sivulle, johon on koottu professoreiden tenure track -urajärjestelmään liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä sekä vastaukset kysymyksiin.

Tenure track

Lehtorien rekrytointiprosessi

Aalto-yliopiston lehtorien urajärjestelmä on tarkoitettu opetushenkilöstölle.  Lehtorien urajärjestelmä on läpinäkyvä ja johdonmukainen urapolku, jossa noudatetaan yhteisiä prosesseja ja ohjeita koko yliopistossa ja kaikissa sen korkeakouluissa ja laitoksilla. Urajärjestelmässä on mahdollista edetä yliopisto-opettajasta yliopistonlehtoriksi, ja edelleen vanhemmaksi yliopistonlehtoriksi ja johtavaksi yliopiston lehtoriksi. 

Laitokset voivat rekrytoida työntekijöitä lehtorien urajärjestelmään kilpailullisella rekrytointimenettelyllä tai poikkeustapauksissa kutsusta. Rekrytointi on mahdollista yliopisto-opettajan, yliopistonlehtorin sekä vanhemman yliopiopistonlehtorin tasoille. 

Lehtorien urajärjestelmään valittavalla tulee olla vähintään maisterin tutkinto (tai joissain tapauksissa vastaavat taiteelliset ansiot), potentiaalia saavuttaa erinomainen taso pedagogisessa pätevyydessä sekä yliopistonlehtorin tehtävään sopiva pedagoginen kiinnostus. 

Lehtorien rekrytointiprosessi on samanlainen kuin tenure track -rekrytointiprosessi (kuvattu yllä), paria poikkeusta lukuun ottamatta:

  • Ulkopuolisia asiantuntijoita on vähemmän
  • Lopullisen päätöksen rekrytoinnista tekee dekaani
Opiskelijalla kynä kädessä

Lehtorien urajärjestelmä

Lehtorien urajärjestelmä on tarkoitettu opetushenkilöstölle. Lehtorit keskittyvät työssään erityisesti opetukseen ja sen kehittämiseen. Lisäksi he osallistuvat tutkimukseen ja taiteelliseen toimintaan. Aalto-yliopiston lehtorien urajärjestelmän tavoitteena on edistää opetushenkilökunnan osaamisen kehittymistä, sillä vastuu opetuksen kehittämisestä ja opetuksen johtamisesta kasvaa kokemuksen karttuessa.

Opetus ja oppiminen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: