Sähkötekniikan korkeakoulu

Tutustu tohtoriopintoihin Sähkötekniikan korkeakoulussa

Tohtorikoulutus valmistaa sinut alasi vaativimpiin asiantuntijatehtäviin niin akateemisen tutkimuksen kuin yritysten ja julkishallinnon palvelukseen tai yrittäjänä. Aloita tältä sivulta, jos olet kiinnostunut tohtoriopinnoista!
Woman Elec Aki-Pekka Sinikoski

Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriohjelmassa kehityt oman alasi asiantuntijaksi. Opintojen aikana syvennyt valitsemaasi tutkimusaiheeseen ja valitset omaa osaamistasi kehittäviä opintoja. Tohtorikoulutuksen ohjeellinen suoritusaika on neljä vuotta täysipäiväisenä opiskelijana.

Mitä tohtorikoulutus Sähkötekniikan korkeakoulussa tarjoaa sinulle?

  • Arvostetun tutkinnon, joka valmistaa sinut työskentelemään vaativissa tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä esimerkiksi yliopistossa ja muissa tutkimusorganisaatioissa, yrityksissä, julkishallinnossa tai yrittäjänä
  • Mahdollisuuden kehittää monipuolisesti omaa osaamistasi ja työelämässä arvostettuja taitoja yksilöllisesti räätälöidyssä opinnoissa
  • Kokeneen tutkimusryhmän ja ohjaajan tuen, joka antaa sinulle mahdollisuuden tehdä korkealaatuista tutkimusta ja vaikuttaa alasi kehitykseen
  • Huippuluokan tutkimustilat ja -laitteet sekä monitieteisen ympäristön
  • Kansainvälistä kokemusta esimerkiksi konferenssien, tutkijavaihtojen ja -vierailujen sekä kansainvälisessä tutkimusryhmässä työskentelyn kautta
  • Verkostoja alasi akateemiseen yhteisöön, yrityksiin ja organisaatioihin
  • Loistavat työllistymismahdollisuudet sekä tukea ja mentorointia urasuunnitteluun

Lue tohtoreidemme tarinoita

Tohtoriopiskelija Anastasiia Kravtcova: "Tohtoriopinnot voivat olla työ, harrastus ja elämäntapa"

Anastasiia Kravtcova aloitti lääketieteellisen tekniikan jatko-opinnot Sähkötekniikan korkeakoulussa, koska hän innostui mahdollisuudesta vaikuttaa yhteiskuntaan.

Aalto ELEC's doctoral student Anastasiia Kravtcova

Tohtoriopinnot valmensivat asiantuntijaksi yritysmaailmaan

Antti Alahäivälälle tohtoriopinnot olivat päivätyö, jossa sai keskittyä mielenkiintoiseen tutkimukseen ja kehittää itseään. Väitöstyö antoi vahvan pohjan nykyiseen työhön Wärtsilän energialiiketoiminnassa.

Aalto university school of electrical engineering alumnus antti alahäivälä

Osman Yilmaz oppi yrityksen ja erehdyksen arvon tohtoriopintojensa aikana

Kesäkuussa promovoitava tutkija työskentelee parhaillaan 5G-verkkojen parissa Ericssonilla.

Osman Yilmaz

Alumni Asad Awan palkittiin parhaasta tekniikan alan väitöskirjasta

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistunut Awan kehitti väitöskirjassaan ohjausmenetelmiä tehokkaampiin sähkömoottoreihin, jotka voivat pienentää moottorikäyttöisten järjestelmien hiilijalanjälkeä.

Aalto University alumnus Asad Awan.

Aini Putkonen: Tohtoriopiskelijan elämä on hyvin monipuolista

Tohtoriopiskelija Aini Putkonen sanoo, että tohtorintutkinto valmistaa opiskelijoita niin akateemiselle uralle kuin teollisuuteen.

Doctoral student Aini Putkonen

F. M. Mahafugur Rahmanille parhaan väitöskirjan palkinto

Aalto-yliopiston alumni tutki väitöskirjassaan seuraavan sukupolven verkkomuuntajien säätöalgoritmeja, joilla voidaan lisätä tuuli- ja aurinkosähkön osuutta energiatuotannosta.

Mahafugur Rahman. Picture: Jari Härkönene

Leonardo Fierro: Kokemusten jakaminen voi helpottaa väitöskirjatutkijan elämää

"Nyt pelkään epäonnistumista vähemmän. Osaan asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Oli hyvä oppia, että epäonnistuminen on osa onnistumisen prosessia."

Photo: Leonardo Fierro.

Juha Heinoselle parhaan väitöskirjan palkinto

Aalto-yliopiston alumni kehitti väitöskirjassaan häviöttömän säteilyanturin, joka on jo matkalla maailmalle ja massatuotanto juuri käynnistymässä.

Juha Heinoselle parhaan väitöskirjan palkinto. Kuva: Jari Härkönen

Saabille tehty väitöstutkimus avasi Kalle Spoofille ovet yhtiön tuotekehitykseen

Kalle Spoof kehitti väitöstutkimuksessaan tutkajärjestelmien keilanmuodostusta

Kalle Spoof

Mitä tohtoriopintoihin Sähkötekniikan korkeakoulussa sisältyy?

Tohtorikoulutus ei tarkoita vain neljän vuoden lisäopintoja. Tohtoriopiskelijana työsi on tehdä tutkimusta omalla alallasi ja esitellä tulokset korkeatasoisissa julkaisuissa ja konferensseissa. Suoritat 40 opintopisteen verran omaa tutkimustasi ja kehittymistäsi tukevia  opintoja, jotka valitset itse. Sinun on mahdollista lähteä vaihtoon tai vierailulle lukuisiin yhteistyöyliopistoihimme ympäri maailmaa.

Kokoat tutkimustyösi väitöskirjaksi, joka useimmiten koostuu vertaisarvioiduista artikkeleista ja yhteenveto-osasta. Tohtoriopinnot huipentuvat perinteikkääseen väitöstilaisuuteen karonkka-iltajuhlineen, joka on taatusti ikimuistoinen kokemus.

Tohtoriopiskelijamme työskentelevät kansainvälisissä ja monitieteisissä tutkimusryhmissä sekä tekevät yhteistyötä muiden tutkijoiden kanssa. Saat henkilökohtaiseksi ohjaajaksesi kokeneen tutkijan, joka on tukenasi koko tohtoriopintojen ajan. Tulet osaksi kansainvälistä akateemista yhteisöä ja saat myös mahdollisuuksia verkostoitua alasi yrityksiin ja organisaatioihin.

Tohtoriopinnot on mahdollista suorittaa myös sivutoimisena. Tällöin suoritusaikataulu suunnitellaan yksilöllisesti ohjaajan ja vastuuprofessorin kanssa.


Lisää tietoa tohtoriopinnoista AallossaMillaista on opiskella tohtoriohjelmassa?

Meiltä valmistuneet tohtorit ovat kyselyiden mukaan erittäin tyytyväisiä tutkintoonsa

Lue tohtorien työllistymisestä urakyselyidemme tuloksista.

Aalto University / Aalto students studying / photo: Aino Huovio

100 % Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoreista on tyytyväisiä tutkintoonsa

Yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkosto selvitti viime talvena, kuinka vuonna 2014 tohtorin tutkinnon suomalaisissa yliopistoissa suorittaneet ovat työllistyneet. Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoreista 100 % oli tyytyväisiä tutkintoonsa uransa näkökulmasta.

Uutiset
Aalto-yliopisto / tohtoreiden hatut

Sähkötekniikan korkeakoulun tohtorit tyytyväisiä tutkintoonsa ja uraansa

Uraseurantakyselyssä tohtorit korostivat myös verkostoitumisen ja projektinhallinnan taitojen tärkeyttä.

Uutiset
Rows of doctors sitting with their doctoral hats on, photographed from behind

Valmistuneiden tohtoreiden kyselyn tulokset 2022

Valtaosa vuonna 2022 valmistuneista tohtoreista oli tyytyväinen saamaansa koulutukseen ja oli työllistyneenä valmistumisensa hetkellä. Kaikkia valmistuvia tohtoriopiskelijoita pyydetään vastaamaan valmistuneiden tohtoreiden kyselyyn.

Uutiset

Minne tekniikan tohtorit työllistyvät?

Tohtoriohjelmamme kouluttaa asiantuntijoita sekä akateemiselle uralle että elinkeinoelämän ja julkishallinnon palvelukseen. Suurin osa sähkötekniikan alan tohtoreista työskentelee yrityksissä. Valmistuttuasi sinulla on edellytykset toimia vaativissa tieteellisissä tutkimus- ja opetustehtävissä sekä asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä. Tekniikan tohtorien työllistyminen on erinomaista.

Yritykset tarvitsevat tohtoreita

    Honorary Doctor Matti Kauhanen

    "Yritykset palkkaavat mielellään tohtoreita heidän vahvan käsitteellisen ja teoreettisen osaamistaustansa ansiosta. He kehittyvät yrityksessä nopeasti alansa huippuasiantuntijoiksi ja hahmottavat aihepiirin ison kuvan." – Matti Kauhanen, teknologiajohtaja, ABB

    heikki holmberg okmetic oy

    "Suomen vientiyritysten kilpailukyky perustuu suurelta osin yhä monimutkaisempien ja laajempien kokonaisuuksien tarjoamiseen asiakkaille, mihin tarvitaan laajaa ja syvää osaamista. Tohtoreita tarvitaan tuotekehityksessä, projektipäälliköiksi, tekniseen asiakastukeen ja tuotannon laadun varmistamiseen." –  Heikki Holmberg, Senior Development Manager, Okmetic Oy

    Tohtorikoulutus on meille investointi tulevaisuuteen, sanoo Murata Suomen henkilöstöpäällikkö Tuomas Nurmi

    Miten voit valmistautua tohtoriopintoihin?

    Hakeakseni tohtoriopintoihin sinun tulee olla suorittanut soveltuva maisterintutkinto hyvällä opintomenestyksellä. Lisäksi sinulla tulee olla valmiudet tutkimuksen tekemiseen sekä hyvä englannin kielen taito. Olethan myös motivoitunut suorittamaan tutkinnon neljän vuoden tavoiteajassa.

    Tutkimusryhmien tarjoamat kesätyöpaikat ja diplomityöpaikat ovat hyvä tapa tutustua tutkimukseen ja hankkia tohtoriopintoihin hyödyllistä kokemusta.

    Ennen hakemuksen jättämistä sinun tulee keskustella tutkimusalasi vastuuprofessorin kanssa tutkimusideastasi ja tohtoriopintojen ohjauksesta. Sähkötekniikan tohtoriohjelmassa on valittavana 13 tutkimusalaa. Hakuaika koulutukseen on kuukausittain, pois lukien heinäkuussa. Tutustu tarkemmin hakuohjeisiin alla

    Tutkimusalat ja vastuuprofessorit

    Hakuohjeet ja -vaatimukset

    Miten opinnot rahoitetaan?

    Useimmat tohtoriopiskelijamme työskentelevät erilaisiin tutkimusprojekteihin palkattuina tutkijoina. Sähkötekniikan tohtoriohjelma tarjoaa myös joitakin rahoitettuja paikkoja, joihin on haku kahdesti vuodessa. Tohtoriopintoihin on myös haettavissa erilaisia apurahoja.


    Avoimet paikat Aallon sivuillaLisätietoa rahoituksesta

    Mistä saat lisätietoja?

    Vastaamme mielellämme, jos sinulle nousee kysymyksiä! Tavoitat tohtoriohjelman suunnittelijat sähköpostilla [email protected]

    Tohtoriohjelman yhteystiedot

    Tulevat väitökset

    Doctoral hat floating above a speaker's podium with a microphone
    Väitöstilaisuudet

    Väitös tietoverkkotekniikan alalta, M.Sc. Dariush Salami

    Spectrum Aware Human Centric Sensing using mmWave FMCW Radars (väitöskirjan nimi)
    Doctoral hat floating above a speaker's podium with a microphone
    Väitöstilaisuudet

    Väitös automaation, systeemien ja säätötekniikan alalta, M.Sc. Oliver Struckmeier

    Neurotoimintaan perustuvat representaatio-oppimismenetelmät tehokkaaseen ja vakaaseen aistitiedon käsittelyyn ja oppimiseen robotiikassa
    Doctoral hat floating above a speaker's podium with a microphone
    Väitöstilaisuudet

    Väitös radiotekniikan alalta, DI Pasi Koivumäki

    Radio Wave Propagation Simulations Based On Point Clouds – Methods, Experimental Validations and Applications To Radio Link Design (väitöskirjan nimi)
    Doctoral hat floating above a speaker's podium with a microphone
    Väitöstilaisuudet

    Väitös tietoverkkotekniikan alalta, M.Sc. Oussama El Marai

    Improving Live Video Streaming Performance for Smart City Services (väitöskirjan nimi)
    • Julkaistu:
    • Päivitetty: