Sähkötekniikan korkeakoulu

Tutustu tohtoriopintoihin Sähkötekniikan korkeakoulussa

Tohtorikoulutus valmistaa sinut alasi vaativimpiin asiantuntijatehtäviin niin akateemisen tutkimuksen kuin yritysten ja julkishallinnon palvelukseen tai yrittäjänä. Aloita tältä sivulta, jos olet kiinnostunut tohtoriopinnoista!
Woman Elec Aki-Pekka Sinikoski

Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriohjelmassa kehityt oman alasi asiantuntijaksi. Opintojen aikana syvennyt valitsemaasi tutkimusaiheeseen ja valitset omaa osaamistasi kehittäviä opintoja. Tohtorikoulutuksen ohjeellinen suoritusaika on neljä vuotta täysipäiväisenä opiskelijana.

Mitä tohtorikoulutus Sähkötekniikan korkeakoulussa tarjoaa sinulle?

  • Arvostetun tutkinnon, joka valmistaa sinut työskentelemään vaativissa tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä esimerkiksi yliopistossa ja muissa tutkimusorganisaatioissa, yrityksissä, julkishallinnossa tai yrittäjänä
  • Mahdollisuuden kehittää monipuolisesti omaa osaamistasi ja työelämässä arvostettuja taitoja yksilöllisesti räätälöidyssä opinnoissa
  • Kokeneen tutkimusryhmän ja ohjaajan tuen, joka antaa sinulle mahdollisuuden tehdä korkealaatuista tutkimusta ja vaikuttaa alasi kehitykseen
  • Huippuluokan tutkimustilat ja -laitteet sekä monitieteisen ympäristön
  • Kansainvälistä kokemusta esimerkiksi konferenssien, tutkijavaihtojen ja -vierailujen sekä kansainvälisessä tutkimusryhmässä työskentelyn kautta
  • Verkostoja alasi akateemiseen yhteisöön, yrityksiin ja organisaatioihin
  • Loistavat työllistymismahdollisuudet sekä tukea ja mentorointia urasuunnitteluun

Lue tohtoreidemme tarinoita

Tohtoriopiskelija Anastasiia Kravtcova: "Tohtoriopinnot voivat olla työ, harrastus ja elämäntapa"

Anastasiia Kravtcova aloitti lääketieteellisen tekniikan jatko-opinnot Sähkötekniikan korkeakoulussa, koska hän innostui mahdollisuudesta vaikuttaa yhteiskuntaan.

Aalto ELEC's doctoral student Anastasiia Kravtcova

Tohtoriopinnot valmensivat asiantuntijaksi yritysmaailmaan

Antti Alahäivälälle tohtoriopinnot olivat päivätyö, jossa sai keskittyä mielenkiintoiseen tutkimukseen ja kehittää itseään. Väitöstyö antoi vahvan pohjan nykyiseen työhön Wärtsilän energialiiketoiminnassa.

Aalto university school of electrical engineering alumnus antti alahäivälä

Osman Yilmaz oppi yrityksen ja erehdyksen arvon tohtoriopintojensa aikana

Kesäkuussa promovoitava tutkija työskentelee parhaillaan 5G-verkkojen parissa Ericssonilla.

Osman Yilmaz

Alumni Asad Awan palkittiin parhaasta tekniikan alan väitöskirjasta

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistunut Awan kehitti väitöskirjassaan ohjausmenetelmiä tehokkaampiin sähkömoottoreihin, jotka voivat pienentää moottorikäyttöisten järjestelmien hiilijalanjälkeä.

Aalto University alumnus Asad Awan.

Aini Putkonen: Tohtoriopiskelijan elämä on hyvin monipuolista

Tohtoriopiskelija Aini Putkonen sanoo, että tohtorintutkinto valmistaa opiskelijoita niin akateemiselle uralle kuin teollisuuteen.

Doctoral student Aini Putkonen

Mitä tohtoriopintoihin Sähkötekniikan korkeakoulussa sisältyy?

Tohtorikoulutus ei tarkoita vain neljän vuoden lisäopintoja. Tohtoriopiskelijana työsi on tehdä tutkimusta omalla alallasi ja esitellä tulokset korkeatasoisissa julkaisuissa ja konferensseissa. Suoritat 40 opintopisteen verran omaa tutkimustasi ja kehittymistäsi tukevia  opintoja, jotka valitset itse. Sinun on mahdollista lähteä vaihtoon tai vierailulle lukuisiin yhteistyöyliopistoihimme ympäri maailmaa.

Kokoat tutkimustyösi väitöskirjaksi, joka useimmiten koostuu vertaisarvioiduista artikkeleista ja yhteenveto-osasta. Tohtoriopinnot huipentuvat perinteikkääseen väitöstilaisuuteen karonkka-iltajuhlineen, joka on taatusti ikimuistoinen kokemus.

Tohtoriopiskelijamme työskentelevät kansainvälisissä ja monitieteisissä tutkimusryhmissä sekä tekevät yhteistyötä muiden tutkijoiden kanssa. Saat henkilökohtaiseksi ohjaajaksesi kokeneen tutkijan, joka on tukenasi koko tohtoriopintojen ajan. Tulet osaksi kansainvälistä akateemista yhteisöä ja saat myös mahdollisuuksia verkostoitua alasi yrityksiin ja organisaatioihin.

Tohtoriopinnot on mahdollista suorittaa myös sivutoimisena. Tällöin suoritusaikataulu suunnitellaan yksilöllisesti ohjaajan ja vastuuprofessorin kanssa.

Katso lisää: Tohtoriopiskelijana Aallossa (englanniksi)

Meiltä valmistuneet tohtorit ovat kyselyiden mukaan erittäin tyytyväisiä tutkintoonsa

Lue tohtorien työllistymisestä urakyselyidemme tuloksista.

Researcher at School of Electrical Engineering

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet tohtorit työelämässä

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet tohtorit ovat tyytyväisiä tutkintoonsa ja työuraansa. Seuraamme tohtoreiden urakehitystä ja työelämään sijoittumista uraseurantakyselyllä 3 vuotta valmistumisen jälkeen.

Sähkötekniikan korkeakoulu
Aalto University / Aalto students studying / photo: Aino Huovio

100 % Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoreista on tyytyväisiä tutkintoonsa

Yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkosto selvitti viime talvena, kuinka vuonna 2014 tohtorin tutkinnon suomalaisissa yliopistoissa suorittaneet ovat työllistyneet. Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoreista 100 % oli tyytyväisiä tutkintoonsa uransa näkökulmasta.

Uutiset
Aalto-yliopisto / tohtoreiden hatut

Sähkötekniikan korkeakoulun tohtorit tyytyväisiä tutkintoonsa ja uraansa

Uraseurantakyselyssä tohtorit korostivat myös verkostoitumisen ja projektinhallinnan taitojen tärkeyttä.

Uutiset

Minne tekniikan tohtorit työllistyvät?

Tohtoriohjelmamme kouluttaa asiantuntijoita sekä akateemiselle uralle että elinkeinoelämän ja julkishallinnon palvelukseen. Suurin osa sähkötekniikan alan tohtoreista työskentelee yrityksissä. Valmistuttuasi sinulla on edellytykset toimia vaativissa tieteellisissä tutkimus- ja opetustehtävissä sekä asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä. Tekniikan tohtorien työllistyminen on erinomaista.

Yritykset tarvitsevat tohtoreita

Honorary Doctor Matti Kauhanen

"Yritykset palkkaavat mielellään tohtoreita heidän vahvan käsitteellisen ja teoreettisen osaamistaustansa ansiosta. He kehittyvät yrityksessä nopeasti alansa huippuasiantuntijoiksi ja hahmottavat aihepiirin ison kuvan." – Matti Kauhanen, teknologiajohtaja, ABB

heikki holmberg okmetic oy

"Suomen vientiyritysten kilpailukyky perustuu suurelta osin yhä monimutkaisempien ja laajempien kokonaisuuksien tarjoamiseen asiakkaille, mihin tarvitaan laajaa ja syvää osaamista. Tohtoreita tarvitaan tuotekehityksessä, projektipäälliköiksi, tekniseen asiakastukeen ja tuotannon laadun varmistamiseen." –  Heikki Holmberg, Senior Development Manager, Okmetic Oy

Miten voit valmistautua tohtoriopintoihin?

Hakeakseni tohtoriopintoihin sinun tulee olla suorittanut soveltuva maisterintutkinto hyvällä opintomenestyksellä. Lisäksi sinulla tulee olla valmiudet tutkimuksen tekemiseen sekä hyvä englannin kielen taito. Olethan myös motivoitunut suorittamaan tutkinnon neljän vuoden tavoiteajassa.

Tutkimusryhmien tarjoamat kesätyöpaikat ja diplomityöpaikat ovat hyvä tapa tutustua tutkimukseen ja hankkia tohtoriopintoihin hyödyllistä kokemusta.

Ennen hakemuksen jättämistä sinun tulee keskustella tutkimusalasi vastuuprofessorin kanssa tutkimusideastasi ja tohtoriopintojen ohjauksesta. Sähkötekniikan tohtoriohjelmassa on valittavana 13 tutkimusalaa. Hakuaika koulutukseen on kuukausittain, pois lukien heinäkuussa. Tutustu tarkemmin hakuohjeisiin alla

Alat ja vastuuprofessorit (Into)

Hakuohjeet ja -vaatimukset (Into)

Sähkötekniikan tohtoriohjelma

Monitieteinen Sähkötekniikan tohtoriohjelma tarjoaa tutkinnon suorittaneille mahdollisuuden työskennellä useilla tutkimusaloilla, jotka vaihtelevat perinteisestä sähkötekniikasta energia-alaan, hyvinvointiteknologiaan, robotiikkaan, nanotieteisiin sekä tietoliikennetekniikkaan. Tohtoriohjelma rakentuu vahvalle matemaattiselle ja luonnontieteelliselle pohjalle.

Lue lisää ohjelmasta
Aalto ELEC

Miten opinnot rahoitetaan?

Useimmat tohtoriopiskelijamme työskentelevät erilaisiin tutkimusprojekteihin palkattuina tutkijoina. Sähkötekniikan tohtoriohjelma tarjoaa myös joitakin rahoitettuja paikkoja, joihin on haku kahdesti vuodessa. Tohtoriopintoihin on myös haettavissa erilaisia apurahoja.

Avoimet paikat Aallon sivuillaLisätietoa rahoituksesta (Into)

Mistä saat lisätietoja?

Vastaamme mielellämme, jos sinulle nousee kysymyksiä! Tavoitat tohtoriohjelman suunnittelijat sähköpostilla [email protected]

 

Hakuohjeet ja -vaatimukset (Into)Kaikki tohtoriohjelman yhteystiedot (Into)

Tulevat väitökset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu