Uutiset

Osman Yilmaz oppi yrityksen ja erehdyksen arvon tohtoriopintojensa aikana

Kesäkuussa promovoitava tutkija työskentelee parhaillaan 5G-verkkojen parissa Ericssonilla.
Osman Yilmaz

Tutkija ja tutkimusprojektipäällikkö Osman Yilmaz, millainen opintopolkusi on ollut?

Tulin Aalto-yliopistoon kandidaatinopintojeni aikana. Opiskelin elektroniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa ja Aalto-yliopistossa keskityin radiotietoliikenteeseen, jota nykyisin kutsutaan langattomaksi viestinnäksi.

Kandidaatin- ja maisterintutkintoni jälkeen päätin jatkaa opintojani aiheen parissa ja erikoistuin itseorganisoituviin verkkoihin. Kyse on langattomien verkkojen – tarkemmin sanottuna matkaviestinverkkojen – optimoinnista niin, että verkot ovat aina käytettävissä. Näin esimerkiksi autoa ajaessa puhelu ei katkea. Tai, jos jonkin alueen tukiasemalla on ongelma, muut tukiasemat voivat kompensoida vikaa niin, ettei kukaan jää verkon ulkopuolelle.

Mitä teet nyt?

Tällä hetkellä työskentelen 5G:n parissa Ericssonilla. Uuden sukupolven langattoman 5G-verkon avulla tarkoituksenamme on yhdistää toisiinsa kaikki – ihmisten lisäksi myös koneet ja esineet. Pyrin parantamaan matkaviestintäteknologiaa, joten työni on jatkoa Aalto-yliopistossa tekemälleni tutkimukselle. Ennen Ericssonia työskentelin Nokialla, jossa sielläkin tein väitöskirjaani liittyvää tutkimusta.

Miksi suosittelet tohtorinopintoja?

Hyötyjä on monia. Yksi tärkeimmistä on se, että tohtorinopinnoissa oppii hallitsemaan pitkäkestoista projektia: sen suunnittelua, toteutusta ja loppuun viemistä. Se on suuri vastuu – ehkä yksi työelämän suurimmista. Myös tieteellinen prosessi tulee tutuksi: miten jotakin aihetta koskeva tutkimus aloitetaan, ja kuinka siinä edetään.

Projektin hallitseminen yksin vaatii monien taitojen kehittämistä. Opiskelijan täytyy hallita aihealueensa perinpohjaisesti ja tietää, mitä aikaisemmin on tehty. Hänen täytyy olla luova löytääkseen aiheesta uusia tavoitteita sekä tapoja saavuttaa ne.

Oman aiheen hallinta sekä suunnitelman ja tutkimustavoitteiden luominen eivät aina riitä, vaan on opeteltava myös aivan uusia taitoja. Minun kohdallani se tarkoitti ohjelmointia. Testattavia muutoksia ei voi tehdä oikeaan tuotteeseen, kuten käytössä olevaan verkkoon, eikä uuden sukupolven teknologiaa pysty luomaan yksin. Siksi muutos täytyy simuloida, mikä taas edellyttää mallien luomista tietokoneella.

Parhaan ratkaisun löytäminen tutkimushypoteesiin tapahtuu yrityksen ja erehdyksen kautta. Tohtoriopintojen aikana oppii vähintäänkin sen, että aina on olemassa parempi tapa tehdä asioita. Ja lopulta saat jotakin päätökseen. Koska tein töitä täyspäiväisesti samalla kun kirjoitin väitöskirjaani, omalla kohdallani valmistuminen vei aikaa, mutta onnistuin.

Tohtorinopinnoissa oppii myös viestimään muiden ihmisten kanssa. Vaikka suurin osa työstä tehdään yksin, on tärkeää olla yhteydessä muihin tutkijoihin ja oppia heiltä. Pelkkä lukeminen ei aina ole tarpeeksi. Saadakseen tietää muissa yliopistoissa parhaillaan tehtävästä tutkimuksesta, täytyy osallistua konferensseihin ja verkostoitua. Usein parempien ratkaisujen luominen ja luotettavien päätelmien tekeminen vaativat yhteistyötä. Silloin oppii myös esittelemään vakuuttavasti omia ideoitaan.

Seuraava tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestetään seremoniaviikon aikana 14.6.2019 Dipolissa. Akateemisista tapahtumista arvokkaimman juhlan isännöi tänä vuonna Sähkötekniikan korkeakoulu.

Myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu järjestää tänä vuonna promootion 13.6.2019. Lue lisää tästä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!