Elämänlaajuinen oppiminen

Osaamisen Aalloilla -podcast

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston uusi, elämänlaajuiseen oppimiseen liittyvä podcast.

Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen podcast-sarja Osaamisen Aalloilla tarjoaa rentouttavan ja inspiroivan kuunteluhetken eri aloilla vaikuttavien vieraiden seurassa. Mitkä ovat heidän tärkeimmät oppinsa elämän varrelta ja mitä he ehdottomasti haluavat oppia seuraavaksi? Miten omalla uteliaisuudella voi kehittää osaamistaan ja pysyä muutoksissa mukana?

Podcastin juontaa Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen liiketoimintajohtaja Laura Sivula

Jaksot julkaistaan yleisimmillä podcast-alustoilla ja Youtubessa.

Kuuntele jaksot ja ota askel kohti uuden oppimista ja oman osaamisesi kehittämistä!

Tutustu jaksoihin

  Ensimmäisen jakson vieras Robson Lindberg

  Robson Lindberg on intohimoinen triathlonisti, puhuja, kuuluttaja sekä maailman paras aivovammapotilas. Ensimmäisessä jaksossa Laura Sivula keskustelee Robsonin kanssa henkisestä voimasta, intohimosta ja elämän haasteista. Robson jakaa henkilökohtaisen tarinansa fyysisistä vammoistaan ja kuinka ne ovat opettaneet hänelle mielen voimasta ja resilienssistä. Hän korostaa tekemisen ja toiminnan merkitystä sekä kuinka tärkeää on oppia virheistään. Laura ja Robson pohtivat myös nykyelämän haasteita, kuten informaatiotulvaa ja jatkuvaa uuden oppimisen tarvetta. Tämä jakso tarjoaa syvällisiä oivalluksia ja inspiraatiota kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin omaa mieltään ja oppia uusia tapoja kohdata elämän haasteet.

  Kuuntele jakso

  Katso video 

  Lataa jakson 1 litteraatti (pdf)

  Toisen jakson vieras Anne Horttanainen

  Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Anne Horttanainen on tarttunut rohkeasti uusiin opintoihin keskellä loistavaa uraansa. Jaksossa hän avaa näkemyksiään siitä, miksi uuden oppiminen voi tuntua haastavalta elämän myöhemmissä vaiheissa ja kuinka tämän haasteen voi kääntää voitoksi. Keskustelussa käsitellään myös konkreettisia tapoja, joilla tehdä oppimisprosessista sujuvampi. Lisäksi Anne jakaa omakohtaisia kokemuksiaan toimialan vaihdosta ja saamastaan tuesta tämän muutosvaiheen aikana. Tämä jakso on täynnä inspiraatiota ja kannustaa kuulijoita kohtaamaan rohkeasti haasteet, joita uuden oppimisessa voi olla.

  Kuuntele jakso 

  Katso video 

  Lataa jakson 2 litteraatti (pdf)

  Kolmannen jakson vieras Antti Hirvonen

  Huonekalubrändi Vaarnin perustaja ja visionääri Antti Hirvonen avaa ovia uuden ajan suomalaiselle muotoilulle. Antti ja Laura pureutuvat keskusteluun, joka kattaa aiheita Suomen maabrändistä ja muotoiluyrittäjyyden kansainvälisistä eroista aina globalisaation vaikutuksiin kuluttajakulttuurissa. Antti jakaa myös henkilökohtaisen tarinansa siitä, kuinka hän nousi suomalaisen muotoilumaailman huipulle. Tämä jakso tarjoaa kiehtovia näkökulmia ja oivalluksia muotoiluyrittäjyyden haasteista sekä niiden voittamisesta. Jakso antaa inspiraatiota ja syvällistä ymmärrystä niin alan ammattilaisille kuin designin ystävillekin.

  Kuuntele jakso 

  Katso video 

  Lataa jakson 3 litteraatti (pdf)

  Jakso 3 vieraana Janina Luoto

  Islet Group Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Janina Luoto pohtii miten työelämän dynaamiset muutokset asettavat korkeita vaatimuksia jatkuvalle oppimiselle ja pehmeiden taitojen kehittämiselle. Keskustelussa Janina painottaa monimuotoisuuden ja henkilökohtaisen kasvun tärkeyttä työyhteisöjen menestyksessä ja elinvoimaisuudessa. Tämä jakso innostaa kuulijoita omaksumaan avoimuuden uusille kokemuksille ja hyödyntämään elämänlaajuisen oppimisen tarjoamat mahdollisuudet, jotta he pysyvät eturintamassa nykypäivän jatkuvasti kehittyvässä maailmassa. Jakso tarjoaa välttämättömiä oivalluksia ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua navigoimaan työelämän haasteiden läpi ja hyödyntämään kasvun mahdollisuudet.

  Kuuntele jakso 

  Katso video 

  Jakso 5 vieraana Joonas Rauramo

  Kestävän energiateollisuuden visionääri ja Coolbrook Oy:n toimitusjohtaja Joonas Rauramo avaa ovia tulevaisuuden energiaratkaisuihin. Tässä inspiroivassa jaksossa Laura ja Joonas syventyvät keskusteluun, joka valottaa kasvavien yritysten kohtaamia haasteita ja vihreän siirtymän polkuja. He pohtivat myös, kuinka perheenisän rooli voi rikastuttaa ja ohjata johtajuuden taitoja. Kuulet Joonaksen oivaltavia näkemyksiä siitä, miten edelläkävijäyrityksen johtajana pysytään aallon harjalla jatkuvan oppimisen kautta.

  Kuuntele jakso 

  Katso video 

  Jakso 6 vieraana Sarianne Niskala

  Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa vaatesuunnittelija ja muotoiluliiketoiminnan konsultti Sarianna Niskala keskustelee Lauran kanssa suomalaisesta muotoilusta, luovan alan opetuksen puutteista sekä siitä, miten tärkeää on että luovan alan yrittäjät osaavat liiketoiminnan perusteet. Sarianna jakaa oman tarinansa siitä, miten hän on kasvanut yrittäjänä kokemusten ja haasteiden kautta ja miten hän nyt pyrkii siirtämään näitä arvokkaita liiketoimintaoppeja taideyliopistojen opetussuunnitelmiin. Kuuntele, miksi Sarianna uskoo vahvasti, että suomalaisen muotoilun menestys tulevaisuudessa riippuu siitä, miten hyvin luovan alan yrittäjät hallitsevat brändäyksen ja myynnin taidot.

  Kuuntele jakso 

  Katso video 

  Elämänlaajuinen oppiminen

  Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonta auttaa sinua kehittämään osaamistasi alati muuttuvassa ympäristössä.

  Lue lisää
  Henkilö istuu merinäkoalan edessä kuulokkeet päässä ja selaa tablettia hymyillen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: