Uutiset

Aalto Squadcast -podcastin juontajat auttavat nuoria tekemään päätöksiä tulevaisuutensa suhteen

Aalto Squadin opiskelijalähettiläät halusivat antaa vertaistukea avoimen ja rehellisen keskustelun kautta. Nyt he jakavat omakohtaisia kokemuksiaan ja kertovat, mikä auttaa heitä selviytymään vaikeina aikoina.
Five students posing in a mini podcast studio at Aalto University
Vasemmalla ylhäältä alas: Olga Morozova, Beatriz Glaser ja Anubhuti Goel. Oikealla: Owein Iveson ja Bhattarabhop Viriyaroj.

Viime syksynä lanseerattu Aalto Squadcast käsittelee kansainvälisten opiskelijoiden kokemuksia Aalto-yliopistossa. Podcastin juontajat Owein Iveson, Bhattarabhop Viriyaroj, Anubhuti Goel, Labiba Abdul, Beatriz Glaser, Olga Morozova, Milica Stefanović ja Anastasiia Ivanova halusivat tarjota kuulijoille avointa keskustelua opiskelijaelämästä ja auttaa muita selviämään haasteista, joita voi kohdata ulkomaille opiskelemaan muuttaessa. He olivat myös innoissaan päästessään oppimaan podcastin tuottamista ja sisällöntuotantoa. Iveson, Viriyaroj, Goel, Abdul, Glaser, Morozova, Stefanović ja Ivanova tapasivat työskennellessään Aalto Squad -opiskelijalähettiläinä. 

"Ajatus podcastin aloittamisesta oli ilmassa jo jonkin aikaa. Luulen, että opiskelijoiden kokemusten kuuleminen heidän äänellään voisi muodostaa syvemmän yhteyden", Goel pohtii. 

Jokaisessa jaksossa juontajat ottavat kuulijan mukaan opiskelijaelämäänsä Aalto-yliopistossa. He aloittavat valintakirjeen saamisesta ja ohjaavat kuulijan läpi orientaatioviikon, auttaen ymmärtämään yliopistoelämää paremmin. Elämää kuvataan eri näkökulmista – aiheina ovat mm. kurssit, asuminen, talous, harrastukset, opiskelijajärjestöt, tapahtumat ja sosiaalinen elämä. 

Five Aalto Squadcast podcasters posing in front of a whiteboard and laughing.
Vasemmalta: takana Owein Iveson, Olga Morozova ja Bhattarabhop Viriyaroj. Edessä Beatriz Glaser ja Anubhuti Goel.

"Kansainvälisenä hakijana haluaa saada tietopaketin, jonka avulla voi valmistautua opintojen käytännön asioihin, kuten asumiseen, pankkiasioihin ja matkustamiseen", Viriyaroj kertoo. 

"Juttelemme vähän kaikesta. Yritämme luoda yleiskuvan siitä, millaista on olla Aallon opiskelija Suomessa. Puhumme omista todellisista kokemuksista", lisää Goel. 

Tasapainon etsimistä 

Podcastaajilla itselläänkin oli joitakin epävarmuuksia, kun he miettivät mahdollisuutta muuttaa toiseen maahan opintojen vuoksi. Nyt he haluavat auttaa samassa tilanteessa olevia tekemään harkittuja päätöksiä tulevaisuutensa suhteen. 

"Aluksi olin huolissani kuluista. Suomi on kallis erityisesti verrattuna Iso-Britanniaan, josta olen kotoisin", sanoo Iveson. 

"Minulla oli alallani hyvä työ, josta luovuin. Se tarkoitti myös luopumista säännöllisistä tuloista. Mutta halusin korkeakoulututkinnon ja Aalto-yliopisto vaikutti hyvältä vaihtoehdolta", sanoo Goel. 

Goel mainitsee myös pohtineensa kurssien vaativuutta. Opiskellessaan hän kuitenkin pian huomasi, että kurssit on suunniteltu nojaamaan perusteisiin ja säännöllisellä työskentelyllä ne ovat hallittavia. Opettajien ja opiskelijoiden välinen suhde yllätti hänet positiivisesti. 

"En odottanut, että opettajat olisivat näin kannustavia. Vuorovaikutus heidän kanssaan on rentoa ja he ovat helposti lähestyttäviä", jatkaa Goel. 

Niin hauskaa kuin opiskelijaelämä onkin, arki ei aina ole ruusuilla tanssimista. Opiskelijat ovat samaa mieltä siitä, että tasapainon löytäminen elämässä vaativan tutkinnon suorittamisen ohessa on suuri haaste. Uuteen kulttuuriin ja ilmastoon sopeutuminen opintojen suorittamisen ja käytännön asioiden hoitamisen ohella voivat tuntua ylivoimaisilta. Eikä pidä unohtaa rikasta sosiaalista elämää, joka lisää oman haasteensa arjen kiireisiin. 

Kun katsotaan hieman opiskelijaelämää pidemmälle, podcastaajat ilmaisevat huolensa työllistymisnäkymistä ja mahdollisuudesta jäädä Suomeen valmistumisen jälkeen. Joillekin heistä tämä on vielä ratkaistavana oleva kysymys, sillä kansainvälisen osaajan työllistyminen ilman sujuvaa suomen kielen taitoa voi olla kova pähkinä purtavaksi. 

Students taking a selfie outside on campus in Autumn
Vasemmalta: Labiba Abdul, Owein Iveson ja Beatriz Glaser.

Ystävät tukiverkkona

Satunnaisista alamäistä huolimatta matka tähän pisteeseen on ollut opiskelijoille käänteentekevä. Esimerkiksi Goel kokee olevansa avoimempi erilaisille vaihtoehdoille elämässä. Viriyaroj tuntee itsensä varmemmaksi, jopa voimaantuneeksi, ja hän kokee voivansa vaikuttaa yhteiskuntaan aivan uudella tavalla.

Yksi asia, josta podcastaajat ovat yksimielisiä on yhteisö. Luokkakaverit ja ystävät ovat olleet tukiverkkona vaikeina aikoina.

"On kiehtovaa, kuinka helppoa täällä on saada kavereita tapahtumasta riippumatta. Olipa kyse sitten satunnaisista juhlista, opiskelijakerhon tapaamisesta tai vaikka pyykkäämisestä pesutuvassa, uusien ystävyyksien solmiminen tapahtuu matalalla kynnyksellä", Abdul kertoo. 

"Minulla on aiempia kokemuksia koti-ikävästä, mutta ystävät yliopistossa ovat tehneet Suomesta uuden kotini", Iveson summaa. 

Aalto Squadcastin ensimmäinen kausi lähestyy loppuaan, mutta keväällä julkaistaan vielä muutamia jaksoja. Ensimmäinen kausi on ollut hyppy tuntemattomaan – seuraavaksi fokus siirtyy mahdollisen uuden kauden suunnitteluun. 

Aloita Aalto Squadcastin kuuntelu nyt! Voit myös keskustella opiskelijalähettiläiden kanssa Unibuddy-alustalla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Minna Halme, photo by Hayley Le
Yliopisto Julkaistu:

Minna Halme: Vastuullisen liiketoiminnan tutkimusta pidettiin alussa viherpiipertämisenä

"Minulle sanottiin, että minun kannattaisi tehdä väitöskirja jostain muusta aiheesta, jos haluan joskus tulevaisuudessa töitä."
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.
@aallonteekkarit TikTok-tili
Opinnot Julkaistu:

Seuraa @aallonteekkarit-tiliä TikTokissa!

Tekniikan alan opiskelijoiden videot kertovat teekkarielämästä ja eri hakukohteista.
Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!