Perustieteiden korkeakoulun johtaminen

Yhdenvertaisuus, tasa-arvo, diversiteetti ja inklusiivisuus Perustieteiden korkeakoulussa

Perustieteiden korkeakoulun tavoitteena on tarjota kaikille yhdenvertainen työympäristö, jossa opiskelijoita ja työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti sukupuolesta, taustasta tai asemasta riippumatta. Yhteinen tavoitteemme on ylläpitää opintoja ja työntekoa edistävää ilmapiiriä yliopistolla.

Tapahtumia

Students
Aalto-yhteisölle Luennot ja seminaarit

Anti-Racism in Finnish worklife

What is racism and anti-racism, and do we need to focus on definitions? What is the impact of racism and anti-racism, on individuals and organisations? What concrete actions can each individual employee and organisation take?
International Aalto
Aalto-yhteisölle Infotilaisuudet

Making Waves - International Aalto: Past, Present, Future! - 10/10/2023

Kansainvälisyys on Aalto-yliopiston ydintehtävä. Tule mukaan tähän epämuodolliseen tapahtumaan keskustelemaan avoimesti Aalto-yliopiston provostin, prof. Kristiina Mäkelän sekä muiden aaltolaisten kanssa kansainvälisyydestä, ajankohtaisista asioista ja kaikesta muusta, joka vaikuttaa kansainvälisen yhteisömme inklusiivisuuteen.
Pride flags
Aalto-yhteisölle Verkostoitumistilaisuudet

LGBTIQ+ -verkostoitumistapahtuma henkilöstölle lokakuussa

Tule mukaan verkostoitumistapahtumaan keskustelemaan Aallon LGBTIQ+ yhteisön jäsenten ja muiden samanhenkisten kanssa miten edistää Aalto-yhteisön inklusiivisuutta.

Kuinka osallistua toimintaan

Crystal flowers

Perustieteiden korkeakoulun yhdenvertaisuusrahasto tukee monimuotoisuutta, syrjimättömyyttä ja tasa-arvoa edistäviä hankkeita

Myönnämme korkeintaan 5000 euron apurahoja innovatiivisille, rahaston tavoitteita tukeville hankkeille sekä Aallossa että sen ulkopuolella.

Perustieteiden korkeakoulu
SCI EDI group

Yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuusryhmä

SCIn yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuusryhmän tehtävänä on tukea dekaania korkeakoulun kehittämisessä monimuotoisemmaksi ja inklusiivisemmaksi opiskelu- ja työyhteisöksi. Ryhmä vastaa korkeakoulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä mukaan lukien vuotuisen toimintasuunnitelman tekemisestä ja seuraamisesta.

Perustieteiden korkeakoulun johtaminen

Perustieteiden korkeakoulun yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma

Aalto-yliopiston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma (EDI-sunnitelma) tukee yhdenvertaisuuden, tasa-arvon, diversiteetin ja inklusiivisuuden jatkuvaa edistämistä yliopistossa. Sen toteuttamista ja seurantaa tukeakseen jokainen koulu valmistelee oman toimintasuunnitelmansa. Perustieteiden korkeakoulussa EDI-työn painopisteitä 2023-2024 ovat

  1. Viestintä​ 
  2. Tuki laitostason EDI-ryhmille ja toiminnalle
  3. Väitöstutkijoiden ohjaus ja akateeminen neuvonta 
  4. Olennaisten indikaattorien määrittäminen ja EDI-työlle keskeisten aineistojen analyysi
  5. Esteettömyys

​Toimenpiteet on listattu yksityiskohtaisemmin Perustieteiden korkeakoulun yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa ja jokaiselle toimenpiteelle on nimetty työryhmä. Koulun suunnitelmaa uudelleenarvioidaan ja kehitetään vuosittain.

Lisää yhdenvertaisuustyöstä Aalto-yliopistossa

Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

Aalto-yliopisto
kuva Dipolin sisätiloista tuolista jossa istuu henkilö

Henkilöstön kokemaan häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen

Aalto-yliopiston kulttuuri on monimuotoinen ja syrjimätön. Toimimme vastuullisesti ja kunnioitamme muiden yhteisömme jäsenten oikeutta turvalliseen ja miellyttävään yliopistoympäristöön, joka mahdollistaa häiriöttömän työskentelyn ja opiskelun. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä tai häirintää.

Palvelut

Käynnissä olevia aloitteita

Shaking up Tech, kuva Mikko Raskinen

Shaking up Tech (ulkoinen linkki)

Shaking up Tech -tapahtuman tavoite on tarjota monipuolinen käsitys tekniikasta alana ja uravalintana. Yliopistot järjestävät tapahtuman vuosittain ammatinvalinnan kynnyksellä oleville nuorille naisille.

Making waves VI

Making Waves

Discussing diversity and inclusiveness in our community

Uutisia aihepiiristä

Lassi Haaranen in the office, leaning at desk

Lassi Haaranen on nimitetty tietotekniikan laitoksen monimuotoisuudesta vastaavaksi varajohtajaksi

Yliopistonlehtori Lassi Haaranen on nimitetty tietotekniikan laitoksen varajohtajaksi, vastuualueenaan yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuusasiat.

Uutiset
Tapio Lokki, Jara Uitto

Kohti yhdenvertaisempaa yhteisöä: Kansainvälinen liikkuvuus

Elämäntilanteesta riippuen kansainvälinen liikkuvuus voi olla tutkijalle rasittava velvollisuus tai avoin ovi seikkailuun. Tapio Lokki ja Jara Uitto kertovat, miten he kokivat tutkijanuran ulkomaanjaksot – ja miten nyt neuvoisivat nuorempia.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu