Uutiset

Lassi Haaranen on nimitetty tietotekniikan laitoksen monimuotoisuudesta vastaavaksi varajohtajaksi

”Nämä asiat ovat välttämätön osa opiskelijoidemme, henkilökuntamme ja koko työyhteisömme hyvinvointia”, sanoo Lassi Haaranen.
Lassi Haaranen in the office, leaning at desk
Haaranen on toiminut useissa tehtävissä tietotekniikan laitoksella vuoden 2010 maisteriopinnoistaan lähtien. Kuva: Matti Ahlgren/Aalto-yliopisto.

Yliopistonlehtori Lassi Haaranen on nimitetty Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksen varajohtajaksi 1. syyskuuta 2023 alkaen. Hänen vastuualueenaan ovat laitoksen yhdenvertaisuus-, monimuotoisuus- ja inklusiivisuusasiat (EDI). Haaranen on ollut tietotekniikan laitoksella vuodesta 2010 lähtien maisteriopiskelijana, väitöstutkijana sekä yliopistonlehtorina.

”Olen näiden vuosien aikana nähnyt miten muutos tapahtuu – tai jää tapahtumatta”, Haaranen sanoo. ”Aion työskennellä tiiviisti laitoksemme EDI-komitean kanssa ja tukea heidän tärkeää työtään. Nämä asiat ovat välttämätön osa opiskelijoidemme, henkilökuntamme ja koko työyhteisömme hyvinvointia.”

Tietotekniikan laitos oli Aalto-yliopiston ensimmäinen laitos, jonka johtoryhmään nimitettiin monimuotoisuudesta vastaava varalaitosjohtaja syksyllä 2022.

”Halusin heti ensitöikseni perustaa laitokselle monimuotoisuusasioista vastaavan varajohtajan pestin”, sanoo tietotekniikan laitosjohtajana syksyllä 2022 aloittanut professori Janne Lindqvist. ”Meillä on noin 40 tenure-track professoria, ja vain kolme heistä on naisia.”

Samalla laitokselle perustettiin myös EDI-komitea, jonka tarkoituksena on tarjota keskustelulle paikka keskustelulle sekä tukea monimuotoisuuden huomiointia laitoksen päätöksenteossa sekä arjessa. 

Haaranen jatkaa edeltäjiensä yliopistonlehtori Talayeh Aledavoodin sekä professori Maarit Korpi-Lagggin työtä. 

’Monimuotoisuuden edistäminen vaatii paljon työtä, erityisesti näin isossa laitoksessa. Mielestäni työtaakan ei tulisi olla pelkästään niiden ihmisten harteilla, jotka kamppailevat näiden asioiden parissa arjessaan”, sanoo Korpi-Lagg. ”Lassi tunnetaan empaattisena kollegana, joka on aina valmis kuuntelemaan. Hän on juuri oikea henkilö jatkamaan työtämme.”

Haaranen kertoo ajatelleensa jo jonkin aikaa, miksei hän pyri aktiivisemmin puuttumaan tiedostamaansa eriarvoisuuteen.

”Olemme kaikki vastuussa toistemme hyvinvoinnista työyhteisössämme. Haluan näyttää esimerkkiä muille enemmistöjen edustajille, miten näissä asioissa voi olla proaktiivinen”, sanoo Haaranen. ”Minulla ei kuitenkaan ole kaikkia vastauksia – en usko, että kenelläkään yhdellä henkilöllä voi niitä olla. Sen vuoksi EDI-komiteallamme on niin keskeinen rooli monimuotoisuustyössämme.”

Tietotekniikan laitos on Aalto-yliopiston suurin ja yksi kansainvälisimmistä laitoksista 500 työntekijällään ja yli 60 kansalaisuudellaan. Siksi laitoksella on erityinen vastuu monimuotoisuustyössä. Vastaanottavan ja tasavertaisen työilmapiirin luominen on keskeinen menestystekijä myös jatkossa.

”Jos haluamme palkata ja pitää maailmanluokan osaajia, meidän tulee myös keskittyä henkilöstömme työhyvinvointiin”, sanoo Haaranen. ”Meidän tulee keskittyä vetovoiman lisäksi myös tarjoamaan loistava työympäristö.”

Mahine Learning researchers working at Department of Computer Science in Aalto University

Tietotekniikan laitos

Tietotekniikka yhdistää kaikkia aloja. Tietotekniikan laitoksella perustutkimus yhdistyy innovatiivisiin sovelluksiin.

EDI-sessiot

EDI-keskustelutuokiot Aallon henkilökunnalle

EDI-keskustelutuokioissa (equity, diversity and inclusion) Aallon henkilökuntaa kokoontuu kuukausittain keskustelemaan, kuinka voimme työssämme edistää inkluusiota, monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Oasis of Radical Wellbeing
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.
mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Dean Tuomasa Auvinen
Nimitykset Julkaistu:

Tuomas Auvinen jatkaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina

Dekaanin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 11.3.2024.