Palvelut

Keskustele aalto.fi:n kanssa

Keskustele aalto.fi:n kanssa on keskustelubotti, joka vastaa Aalto-yliopisto -aiheisiin kysymyksiin sivustolla olevan tiedon perusteella.

Keskustele aalto.fi:n kanssa on Aallon tekoälyavustajan (AI Assistant) laajennus, joka on rakennettu auttamaan vastausten ja sisällön löytämisessä aalto.fi-sivustolta keskustelun omaisen käyttöliittymän avulla. Yksinkertaisesti sanottuna se on chatGPT, mutta se voi vastata vain www.aalto.fi -sisällön perusteella (pois lukien liitteet) ja antaa aina viitteellisen lähteen vastaukselle. Se löytyy aalto.fi-sivustolta Henkilöstölle-hubista.

Itse asiassa se on aikaa säästävä ratkaisu, joka auttaa käyttäjiä löytämään vastauksen nopeasti työskentelyyn tai opiskeluun liittyviin käytännön kysymyksiin, kuten "Miten saan uuden tietokoneen?" tai "Miten saan apua tutkimushankkeeni rahoitukseen". Sisällön selaamisen tai vastauksen etsimisen useiden sivujen kautta sijasta tavoitteena on säästää aikaasi ja vastata vain kysymykseesi.

Huomaa, että et ehkä saa koko vastausta tai kaikkea kysymykseesi liittyvää tietoa, mutta sen pitäisi ainakin tarjota hyvä lähtökohta tarpeisiisi.

Miten se toimii?

Lyhyesti sanottuna Keskustele aalto.fi:n kanssa on chatGPT, mutta se vastaa vain www.aalto.fi -sivuston sisältöön perustuviin kysymyksiin, pois lukien liitetiedostot. Jos esität kysymyksen ja kysymykseen vastaamiseen tarvittava sisältö löytyy yhdeltä tai useammalta sivuston sivulta, keskustelubotti vastaa ja antaa linkit sivuille, joilta koko sisältö löytyy. Parhaiden tulosten saamiseksi on suositeltavaa tehdä kysymyksestä mahdollisimman tiivis ja tarkka.

Keskustele aalto.fi:n kanssa -komponentti, jossa tekstikentän alla oleva palautelinkki on ympyröity punaisella
Palautelinkki löytyy tekstikentän alapuolelta

Miten voin antaa palautetta ja parantaa keskustelubottia?

Vastausten laadun parantaminen vaatii sekä sisältöparannuksia että teknistä kehitystä. Jotta voimme parantaa keskustelubottia mahdollisimman hyvin, tarvitsemme apuasi. Antamalla palautetta keskustelun tekstikentän alta löytyvän linkin kautta, et ainoastaan auta keskustelubotin kehityksessä, vaan annat panoksesi myös koko sivuston sisällön kehitykseen.

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: