Palvelut

Kertakirjautuminen Aallon palveluihin

Aalto-yliopistossa on käytössä Shibboleth-pohjainen kertakirjautumisjärjestelmä (Single Sign-On) verkkopalveluille. Palvelut ovat osa luottamusverkostoa, joka mahdollistaa yhdellä kirjautumisella usean eri verkkopalvelun käyttämisen 12 tunnin ajan. Palvelun ylläpitäjä voi rajoittaa istunnon pituuden myös lyhyemmäksi ajaksi.

Ominaisuudet

Aallon luottamusverkostossa käyttäjän istunto on voimassa 12 tuntia, jonka aikana käyttäjä voi käyttää verkoston palveluita ilman erillistä kirjautumista.

Kirjauduttaessa kuhunkin palveluun ensimmäistä kertaa, käyttäjältä pyydetään suostumus tietojen luovutukseen. Suostumusta ei kysytä uudelleen, ellei luovutettaviin tietoihin tule lisäyksiä. Käyttäjä voi myös poistaa antamansa suostumuksen palveluun kirjauduttaessa, jolloin suostumus kysytään uudestaan. Luovutettavat tiedot ja niiden käyttötarkoitus kerrotaan palvelun tietosuojaselosteessa.

Automaattinen kertakirjautuminen (työasemakirjautuminen)

Jos käyttäjä on kirjautunut Aalto-työasemaan tai Aalto-kannettavaan, niin kirjautuminen verkkopalveluihin tapahtuu automaattisesti. Työasemakirjautuminen toimii suoraan Windowsissa Internet Explorerilla, Macissa Safarilla ja Linuxissa Firefoxilla. Lisäksi ominaisuus on otettavissa käyttöön myös Firefoxiin Windowsissa ja Macissa. Työasemakirjautuminen toimii vain Aalto-työasemissa ja Aalto-kannettavissa, ei omalla kannettavalla Aalto Open tai Eduroam -verkoissa. Langattomassa verkossa työasemakirjautuminen toimii vain Aalto-Windows-kannettavalla ja VPN:n kautta.

Kertakirjautuminen Aallon tunnuksilla

Mikäli työasemakirjautuminen ei ole mahdollista, niin käyttäjä ohjataan kirjautumissivulle, jossa annetaan Aalto-käyttäjätunnus ja salasana. Kirjautumissivulla on myös linkki palvelun tietosuojaselosteeseen.

Vastaavia palveluita

Aalto's user IDs and authorization

Performing working duties and studies requires IT authorization. With such authorization, you can use Aalto’s numerous IT services, information systems and tools

Two people working with computers

Tuki

Palveluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa lähetä palvelupyyntö: servicedesk.aalto.fi Käyttäjätuki palvelee IT Servicedeskin aukioloaikoina.

Rajoitukset

Palvelu vaatii Aalto-tunnukset.

Palvelun ylläpitäjä on voinut rajoittaa palvelukohtaisesti istunnon pituuden myös lyhyemmäksi ajaksi kuin 12 tuntia.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu