Palvelut

Aalto-käyttäjätunnuksen aktivointi

Jokainen Aalto-yliopiston opiskelija ja työntekijä saa käyttöönsä Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksen.

Digitaalinen identiteetti luodaan automaattisesti, ja henkilö saa sähköpostiviestin identiteetin aktivoimiseen. Aktivoinnin tehtyään saa käyttöönsä käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Käyttäjätunnuksen avulla voit kirjautua Aallon tietojärjestelmiin sekä käyttää yliopiston sisäisiä palveluita. Käyttäjätunnuksen voi aktivoida joko itsepalveluportaalissa https://salasana.aalto.fi tai käymällä Aalto-yliopiston IT-palveluiden asiakaspalvelussa.

Käyttäjätunnus ja salasana ovat aina henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa muiden käyttöön. Tunnuksen omistaja on vastuussa kaikesta tunnuksellaan tapahtuvasta käytöstä. Aalto-yliopiston tietojärjestelmien käyttöpolitiikka koskee kaikkia yliopistoyhteisön jäseniä ja sitä sovelletaan kaikkiin yliopiston hallinnassa tai muutoin yliopiston vastuulla oleviin tietojärjestelmiin ja niiden käyttöön.

 

Käyttäjätunnuksen aktivointi itsepalveluportaalissa

Käyttäjätunnuksen voi aktivoida itsepalveluportaalissa osoitteessa https://salasana.aalto.fi. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla. 

Aloita aktivointi salasana.aalto.fi palvelussa valitsemalla Aktivoi tunnus.

Activate-ID-strong_authentication_start-FI

Käyttäjätunnuksen aktivointi IT-palvelupisteessä

Käyttäjätunnuksen voi aktivoida vierailemalla Aalto-yliopiston IT-palvelupisteessäVaraudu todistamaan henkilöllisyytesi virallisella henkilöllisyystodistuksella, eli passilla, suomalaisella ID-kortilla tai suomalaisella ajokortilla.

Yhteystiedot: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/it-service-desk-0

Käyttäjätunnuksen aktivointi henkilökohtaisella rekisteröintilinkillä

Jos et voi käyttää pankkitunnuksia tai poliisin myöntämää sirullista henkilökorttia, tai käydä IT-palvelupisteessä, käytä aktivointiviestissä saamaasi henkilökohtaista rekisteröintilinkkiä.

Katso ohjeet: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kayttajatunnuksen-aktivointi-ilman-vahvaa-tunnistautumista

 

Liittyviä ohjeita

Kulkuoikeus HSL-kortilla

Osaan Aallon tiloista vaaditaan opiskelijoilta kulkukorttia. HSL-kortti toimii rekisteröimisen jälkeen kulkukorttina.

Kulunhallinta muuttuu -projekti

Aalto-yliopisto uudistaa kampuksen tilojen käyttötapaa avoin kampus -periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on avata tiloja opetus- ja tutkimushenkilöstön, palveluhenkilöstön ja opiskelijoiden käyttöön ja samalla laajentaa jaettujen tilojen saavutettavuutta myös Aallon kumppaneille ja asiakkaille. Seuraa tiedotusta tällä sivulla ja kirjaudu sisään niin näet myös yliopiston sisäistä lisätietoa asiasta.

Kulunhallinta kartta
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu