Palvelut

Kuinka vaihdan salasanan

Aalto-yliopiston salasana täytyy vaihtaa 730 päivän välein ja sen voi vaihtaa Aallon tietokoneelta (Windows, Mac tai Linux) tai password.aalto.fi -portaalissa.

Aalto-yliopiston salasana täytyy vaihtaa 730 päivän välein ja sen voi vaihtaa Aallon tietokoneelta (Windows, Mac tai Linux) tai password.aalto.fi -portaalissa (ohje sivulla https://www.aalto.fi/fi/palvelut/salasanan-resetointi-ja-unohtunut-salasana)

.

Salasanan voi vaihtaa vain kerran 24 tunnin aikana.

Huom! Aalto-verkon ulkopuolella salasanan vaihtaminen Aallon tietokoneelta vaatii  Aalto-VPN-yhteyden.

Windows-työasema

1. Kirjaudu sisään Windows-tietokoneelle.

2. Paina Ctrl+Alt+Delete.

Changing a password 1

 

3. Valitse Change a password...

Changing a password 2

 

4. Kirjoita vanha Aalto-salasanasi kohtaan Old password  ja uusi salasana kohtaan New password. Vahvista uusi salasana kirjoittamalla se uudestaan kohtaan Confirm password.

5. Klikkaa nuolesta (->)  tai paina enter.

6. Salasanasi on nyt vaihdettu. Mikäli uusi salasanasi ei täytä turvallisuusvaatimusta, järjestelmä pyytää sinua valitsemaan uuden salasanan.

Mac-työasema

1. Kytke ensin mac Aallon työasemaverkkoon.

2. Klikkaa omenasymbolia näytön vasemmasta yläkulmasta. Valitse System Preferences, sen jälkeen Users & Groups, jonka jälkeen Change Password.

3. Uusi salasana päivittyy myös Keychainin salasanaksi. Mikäli salasana vaihdetaan ulkoisesta lähteestä (esim. https://salasana.aalto.fi), pitää se erikseen päivittää myös Aalto-Macin avainnippuun (keychain).

Linux-työasemassa

  1. Kirjaudu sisään Linux-tietokoneelle.
  2. Käynnistä xterm tai vastaava terminaali. Mikäli käytät Gnome-työpöytäympäristöä, klikkaa työpöytää hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Open in Terminal
  3. Kirjoita passwd terminaali-ikkunaan ja paina enter.
  4. Syötä vanha Aalto-salasanasi kysyttäessä ja paina enter. Huomaa, että salasana ei näy näytöllä.
  5. Kirjoita valitsemasi uusi Aalto-salasana kahdesti.
  6. Salasanasi on nyt vaihdettu. Mikäli uusi salasanasi ei täytä turvallisuusvaatimusta, järjestelmä pyytää sinua valitsemaan uuden salasanan.

 

Liittyviä ohjeita

Salasanan resetointi ja unohtunut salasana

Salasanasi vaatii resetointia, jos et ole vaihtanut salasanaasi määräaikaan mennessä. Salasana on voimassa 730 päivää, jonka jälkeen se tulee vaihtaa tai käyttäjätunnuksesi lukkiutuu automaattisesti.

Salasanan vaihtaminen

Aallon käyttäjätunnusten salasanat voidaan vaihtaa itsenäisesti Aallon työasemissa sekä itsepalveluportaalissa pankkitunnuksilla tai HST-kortilla.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu