Opiskelu Aallossa

Success of Students -opiskeluhyvinvointiprojekti

Opiskelijoiden hyvinvointi ja opiskelukyky on osa Aalto-yliopiston strategiaa vuosille 2016-2020. Tavoitteena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia ja opintomenestystä edistämällä opintojen ohjausta, opetusta, oppimispalveluita ja opiskelutaitoja.
Success of Students study well-being initiative (2016-2020). Image: Arttu Haglund

Success of Students (AllWell?) -hankkeen toimintasuunnitelma 2018-2020

Perustuen AllWell-kyselyn tuloksiin, tulevat hankkeen toimenpiteet kohdistumaan seuraaviin osa-alueisiin vuonna 2018-2020:

  1. Kohdistetut opiskeluhyvinvointia tukevat palvelut ja opiskeluhyvinvointiviestintä Aallossa
  2. Pedagoginen koulutus ja kehittäminen

Opiskeluhyvinvointihankkeen yhteyshenkilöitä

Hankkeen akateeminen johtaja

AllWell?-opiskeluhyvinvointikysely

AllWell?-kysely on avoinna vuosittain kaikille toisen vuoden kandidaattiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.

Lue lisää
AllWell

Opiskelijoiden tukeminen, ohjaus ja opiskeluhyvinvointi

Opiskeluhyvinvointi on Aallossa tärkeää ja se on nostettu strategiseksi tavoitteeksi. Aallossa tuetaan opiskelijoiden menestymistä ja hyvinvointia monikulttuurisessa ja monimuotoisessa yhteisössä. Opiskeluhyvinvointikyselyt osoittavat, että hyvinvoivat opiskelijat myös opiskelevat hyvin. Tätä hyvinvointia tuemme monin eri keinoin laadukkailla oppimisen tukipalveluilla ja jatkuvalla opetuksen kehittämisellä.

Lue lisää
Opiskelijoiden tukeminen, ohjaus ja hyvinvointi

Henkilökohtaiset opintojärjestelyt

Jokaisella Aallon opiskelijalla on oikeus saada kohtuullisia henkilökohtaisia opintojärjestelyjä terveydellisten syiden perusteella.

Lue lisää
Aallon uudet opiskelijat luennolla

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing on opiskelijoille tarkoitettu matalan kynnyksen hyvinvointipalvelu.

Lue lisää
Starting Point of Wellbeing

Personal Impact

Personal Impact kokoaa yhteen Aallossa opetettavia, opintopisteellisiä kursseja esimerkiksi itsensä johtamisesta, arvoista, merkityksellisyydestä ja hyvinvoinnista.

Lue lisää
Personal Impact hero page logo

Opiskelijan hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn tukeminen

Aallossa on tarjolla opiskeluhyvinvointia tukevaa itseopiskelumateriaalia, opintopisteellistettyä opetusta ja ohjausta. Nämä yhdessä muodostavat opiskeluhyvinvointia tukevan kokonaisuuden, jota opiskelija voi hyödyntää oman tarpeensa mukaan.

Lue lisää
Aalto University, wellbeing circle

Opiskeluhyvinvointikysely AllWell? ja opetuksen kehittäminen Aallossa

Vuosittain toteutettavalla AllWell?-opiskeluhyvinvointikyselyllä saamme tutkimuspohjaista tietoa pedagogisten kehittämistoimien suunnittelemisen tukemiseen. Kyselyn tuloksien yhteenveto toimitetaan Aallon ohjelmajohtajille ja koulun johdolle.

Lue lisää
AllWell-tuloskuva esimerkki

Aalto-yliopiston yhteiset oppimisen alueen strategiahankkeet kaudella 2016–2020 ovat Aalto Online Learning, Learning Challenge Aalto, Houkuttelevat ohjelmat  (Programme Attractiveness) ja Success of Students. Osallistumme muutoksentekijöiden kouluttamiseen

  • kehittämällä uraauurtavia verkko-oppimisen ja sulautuvan oppimisen kokemuksia oppimistuloksien parantamiseksi
  • vahvistamalla työelämätaitoja ja integroimalla tosielämän haasteita opetukseen ja oppimiseen syvempien yritysyhteistyösuhteiden avulla
  • kehittämällä koulutusohjelmiemme sisältöä ja laatua, sekä opiskelijarekrytoinnin, -markkinoinnin ja -valintojen prosesseja ja työkaluja
  • parantamalla opiskeluhyvinvointia kehittämällä ohjausta, opetusta ja oppimispalveluita
Strategy 2016–2020: Shaping the future
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu