Koulutustarjonta

Communications and Data Science, Master of Science (Technology)

Communications and Data Science -kaksoistutkinto-ohjelma kattaa useita nykyaikaisten insinöörialojen ajankohtaisia aiheita. Communications and Data Science on kaksivuotinen maisteriohjelma, jonka kumppaniyliopistoina ovat Aalto-yliopisto, Université Grenoble Alpesiin kuuluva Grenoble INP Graduate schools of Engineering and Management sekä Universidade de Lisboan kuuluva Técnico Lisboa. Ohjelma sisältää opiskelijaliikkuvuusjakson yliopistojen välillä.
Students studying together

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

1.2.2023 – 21.2.2023

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Sähkötekniikan korkeakoulu

Koulutuksen kuvaus

Communications and Data Science -maisteriohjelman opiskelijat oppivat monipuolisia ohjelmointitaitoja, erinomaiset matemaattiset taidot, tavoitteellista ongelmanratkaisua sekä tehokasta projektisuunnittelua ja -johtamista. Opiskelija syventää osaamistaan tietoverkkojen ja kyberturvallisuuden aloilla ja saa työkokemusta räätälöidyistä alan hankkeista ja yrittäjyyskoulutuksesta.

Ohjelma antaa opiskelijoille taidot ratkaista alan ongelmia hyödyntämällä huippuluokan tekoälyn, automaation ja säätöteorian, data-analytiikan, langattomien järjestelmien ja signaalinkäsittelyn työkaluja. Opiskelija hankkii osaamista erilaisista tekniikoista, jotka kattavat laajasti elektroniikan, datatieteen, hajautetut järjestelmät, signaalien ja järjestelmien mallintamisen ja analysoinnin, koneoppimismallit ja viestintäjärjestelmät.

Opintojen aikana opiskelija hankkii myös muunlaista osaamista, esimerkiksi tiimityö- ja koordinointitaitoa, yrittäjyysosaamista, kriittisen ajattelun taitoa ja kestävän kehityksen osaamista.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Lisätietoja löytyy osoitteesta aalto.fi

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Communications and Data Science -ohjelma on Unite!-verkoston tarjoama kaksoistutkinto-ohjelma. Opiskelija opiskelee kahdessa eurooppalaisessa yliopistossa kahdessa eri maassa. Ohjelman kesto on neljä lukukautta, ja sen laajuus on 120 opintopistettä. Olennainen osa toisen vuoden opintoja on diplomityö (30 op).

Kaksivuotisen ohjelman rakenne:

1. vuosi: perusopinnot, jotka ovat samanlaiset kaikissa kolmessa yliopistossa

  • Yleiset opinnot (kielet, akateemiset taidot jne.)
  • Matematiikka, ohjelmointi, tietoturva
  • Tietoliikenne
  • Datatiede

Vuosi 2: yliopistojen tarjoamat suuntautumisvaihtoehdot, projekti ja diplomityö

  • Grenoble Institute of Technology: Tietoliikenne, datatiede ja tietoturva
  • Técnico Lisboa: Tietoliikenne ja datatiede
  • Aalto-yliopisto: Tietoliikenne, automatisointi ja koneoppiminen

Opintojen alkuvaiheessa opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelmansa (HOPS) yhdessä akateemisen ohjaajan kanssa. HOPSin päätarkoitus on varmistaa, että opinnot vastaavat opiskelijan kiinnostuksenkohteita ja että niiden suoritusjärjestys on looginen.

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.

Master's Programme in Communications and Data Science

Lue opiskelijatarinoita

Student Miro-Markus Nikula

Kansainvälistä yhteistyötä ja surffausta Portugalissa - Miro-Markus Nikula opiskelee maisteriksi kaksoistutkinto-ohjelmassa

Communications and Data Science -ohjelmassa opiskeleva Miro-Markus odottaa innolla lukuvuotta Lissabonissa ja on jo aloittanut opiskelemaan portugalia.

Uutiset
Flavie Ailhaud on a boat.

Opiskelija Flavie Ailhaud pitää Aallon joustavasta kurssivalikoimasta ja suomalaisesta luonnosta

Communications and Data Science -ohjelmassa opiskeleva Flavie vietti ensimmäisen opiskeluvuotensa Grenoblessa ja toisen vuotensa hän opiskelee Aalto-yliopistossa.

Uutiset
Amy Sidibé
Uutiset

Suuntautumisvaihtoehdot

Opiskelija suorittaa toisen vuoden opinnot ja tekee diplomityön yhdessä kolmesta kumppaniyliopistosta. Unite!-verkoston jäsenet ovat johtavia eurooppalaisia yliopistoja. Opiskelijat aloittavat opinnot ensimmäisenä vuonna yhdessä yliopistossa ja jatkavat toisena vuonna toisessa yliopistossa. Jokaisella yliopistolla on ainutlaatuinen erikoistumisvaihtoehto, minkä ansiosta opiskelijat voivat keskittyä omaan kiinnostuksenkohteeseensa. Jos opiskelija aloittaa maisteriohjelman Aalto-yliopistossa, hän suorittaa Communications and Data Science -ohjelman ensimmäisen vuoden Aallossa ja jatkaa toisena vuonna opintojaan joko Grenoble INP Graduate schools of Engineering and Managementissa Université Grenoble Alpesissa tai Técnico Lisboassa Universidade de Lisboassa.

Kansainvälistyminen

Communications and Data Science -ohjelma on Unite!-yliopistoverkoston tarjoama kaksoistutkinto-ohjelma. Opiskelija opiskelee kahdessa eurooppalaisessa yliopistossa ja kahdessa eri maassa. Opiskeluympäristö on hyvin kansainvälinen, ja opiskelu tapahtuu monikulttuurisissa ryhmissä.

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Aktiivisen tutoroinnin ja opiskelijoille tarjottavien tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Maisteriohjelma antaa valmiudet jatkaa tohtoriopintoihin (tekniikan tohtorin tutkinto soveltuvalla alalla).

Uramahdollisuudet

Maisteriohjelmasta valmistuneiden työllisyystilanne Euroopassa on erittäin hyvä, koska kohdealoilla on pulaa osaajista niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. Tietoliikennealan yritysten kuten teleoperaattoreiden, konsulttiyritysten, palveluntarjoajien ja valmistajien lisäksi valmistuneet saattavat työllistyä esimerkiksi yrityksiin ja organisaatioihin, jotka tarvitsevat teknisten alojen osaajia työskentelemään tietoverkkojen, esineiden internetin, turvallisuuden, data-analytiikan, automaation ja tekoälyn parissa.

Tutkimuksen painopisteet

Ohjelman tutkimusaiheet liittyvät Sähkötekniikan korkeakoulun alaisen Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tutkimuksen painopistealueisiin.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto on arvioitu yhdeksi maailman parhaista yliopistoista yritysten kanssa tehtävän yhteistyön osalta. Meiltä valmistuneena alumnina pääset hyödyntämään verkostojamme. Aalto Industrial Internet Campus tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua muiden teknisten alojen opiskelijoiden ja nimekkäiden yrityskumppaneidemme kanssa.

The logos of Grenoble INP and Técnico Lisboa
Professori Stephan Sigg, image: Evelin Kask

Professori Stephan Sigg: Communications and Data Science -ohjelma on kattava sekoitus ajankohtaisia aloja

Maisteriohjelmassa opiskellaan kahdessa eurooppalaisessa yliopistossa. Professori Sigg muistuttaa, että eri ympäristöissä opiskelu avaa monia uusia ovia.

Uutiset
University Network for Innovation, Technology and Engineering Unite! logo

Unite! network

Unite! is a network of top technical universities in seven European countries. Unite! connects engineering, science, and technology with the grand challenges of society in co-creation by students, faculty, and staff. Unite! education provides skills for a new generation of European and global citizens who actively contribute to the advancement of knowledge, European competitiveness, and the development of solutions for societal challenges. Unite! programmes focus on multidisciplinary, multicultural, and multilingual education.

More information about Unite! network on the network's page.

Further details on the Universities organizing programme is available in the programme web page (directs out of Aalto.fi pages)

Admission

The admission for the Communications and Data Science Programme at Aalto University is organised once a year. The application period for studies beginning in the autumn of 2023 runs from 1 February to 21 February 2023 (3 pm, GMT +2).

The accepted students study their first year of studies at Aalto University and second year in one of the partner universities.

Admission Timeline

1 February 2023 at 9.00 (9 am, GMT +2) Application period starts and online application form opens
21 February 2023 at 15.00 (3 pm, GMT +2) Application period ends and online application form closes
28 February 2023 at 15.00 (3 pm, GMT +2) Deadline for application documents to be uploaded to application form
14 April 2023 Admissions results are published
28 April 2023 at 15.00 (3 pm, GMT +3) Deadline for accepting the offer of admission (study place)
9 June 2023 Admission from the waiting list ends
31 July 2023 Deadline to graduate for applicants who applied with an incomplete degree
18 August 2023 at 15.00 (3 pm, GMT +3)

Deadline for a certified copy of the degree certificate to arrive at School of Electrical Engineering Learning Services (for applicants conditionally admitted with an incomplete degree)

Deadline for officially certified study certificates

August-September 2023 Studies begin with the orientation week

 

Who can apply

How to apply

The application period for studies beginning in the autumn of 2023 runs from 1 February to 21 February 2023 at 15.00 (GMT +2).

The application consists of an electronic application form and a set of required application documents. Read the instructions for required application documents carefully.

Fill in the online application form in the Studyinfo.fi system during the application period. You can edit your application form within the application period. Application period ends 21 February 2023 at 15.00 (GMT +2). Late applications are not considered.

All application documents must be uploaded to your application form before 28 February 2023 at 15.00 (GMT +2). The deadline cannot be extended. Documents submitted after the deadline will not be considered in any circumstances; the final deadline is the same for all applicants.

Admission Services reviews your application and the required documents for the general eligibility requirements. Only eligible applications proceed for the academic evaluation. Incomplete applications will be rejected.

Instructions for application documents

Language requirements

No other methods of demonstrating English language skills than those listed below are accepted. Applications without the required proof of language proficiency will be rejected.

Evaluation Criteria

Only the applicants who meet the general eligibility criteria for master's studies (see General eligibility) and who have submitted all the obligatory application documents are evaluated and ranked according to the evaluation criteria listed here.

The best applicants will be selected based on the joint evaluation of all the criteria below. The programme does not have a minimum quota to be fulfilled, and not all eligible applicants will necessarily be admitted.

Admission results

The admissions results will be published on 14 April 2023 at the earliest. The applicants will receive an email notification once the results are published. Admitted applicants will receive an official electronic acceptance letter by email.

The admitted applicant must accept the admission offer at the latest by the given deadline. Instructions are sent by email. The admission offer will be cancelled if the applicant does not accept the admission offer by the deadline.

Applicants who do not accept the offer of admission by the deadline are replaced by the applicant highest on the study option’s waiting list. The deadline for admitting applicants off the waiting list is 9 June 2023. Applicants admitted from the waiting list have 7 days to accept the study place.

Neljä Aallon opiskelijaa pelaamassa mölkkyä yllään opiskelijahaalarit ja -takit.

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

A guy peeks from behind fresh green birch branches. Photo: Aalto University / Unto Rautio

Get to know Finland and Aalto

Finland’s excellent reputation in education, combined with a wide range of courses offered in English, makes Finland and Aalto University an attractive study destination for international students.

Study at Aalto

Yhteystiedot

Sähkötekniikan korkeakoulu

Ohjelman sisältöön, hakuun ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä [email protected]

[email protected]

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu