Uutiset

Amy Sidibé halusi yhdistää koneoppimisen tietoliikennetekniikkaan - päätyi opiskelemaan kahdessa eri yliopistossa

Amy opiskelee Communications and Data Science -maisteriohjelmassa.
Amy Sidibé
Amy Sidibé Aalto-yliopiston kampuksella. Kuva: Pirya Devi.

Amy Sidibé opiskelee kaksivuotisessa Master's programme in Communications and Data Science (Codas) tuplatutkinto-ohjelmassa, joka toteutetaan yhteistyössä kolmen Eurooppalaisen yliopiston kanssa. Aalto-yliopiston lisäksi ohjelmassa ovat mukana Grenoble INP Ranskasta ja Técnico Lisboa Portugalista.

Ohjelman opiskelijat aloittavat opintonsa yhdessä kolmesta yliopistosta ja siirtyvät toiseen yliopistoon ensimmäisen vuoden jälkeen. Amy opiskeli ensimmäisen vuotensa Grenoblessa ja nyt hän opiskelee Aallossa.

Miksi valitsit Communications and Data Science - kaksoistutkinto-ohjelman?

Kun olin tehnyt edellisen tutkintoni kotimaassani, aloin etsiä ohjelmaa, joka liittyisi datatieteeseen. Kun löysin Communications and Data Science -ohjelman, oivalsin, että että voisin yhdistää koneoppimisen tietoliikennetekniikkaan. Tästä syystä hain ja minut hyväksyttiin Grenobleen opiskelemaan ensimmäiseksi vuodeksi. 

Valitsin toiseksi opiskeluvuodeksi Aalto-yliopiston, koska Suomen koulutuksella on hyvä maine. Olin vakuuttunut, kun olin tehnyt taustatutkimukseni maasta sekä yliopistosta ja sen tutkimusaloista.

Mitä hyötyä ohjelman kansainvälisyydessä on?

Työympäristön diversiteetti. Hyödymme siitä, kun saamme kokea kahden maan ja yliopiston kulttuurit. On aloittaa erilaisiin työ- ja opiskeluympäristöön sopeutuminen jo maisteriopinnoissa. Nämä taidot auttavat tulevaisuuden työnhaussa.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Suomessa on ollu hienoa opiskella uusia aiheita, kuten tietoliikenneviestintää ja 5G:tä, joka on yksi Suomen edistyneimmistä toimialoista. On ollut mielenkiintoista ymmärtää, miten se yhdistetään datatieteeseen ja älykkäiden järjestelmien suunnitteluun.

Mikä oli parasta Grenoblessa opiskelussa?

Grenoblessa pääaiheena oli kyberturvallisuus. Opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä ja auttavat ymmärtämään sekä käsittelemään erilaisia ​​siihen liittyviä aiheita.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Viime vuosina tekoäly on ollut teknologia-alan kuumin aihe, ja niin tulee jatkumaan myös tulevina vuosina. Tutkijat työskentelevät edelleen erilaisten aiheiden ja ongelmien parissa, jotka voitaisiin ratkaista tekoälyllä. Mitä tulee viestintään, oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai 5G tai 6G:stä, tekoäly on olennainen osa älykkäiden ja turvallisten järjestelmien luomisessa paremmille verkko-ominaisuuksille.

Kenelle suosittelisit tätä maisteriohjelmaa?

Ohjelma tarjoaa hyvän mahdollisuuden saada tutkintotodistukset kahdesta arvostetusta Unite!-verkoston yliopistosta. Opiskelijat voivat testata työn monimuotoisuutta kouluissa, laboratorioissa ja yrityksissä, mikä auttaa sosiaalisten ja ammatillisten toiveiden toteuttamisessa.

Lisäksi se on myös hyvä tapa kokea erilaisia ​​opiskelijakulttuureja matkoilla ja uusiin ympäristöihin tutustuen.

Read more about the programme and Finland

Students studying together

Communications and Data Science, Master of Science (Technology)

The Communications and Data Science Double Degree Programme covers a range of timely, industry topics relevant to modern fields of engineering. Communications and Data Science is a two-year master's programme, with student mobility between Aalto University, Grenoble INP Graduate schools of Engineering and Management at Université Grenoble Alpes, or Técnico Lisboa at Universidade de Lisboa.

Koulutustarjonta
Student Miro-Markus Nikula

Kansainvälistä yhteistyötä ja surffausta Portugalissa - Miro-Markus Nikula opiskelee maisteriksi kaksoistutkinto-ohjelmassa

Communications and Data Science -ohjelmassa opiskeleva Miro-Markus odottaa innolla lukuvuotta Lissabonissa ja on jo aloittanut opiskelemaan portugalia.

Uutiset
.

Miksi valita Suomi?

Hyödyllisiä linkkejä auttamaan Suomeen ja Aalto-yliopistoon asettumisessa.

Töihin Aaltoon

Opiskelijoille

Voit suorittaa kursseja, kesäkouluja, tutkijaseminaareja tai vaikkapa yhteisohjelman muissa eurooppalaisissa Unite-yliopistoissa. Tutustu tarjontaamme!

Read more
School of business students sitting in front of the campus and laughing
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Alustatalouden faktat ja myytit jakso 8 studiossa Annukka Berg, Juhani Järvensivu, William von der Pahlen ja Robin Gustafsson
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Olisiko alustataloudesta hävikinpoistajaksi? Alustatalouden F&M -podcast pureskelee kiertotalouden kysymyksiä

Alustataloudella voisi olla ratkaisun avaimia kiertotalouden tehostamiseksi, mutta niiden hyödyntämisessä ollaan vielä kaukana.
Sähkötekniikan opiskelijat Venla, Iikka ja Leevi. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Sähkötekniikan päivä keräsi osallistujia ympäri Suomen - katso tallenne!

Virtuaalitapahtumassa sähkötekniikan opiskelijat pohtivat erityisesti opintoja ja opiskelijaelämää Aalto-yliopistossa.