Uutiset

Amy Sidibé halusi yhdistää koneoppimisen tietoliikennetekniikkaan - päätyi opiskelemaan kahdessa eri yliopistossa

Amy opiskelee Communications and Data Science -maisteriohjelmassa.
Amy Sidibé
Amy Sidibé Aalto-yliopiston kampuksella. Kuva: Pirya Devi.

Amy Sidibé opiskelee kaksivuotisessa Master's programme in Communications and Data Science (Codas) -kaksoistutkinto-ohjelmassa, joka toteutetaan yhteistyössä kolmen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Aalto-yliopiston lisäksi ohjelmassa ovat mukana Grenoble INP Ranskasta ja Técnico Lisboa Portugalista.

Ohjelman opiskelijat aloittavat opintonsa yhdessä kolmesta yliopistosta ja siirtyvät toiseen yliopistoon ensimmäisen vuoden jälkeen. Amy opiskeli ensimmäisen vuotensa Grenoblessa ja nyt hän opiskelee Aallossa.

Miksi valitsit Communications and Data Science - kaksoistutkinto-ohjelman?

Kun olin tehnyt edellisen tutkintoni kotimaassani, aloin etsiä ohjelmaa, joka liittyisi datatieteeseen. Kun löysin Communications and Data Science -ohjelman, oivalsin, että että voisin yhdistää koneoppimisen tietoliikennetekniikkaan. Tästä syystä hain ja minut hyväksyttiin Grenobleen opiskelemaan ensimmäiseksi vuodeksi. 

Valitsin toiseksi opiskeluvuodeksi Aalto-yliopiston, koska Suomen koulutuksella on hyvä maine. Olin vakuuttunut, kun olin tehnyt taustatutkimukseni maasta sekä yliopistosta ja sen tutkimusaloista.

Mitä hyötyä ohjelman kansainvälisyydessä on?

Työympäristön diversiteetti. Hyödymme siitä, kun saamme kokea kahden maan ja yliopiston kulttuurit. On aloittaa erilaisiin työ- ja opiskeluympäristöön sopeutuminen jo maisteriopinnoissa. Nämä taidot auttavat tulevaisuuden työnhaussa.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Suomessa on ollu hienoa opiskella uusia aiheita, kuten tietoliikenneviestintää ja 5G:tä, joka on yksi Suomen edistyneimmistä toimialoista. On ollut mielenkiintoista ymmärtää, miten se yhdistetään datatieteeseen ja älykkäiden järjestelmien suunnitteluun.

Mikä oli parasta Grenoblessa opiskelussa?

Grenoblessa pääaiheena oli kyberturvallisuus. Opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä ja auttavat ymmärtämään sekä käsittelemään erilaisia ​​siihen liittyviä aiheita.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Viime vuosina tekoäly on ollut teknologia-alan kuumin aihe, ja niin tulee jatkumaan myös tulevina vuosina. Tutkijat työskentelevät edelleen erilaisten aiheiden ja ongelmien parissa, jotka voitaisiin ratkaista tekoälyllä. Mitä tulee viestintään, oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai 5G tai 6G:stä, tekoäly on olennainen osa älykkäiden ja turvallisten järjestelmien luomisessa paremmille verkko-ominaisuuksille.

Kenelle suosittelisit tätä maisteriohjelmaa?

Ohjelma tarjoaa hyvän mahdollisuuden saada tutkintotodistukset kahdesta arvostetusta Unite!-verkoston yliopistosta. Opiskelijat voivat testata työn monimuotoisuutta kouluissa, laboratorioissa ja yrityksissä, mikä auttaa sosiaalisten ja ammatillisten toiveiden toteuttamisessa.

Lisäksi se on myös hyvä tapa kokea erilaisia ​​opiskelijakulttuureja matkoilla ja uusiin ympäristöihin tutustuen.

Lue lisää ohjelmasta

Students studying together

Communications and Data Science, Master of Science (Technology)

The Communications and Data Science Double Degree Programme covers a range of timely, industry topics relevant to modern fields of engineering. Communications and Data Science is a two-year master's programme, with student mobility between Aalto University, Grenoble INP Graduate schools of Engineering and Management at Université Grenoble Alpes, or Técnico Lisboa at Universidade de Lisboa.

Koulutustarjonta
Student Miro-Markus Nikula

Kansainvälistä yhteistyötä ja surffausta Portugalissa - Miro-Markus Nikula opiskelee maisteriksi kaksoistutkinto-ohjelmassa

Communications and Data Science -ohjelmassa opiskeleva Miro-Markus odottaa innolla lukuvuotta Lissabonissa ja on jo aloittanut opiskelemaan portugalia.

Uutiset
Professori Stephan Sigg, image: Evelin Kask

Professori Stephan Sigg: Communications and Data Science -ohjelma on kattava sekoitus ajankohtaisia aloja

Maisteriohjelmassa opiskellaan kahdessa eurooppalaisessa yliopistossa. Professori Sigg muistuttaa, että eri ympäristöissä opiskelu avaa monia uusia ovia.

Uutiset

Opiskelijoille

Voit suorittaa kursseja, kesäkouluja, tutkijaseminaareja tai vaikkapa yhteisohjelman muissa eurooppalaisissa Unite-yliopistoissa. Tutustu tarjontaamme!

Lue lisää
School of business students sitting in front of the campus and laughing
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Apurahanjakotilaisuus
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto palkitsi sillan- ja talonrakennusalan osaajia

Vuodelle 2024 myönnettiin yhteensä yhdeksän apurahaa.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.