Uutiset

Opiskelija Flavie Ailhaud pitää Aallon joustavasta kurssivalikoimasta ja suomalaisesta luonnosta

Communications and Data Science -ohjelmassa opiskeleva Flavie vietti ensimmäisen opiskeluvuotensa Grenoblessa ja toisen vuotensa hän opiskelee Aalto-yliopistossa.
Flavie Ailhaud on a boat.
Flavie Ailhaud.

Flavie Ailhaud opiskelee kaksivuotisessa Master's programme in Communications and Data Science (Codas) -tuplatutkinto-ohjelmassa, joka toteutetaan yhteistyössä kolmen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Aalto-yliopiston lisäksi ohjelmassa ovat mukana Grenoble INP Ranskasta ja Técnico Lisboa Portugalista.

Ohjelman opiskelijat aloittavat opintonsa yhdessä kolmesta yliopistosta ja siirtyvät toiseen yliopistoon ensimmäisen vuoden jälkeen. Flavie opiskeli ensimmäisen vuotensa Grenoblessa ja nyt hän opiskelee Aallossa.

Miksi halusit opiskella Communications and Data Science -ohjelmassa?

Tiesin jo olevani kiinnostunut datatieteestä. Kun törmäsin tähän ohjelmaan, ajattelin, että tietoliikennetekniikka täydentää hyvin datatieteitä. Minusta oli myös todella mielenkiintoista, että tässä ohjelmassa oli mahdollisuus lähteä vuodeksi ulkomaille!

Millaista ulkomailla opiskeleminen ja asuminen on ollut?

Todella hyvä kokemus! Päätin tulla Suomeen, koska olen aiemmin käynyt Portugalissa ja halusin tutustua uuteen maahan. Opinnot sujuvat hyvin, vaikka aluksi oli vähän vaikeaa tottua uusiin opetustapoihin. Pidän siitä, että Aallossa saan tehdä opinnoistani oman näköiseni. 

Nautin siitä, kuinka lähellä luonto on täällä. Viime syksynä kävin melkein joka viikko patikoimassa Nuuksion tai Sipoonkorven kansallispuistossa. On myös upeaa tavata ihmisiä eri puolilta maailmaa!

Millaista opiskelu on ollut kahdessa eri yliopistossa?

On kiinnostavaa, miten kaikki ohjelman yliopistot toimivat eri tavalla. Verkostoni on myös laajempi, sillä tunnen professoreita Grenoblesta ja Aallosta, mikä on todella hyödyllistä. Tämä koskee tietysti myös muitakin asioita kuin pelkästään professoreita.

Millainen yhteisö Aallossa on? Entä Grenoblessa? 

Aallon yhteisö on lämminhenkinen ja hurmaava. Ihmisille on helppo puhua ja heihin tutustuminen on vaivatonta. Minulle on muotoutunut tiivis ystäväporukka, joka koostuu eri puolilta maailmaa kotoisin olevista ihmisistä.  Olin myös ällistynyt siitä, kuinka paljon täällä on erilaisia kerhoja! Kuulun itse Teekkariratsastajat-kerhoon.

Myös Grenoblessa on eläväinen opiskelijakulttuuri. Vietämme siellä paljon aikaa puistoissa, ja opiskelijat tapaavat toisiaan mielellään juhlissa ja baareissa. Siellä on myös erilaisia kerhoja.

Mitä mieltä olet eri kampuksista ja niiden palveluista?

Aallossa olin vaikuttunut siitä, kuinka laadukas infrastruktuuri täällä on. Opiskeluun varatut paikat ovat myös todella viihtyisiä, mikä tekee opiskelusta mukavaa. Julkinen liikenne on hyvä, ja kampukselta pääsee helposti keskustaan. Yksi todella mukava asia on, että voimme varata AYY:n ja Hoasin huoneita. Vuokrasimme ystävieni kanssa kerhohuoneita Country Nights -iloihin, joissa valitsimme yhden maan illan teemaksi, ja kyseisestä maasta kotoisin olevat ihmiset kokkasivat muille. Emme olisi voineet järjestää näitä illanviettoja ilman vuokrattavia huoneita!

Grenoblessa kampuksen infrastruktuuri on myös todella kiva ja meillä on esimerkiksi todella hieno kirjasto. Julkinen liikenne toimii hyvin erityisesti kaupungin keskustan suuntaan. Grenoblessa on myös huoneita, joita voi vuokrata tapahtumia tai juhlia varten. Siellä isoja tapahtumia järjestetään yleensä ulkona, ja siellä tutustuu helposti uusiin ihmisiin. Kampus on laaja ja vehreä sekä todella kiva varsinkin kesäisin. 

Mikä on erityisen kiinnostavaa opiskelualassasi?

Datatieteellä on niin monia mahdollisia sovelluksia, mikä on mielestäni hämmästyttävää! Datatieteen yhdistäminen tietoliikennetekniikkaan on hyödyllistä, koska se antaa paremman käsityksen sovellettavista työkaluista ja prosesseista. Se täydentää ymmärrystäni datasta ja sen alkuperästä. Se on tavallaan saman datavirran kaksi eri osaa.

Mikä on ollut ohjelman mielenkiintoisin kurssi?

Pidin paljon esimerkiksi kursseista Foundations of Data Science sekä Control and Automation. Käyn parhaillaan Ambient Intelligence -kurssia, joka on erityisen mielenkiintoinen, koska se on toteutettu vähän eri tavalla: se on sekoitus perinteisiä luentoja, projekteja, vierailevien asiantuntijoiden luentoja ja opiskelijoiden tekemiä tutoriaaleja. Kurssissa on kyse siitä, miten ympäröivästä maailmasta voidaan tehdä älykäs.

Miten Codas-ohjelmassa opitut asiat näkyvät elämässäsi? Tai miten uskot niiden näkyvän työssäsi tulevaisuudessa?

Koska opiskelen erilaisia aiheita, tunnen olevani joustavampi ja mukautuvampi. Tämä antaa minulle työllistymisen kannalta enemmän vaihtoehtoja.

Vuosi ulkomailla on myös erittäin hyödyllinen kokemus. Olen paljon varmempi englannin kielen kanssa, ja uusien ihmisten tapaaminen antaa itseluottamusta ja uteliaisuutta. Akateemisen urani kannalta on myös hyödyllistä, että teen diplomityöni Suomessa. 

Mikä on ollut parasta ohjelmassa?

Parasta oli tulla Suomeen! Aallossa olen kokenut itseni tervetulleeksi ja kaikki auttavat toisiaan, mikä on helpottanut sopeutumista.

Suositteletko ohjelmaa muille?

Suosittelen ehdottomasti ohjelmaa ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita aiheesta ja haluavat kansainvälistä kokemusta. Ohjelmassa vietät koko vuoden ulkomailla keskeyttämättä opintojasi. Suosittelen sekä Aaltoa että Suomea - nautin todella luonnosta ja yliopisto on todella hieno!

Lue lisää ohjelmasta

Amy Sidibé
Uutiset
Student Miro-Markus Nikula

Kansainvälistä yhteistyötä ja surffausta Portugalissa - Miro-Markus Nikula opiskelee maisteriksi kaksoistutkinto-ohjelmassa

Communications and Data Science -ohjelmassa opiskeleva Miro-Markus odottaa innolla lukuvuotta Lissabonissa ja on jo aloittanut opiskelemaan portugalia.

Uutiset
Professori Stephan Sigg, image: Evelin Kask

Professori Stephan Sigg: Communications and Data Science -ohjelma on kattava sekoitus ajankohtaisia aloja

Maisteriohjelmassa opiskellaan kahdessa eurooppalaisessa yliopistossa. Professori Sigg muistuttaa, että eri ympäristöissä opiskelu avaa monia uusia ovia.

Uutiset
Students studying together

Communications and Data Science, Master of Science (Technology)

The Communications and Data Science Double Degree Programme covers a range of timely, industry topics relevant to modern fields of engineering. Communications and Data Science is a two-year master's programme, with student mobility between Aalto University, Grenoble INP Graduate schools of Engineering and Management at Université Grenoble Alpes, or Técnico Lisboa at Universidade de Lisboa.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu:
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.