Kauppakorkeakoulu

Palkkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelija harjoitteluun

Kauppakorkeakoulun opiskelijat ovat liiketoiminnan tulevia huippuosaajia.
Aalto University students doing group work, sitting at a table with their laptops and notebooks / photo by Aalto University, Aino Huovio

Loading table of contents

Suomessa on monilla aloilla huutava pula osaavista työntekijöistä, joten työnantajat kilpailevat yliopisto-opiskelijoista jo heidän opintojensa aikana sekä myös valmistumisvaiheessa. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu houkuttelee lahjakkaita ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka kaipaavat kontaktia suomalaiseen työelämään ja toisaalta tarjoavat osaltaan ratkaisun työvoimapulaan.

Toimi nyt, ja palkkaa harjoitteluun kansainvälinen opiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta! 

Kansainvälisen opiskelijan palkkaaminen harjoittelijaksi on yritykselle helppo ja riskitön tapa kokeilla kansainvälistä rekrytointia. Harjoittelijan palkkaaminen ei vaadi kaikkien prosessien muuttamista englanniksi, vaan se tarjoaa mahdollisuuden nähdä miten monikielinen työyhteisö toimisi. Useat pienet ja keskisuuret yritykset ovatkin jo ottaneet kansainvälisiä opiskelijoitamme harjoitteluun.

Miksi palkata harjoitteluun kansainvälinen kauppatieteiden opiskelija?

  1. Palkkaamalla kansainvälisen opiskelijan yritykseen saadaan lisää diversiteettiä ja uusia, innovatiivisia näkökulmia, jotka tutkitusti edistävät yritysten kilpailukykyä ja menestystä niin ulkomaan markkinoilla kuin yhä kansainvälistyvämmässä Suomessa. Business Finlandin tutkimuksen mukaan kansainvälisten työntekijöiden osuuden kasvu myös lisää yrityksen liikevaihtoa.
  2. Kansainvälisen opiskelijan mukana työyhteisöön tulee osaamisen lisäksi myös opiskelijan kotimaan kulttuurintuntemusta, joka voi tutkimustenkin mukaan edesauttaa liiketoiminnan kehittämistä uusille markkina-alueille.
  3. Pienet ja keskisuuret yritykset, voittoa tavoittelemattomat yhteisöt sekä valtion organisaatiot voivat lisäksi tarvittaessa saada Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululta tukea kansainvälisen opiskelijan harjoittelun palkkakuluihin.

Kauppakorkeakoulun kansainväliset opiskelijat

Tiesitkö, että kandidaatti- ja maisteritason opiskelijoistamme hieman yli 10 % on maailmalta Suomeen opiskelemaan tulleita ulkomaalaisia opiskelijoita?

Näin rekrytoit kansainvälisen opiskelijan Aalto-yliopistosta

Aalto-yliopistolla on oma työpaikkaportaali, Aalto JobTeaser, jossa työnantajat voivat ilmoittaa Aalto-yliopiston opiskelijoille sopivista työ- ja harjoittelupaikoista tai hakea opinnäytetyön tekijää. Julkaisemme ilmoitukset, jotka vastaavat yliopistotutkinnon tasoa ja koulutusalojemme sisältöä. Harjoitteluiden kohdalla myös palkallisuus on ehto julkaisulle, ja kokoaikaisen harjoitteluajan palkan tulee olla vähintään Kelan työssäoloehdon täyttävä (mm. kuukausipalkka vähintään 1 399 € vuonna 2024).

Kauppakorkeakoulun harjoittelutuki

Huom. Kotimaan harjoittelun harjoittelutukisopimuksia ei käsitellä kesällä ajalla 20.6.-12.8.2024.

***

Pienet ja keskisuuret yritykset (alle 250 työntekijää), voittoa tavoittelemattomat yhteisöt sekä valtion organisaatiot Suomessa voivat tarvittaessa hakea Kauppakorkeakoululta harjoittelutukea kansainvälisen opiskelijan harjoittelun palkkakuluihin. 

Tuemme vain palkallisia kauppatieteiden aloihin liittyviä harjoitteluita. Kokoaikaisen harjoitteluajan palkan tulee olla vähintään Kelan työssäoloehdon täyttävä (kuukausipalkka vähintään 1399 € vuonna 2024). Työnantaja maksaa opiskelijan palkan kaikilta harjoittelukuukausilta ja vastaa työsuhteen lakisääteisistä sivukuluista, ja laskuttaa harjoittelutuen Kauppakorkeakoululta harjoittelun jälkeen.

Harjoittelutarinoita

A woman wearing a big scarf is holidng a cup on her lips. Lights, buildings and people on the background.

Jinjing Zhu: Taito kertoa omista taidoista ja antaa esimerkkejä kokemuksesta auttoi minua saamaan tämän harjoittelupaikan

Jinjing Zhu on toisen vuoden Business Analytics -maisteriopiskelija ja hän tekee harjoittelua OnePlus Finlandilla.

Uutiset
Linh Nguyen

Linh Nguyen: Mielestäni parasta tulevaisuudessa on, että se on täynnä loputtomia mahdollisuuksia

Linh Nguyen aloitti työharjoittelun vastavalmistuneena kansainvälisen liiketoiminnan koulutusohjelmasta Aalto Mikkelissä. Hän oli harjoittelussa kolme kuukautta MyData Events and Services -yrityksen markkinointi- ja viestintätiimissä.

Uutiset
School of Business student Karol Lukaszewski

Karol Lukaszewski: Oppiminen on paljon muutakin kuin kurssien suorittamista

Karol Lukaszewski tuli Suomeen opiskelemaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun Entrepreneuship and Innovation Management -ohjelmaan. Hänen työuransa Suomessa alkoi Rovio Entertainmentillä, joka tunnetaan maailmanlaajuisesta hittipelistä Angry Birdsistä, toukokuussa 2021 Performance Marketing Trainee -tehtävässä. Harjoittelujakso kesti 5 kuukautta, mutta työt jatkuivat sillä hänelle tarjottiin pian vakituista kokopäiväistä Performance Marketing Specialist -paikkaa.

Uutiset
School of Business student Phuong Nguyen

Phuong Nguyen: Työtä hakiessa laatu on määrää tärkeämpää

Phuong Nguyen aloitti markkinointiharjoittelunsa EFLA Oy:ssä ollessaan kolmannen vuoden kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija Hämeen ammattikorkeakoulussa ja on työskennellyt siellä siitä lähtien. Tällä hetkellä hän työskentelee myynti- ja markkinointipäällikkönä EFLA Oy:ssä ja suorittaa myös maisterintutkintoa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa People Management and Organizational Development -ohjelmassa.

Uutiset

Monet ulkomaalaiset opiskelijat jäävät mielellään töihin Suomeen

Työharjoittelupaikan tarjoaminen kansainväliselle osaajalle on hyvä ensikosketus yritykselle monikulttuurisuuteen.

Lue lisää
Aalto_University_ARTS_Summer_School_2022_International_students_photo_Mikko_Raskinen_029 (1).jpg

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluihin

 Milja Koski

Milja Koski

Manager, Employer Services
Työnantajapalvelut Kauppakorkeakoulussa sekä JobTeaser-kysymykset.
 Tanja Makkonen

Tanja Makkonen

Senior Manager, Career Services
Urapalvelut opiskelijoille sekä kysymykset Kauppakorkeakoulun harjoittelutuesta.
Four people sitting on a bench outside a Building with large glass windows and a School of Business logo. People are laughing.

Palvelut työnantajille Kauppakorkeakoulussa

Kauttamme tavoitat kauppatieteiden opiskelijat monin tavoin. Julkaisemme työpaikkailmoituksia, välitämme rekrytointiviestejä, järjestämme ura- ja rekrytointitapahtumia ja paljon muuta.

Kauppakorkeakoulu
Aalto-yliopisto/Aino Huovio

Aalto JobTeaser – rekrytoi opiskelija

Palkkaa opiskelija julkaisemalla työpaikkailmoitus Aalto JobTeaser -kanavalla.

Palvelut
Photo: Unto Rautio

Harjoittelu

Työnantajalle harjoittelu on tehokas rekrytointikanava. Palkkaamalla harjoittelijan saatte organisaatioonne uusimpia näkemyksiä ja tuoreita ideoita sekä rakennatte myönteistä työnantajamielikuvaa.

Kauppakorkeakoulu
Jaakko Honko lecture 6.6.2019, a question from the audience to the keynote speaker Risto Siilasmaa

Tee yhteistyötä Kauppakorkeakoulun kanssa

Meillä on pitkät yhteistyöperinteet alumniemme ja yritysmaailman kanssa. Tarjoamme monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia alumneillemme, yrityksille, organisaatioille ja julkisen sektorin toimijoille.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: