Palvelut

Aalto JobTeaser – rekrytoi opiskelija

Autamme työnantajia rekrytoimaan Aalto-yliopiston opiskelijoita julkaisemalla työ- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyö- ja projektitoimeksiantoja Aalto JobTeaserin työpaikkaportaalissa.
Aalto-yliopisto/Aino Huovio

Aalto-yliopistossa opiskelee huippuosaajia kauppatieteiden, taiteiden ja muotoilun sekä tekniikan aloilla. Aalto JobTeaser -työpaikkaportaalissa voitte ilmoittaa Aalto-yliopiston opiskelijoille sopivista työ- ja harjoittelupaikoista tai hakea opinnäytetyön tekijää. Ilmoituksen jättäminen on maksutonta. Rekisteröityneenä työnantajana pääsette lisäämään järjestelmään ilmoituksia sekä muokkaamaan ilmoituksianne.

Luethan tällä sivulla olevat julkaisuehdot. Käytännön ohjeet työpaikkailmoituksen jättämiseen löydät liitteenä olevasta JobTeaser-ohjeesta.

Tervetuloa jättämään työpaikkailmoitus!  

Käytäthän vain toista rekrytointikanavaa – joko Aallon omaa JobTeaseria tai laajempilevikkeistä Aarresaaren työpaikkaportaalia. Suosittelemme käyttämään Chrome-selainta. Käsittelemme ja julkaisemme saapuneet ilmoitukset kahden työpäivän sisällä. Ilmoitus poistuu opiskelijanäkymästä automaattisesti viimeisen hakupäivän jälkeen.

Aalto JobTeaser työnantajilleKun haluatte tavoittaa yksinomaan Aalto-yliopiston opiskelijoita, käyttäkää tätä kanavaa. Vain Aallon opiskelijat sekä enintään vuosi sitten valmistuneet alumnimme pääsevät selaamaan työpaikkoja. Aalto JobTeaser korvaa aiemmin käytössä olleen CareerWeb-palvelun.

Aarresaari työnantajille (JobTeaser ja Valojobs) Aarresaaren ilmoituskanavien kautta tavoitat Aallon opiskelijoiden ohella muiden Suomen yliopistojen sekä Jobteaseria käyttävien kansainvälisten yliopistojen opiskelijat.  

Haluamme tukea Aallon opiskelijoiden työllistymistä koulutustaan eli yliopistotutkinnon tasoa ja koulutusalan sisältöä vastaavalle uralle. Näin ollen työpaikkaportaalimme keskittyy kauppatieteiden, taiteiden ja muotoilun sekä tekniikan alojen yliopisto-opiskelijoille sopivien työpaikkojen julkaisemiseen. Muut työpaikat, kuten opiskelualaan liittymättömät osa-aikatyöt, opiskelijamme etsivät muista työnvälityskanavista.  

Tarjoamanne työ voi kuitenkin olla
•    osa-aikainen tai kokoaikainen
•    määräaikainen tai vakituinen
•    kesätyö (tag: Summer Job)
•    harjoittelupaikka (contract type: Internship)
•    freelance-toimeksianto
•    trainee- tai graduate-ohjelma
•    opinnäytetyöpaikka (pro gradu -työ tai diplomityö) (tag: Master's thesis)
•    Suomessa tai ulkomailla

Myös uraansa aloittelevan opiskelijan tulee saada kohtuullinen korvaus tehdystä työstä, joten emme julkaise palkattomien harjoittelujen tai työpaikkojen ilmoituksia pois lukien ulkomaanharjoittelut.

Aalto JobTeaserin julkaisuehdot

Aalto JobTeaserin julkaisuehtojen avulla pyrimme palvelemaan mahdollisimman hyvin sekä työnantajaa oikean osaajan löytämisessä sekä opiskelijoitamme oman urapolkunsa aloittamisessa, joten luethan julkaisuehdot ennen kuin jätät työpaikkailmoituksen.

Vinkkejämme ilmoituksen tekemiseen:

Aalto JobTeaserissa julkaistaan vuosittain yli 10 000 Aalto-yliopiston opiskelijoille kohdennettua työpaikkailmoitusta. Jo ilmoitusta laatiessa kannattaa kiinnittää huomiota erottautuvuuteen ja informatiivisuuteen, koska oikein ja selkeästi täytetty ilmoitus on helpommin löydettävissä opiskelijoille ja täten parantaa näkyvyyttänne alustalla.

  A word cloud with green-colored words. The biggest words are Thesis, ulkoministeriö, data, math and aalto.

  Käytetyin hakusana vuonna 2022 oli Thesis

  Muista käyttää olemassa olevia tageja (Master's thesis, Summer Job, Aalto Talent Expo) ja selkeää otsikointia ilmoituksenne löytymisen helpottamiseen!

  A picture from a jobs listing with sentence Pay attention to the Title

  Otsikon tulisi kertoa, millaista osaajaa haetaan. Pelkkä ”Harjoittelija” harvoin kuvaa ilmoituksen sisältöä riittävästi, vaan pieni tarkennus “Harjoittelija, viestintä” tai “Viestinnän harjoittelija” varmasti houkuttaa oikeanlaisia opiskelijoita.

  Ilmoituksen otsikko näkyy opiskelijoille aina työnantajan nimen kanssa (ks. kuva), ethän siis kirjoita työnantajan nimeä ilmoituksen otsikkoon.

  Otsikkoon kannattaa sisällyttää myös mahdollisuuksien mukaan haetuimpia hakusanoja, kts. sanapilvi ensimmäisellä slidellä.

  Picture from a job description and text: Make sure the description is informative. A link to your web page or a picture is not enough! Remember to also add some contact information to the description

  Kuvauksen tulee sisältää kaikki työpaikkailmoituksen tiedot. Pelkkä linkki omaan järjestelmäänne tai kuva ilmoituksen teksteistä ei ole riittävä. Opiskelijat käyttävät sanahakua etsiessään sopivia työpaikkoja, joten huolehdi, että avainsanat on mainittu työn kuvauksessa. Sanahaku ei ulotu sisällöissä olevien linkkien taakse, joten tarkat kuvaukset ovat tästäkin syystä tarpeen. 

  Description-osioon voi myös lisätä kuvia, videoita ja panostaa visuaalisuuteen.

  Tähän osaan tulee lisätä myös yhteystiedot tai linkki, mistä opiskelija saa halutessaan lisätietoa työpaikasta. Ilmoituksen jättäjän yhteystiedot eivät näy opiskelijalle.

  A picture of a list with selection possibility and text use Tags to help students find your ad!

  Opiskelijat voivat sortata ilmoituksia Tagien perusteella. Kannattaa siis valita ainakin kaikki koulut, joiden opiskelijoiden toivotte kiinnostuvan ilmoituksestanne sekä Master's thesis, jos kyseessä on gradutoimeksianto.

  Messujen aikaan tulee käyttää myös messujen tageja Summer job ja Aalto Talent Expo, jolloin ilmoituksenne nostetaan messutapahtumaan.

  No Finnish needed -tagilla taas kansainväliset opiskelijamme löytävät ilmoituksenne helpommin.

  A picture of a list with school names and text: Use the targeting to special courses carefully! Include always also the School-level when restricting visibility.

  Ilmoituksia voi rajata tiettyjen pääaineiden opiskelijoille, mutta tällöin on huomioitavaa, että ilmoituksenne ei siten ole näkyvissä tai löydettävissä muille opiskelijoille. Opiskelijoiden osaaminen voi ylittää pääainerajoja ja saatatte menettää potentiaalisia hakijoita.

  Jos osaamisen rajaaminen ei ole välttämätöntä, niin suosittelemme käyttämään rajauksen sijaan mielummin tageja osoittamaan keille ilmoitus on pääasiallisesti kohdennettu.

  A picture of a black powerpointslide with boxes of text labeled ad Do's and Dont's

  JobTeaser jakaa vinkkejään hyvän työpaikkailmoituksen tekemiseen myös videomuodossa. Löydät videon Youtubesta: JobTeaser Guide: How to write the perfect job ad? - YouTube

  Palkkaa harjoittelija

  Miksi palkkaisin harjoittelijan Aallosta?

  Työnantajalle harjoittelu on tehokas rekrytointikanava, ja työnantaja saa arvokkaan työpanoksen sekä tietoa koulutuksen sisällöstä ja laadusta. Palkkaamalla harjoittelijan saatte organisaatioonne uusimpia näkemyksiä ja uusia tuoreita ideoita sekä rakennatte myös omaa myönteistä työnantajamielikuvaa. 

  Harjoittelu on opiskelijalle oppimistilaisuus. Harjoittelussa opiskelija tutustuu oman alansa työtehtäviin asiantuntijan ohjauksessa, mikä selkiyttää opiskelijan urasuunnitelmia. Harjoittelun työtehtävien tuleekin olla sellaisia, että opiskelija pääsee hyödyntämään niissä opinnoissaan hankkimiaan tietoja ja taitoja sekä kehittämään osaamistaan. Harjoittelun kesto on keskimäärin 3 – 4 kuukautta. 

  Palkkaa opinnäytetyöntekijä

  Teettäisittekö opinnäytetyön?

  Aalto JobTeaserissa voitte hakea opiskelijaa tekemään opinnäytetyötä – pro gradua tai diplomityötä – joko ilmoittamalla yleisesti mahdollisuudesta tehdä opinnäyte toimeksiantona organisaatiollenne tai antamalla tarkemman kuvauksen tarjolla olevasta opinnäytetyöaiheesta. Lue lisää opinnäytetyön teettämisestä Aallon Opetusyhteistyö-sivulta.

  Rekrytoi kansainvälistä osaamista

  Kansainväliset osaajat

  Aalto-yliopistossa opiskelee paljon kansainvälisiä opiskelijoita, jotka etsivät työ- ja harjoittelupaikkoja Suomesta. Ulkomaisen opiskelijan mukana työyhteisöön tulee osaamisen lisäksi opiskelijan kotimaan kulttuurintuntemusta. Varsinkin kansainvälisillä maisteriopiskelijoilla on usein jo muutama vuosi työkokemusta kanditutkintonsa alalta.

  Kirjoita harjoittelupaikkailmoitus englanniksi silloin kun myös kansainväliset opiskelijat voivat hakea paikkaa. Voitte merkitä ilmoituksenne “No Finnish Needed” tagilla, ja helpotatte näin ilmoituksen löytymistä.

  Toimiva väylä tutustua kansainvälisiin osaajiimme on Aalto International Talent -mentorointiohjelma.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Jäikö jokin asia askarruttamaan? Alta löydät vastauksiamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

  Palvelu sekä sen data sijaitsevat palveluntarjoajan pilvipalveluympäristössä virtuaalipalvelimella. Lue lisää: JobTeaserin Privacy Policy ja  Terms of use.

  Mikäli teillä on kysymyksiä, vastaamme mielellämme osoitteessa [email protected]   

   

  Lue lisää palveluistamme työnantajille

  CDL

  Yhteistyömuodot työnantajille

  Tarjoamme lukuisia mahdollisuuksia profiloitua näkyvästi tulevaisuuden työelämän suunnannäyttäjänä.

  Yritysyhteistyö
  Aalto University / School of Business / campus

  Palvelut työnantajille Kauppakorkeakoulussa

  Kauttamme tavoitat kauppatieteiden opiskelijat monin tavoin. Julkaisemme työpaikkailmoituksia, välitämme rekrytointiviestejä, järjestämme ura- ja rekrytointitapahtumia ja paljon muuta.

  Kauppakorkeakoulu
  Career Design Lab
  Kumppanuuspalveluiden tietosuojailmoitus
  Tätä palvelua tarjoaa:

  Kumppanuudet ja yritysyhteistyö

  Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu