Uutiset

Linh Nguyen: Mielestäni parasta tulevaisuudessa on, että se on täynnä loputtomia mahdollisuuksia

Linh Nguyen aloitti työharjoittelun vastavalmistuneena kansainvälisen liiketoiminnan koulutusohjelmasta Aalto Mikkelissä. Hän oli harjoittelussa kolme kuukautta MyData Events and Services -yrityksen markkinointi- ja viestintätiimissä.
Linh Nguyen
Kauppakorkeakoulun opiskelija Linh Nguyen

Kuka olet?
 

Hei! Olen Thuy Linh Nguyen ja valmistuin äskettäin kansainvälisen liiketoiminnan kandidaattiohjelmasta Aalto-yliopiston Mikkelin kampukselta. Olen koko opintojeni ajan ollut erittäin kiinnostunut markkinoinnista ja viestinnästä, ja on ollut mahtavaa päästä nyt perehtymään siihen paremmin.

Miten sait harjoittelupaikan? Mistä löysit sen? Mitkä olivat mielestäsi ne tekijät, jotka auttoivat sinua saamaan harjoittelun?

Löysin harjoittelupaikkani Aalto-yliopiston mahtavan JobTeaser-portaalin kautta, joka on täynnä vain Aallon opiskelijoille tarkoitettuja työmahdollisuuksia. Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja mahdollisuus suodattaa työpaikkoja mieltymysten, kuten etätyön tai harjoittelun, perusteella tekivät täydellisen työn löytämisestä helppoa.

Missä ja milloin suoritit harjoittelusi?

Viihdyin todella hyvin työskennellessä MyData Events and Services -yksikössä, joka on osa MyData Globalia. Työharjoitteluni kesti reilut kolme kuukautta, jonka aikana sain tuoda osaamistani heidän markkinointi- ja viestintätiimiinsä.

Mitkä olivat tehtäväsi ja missä tiimissä? Millaisia taitoja tarvitsit harjoittelussasi?

Työskentelin osana MyData-konferenssin järjestämiseen omistautunutta ydintiimiä. Se oli nopeatempoinen työympäristö. Tein esimerkiksi videoeditointia, sosiaalisen median sisällön hallintaa ja suunnittelua, verkkosivustopäivitysten käsittelyä ja joskus yhteydenpitoa kumppaneiden ja sidosryhmien kanssa. Harjoitteluni auttoi minua hiomaan erilaisia taitoja teknisistä, kuten videoeditointi, pehmeämpiin taitoihin, kuten tehokkaaseen viestintään ja ihmissuhteiden rakentamiseen.

Mitä opit?

Olen sitä mieltä, että harjoittelupaikkani oli todellinen oppimismahdollisuuksien aarreaitta! Opin arvokkaita teknisiä taitoja mutta myös paljon muuta. Säännöllisten tapaamisten ja luotettavan oppimispäiväkirjani avulla esimieheni ohjasi minua saavuttamaan terveellisemmän työn ja vapaa-ajan tasapainon ja henkilökohtaisen kasvun. Opin tehokkaan viestinnän, ajankäytön ja positiivisten ihmissuhteiden edistämisen merkityksen työpaikalla.

Mitkä olivat odotuksesi työhön tai suomalaiseen työelämään liittyen, ja täyttyivätkö ne?

Rehellisesti sanottuna aloitin harjoittelupaikallani ilman erityisiä odotuksia, avoimin mielin. Mutta olin niin iloisesti yllättynyt! Koko MyDatan tiimi oli uskomattoman kannustava  ja avulias. Positiivinen työilmapiiri antoi minulle mahdollisuuden kukoistaa ja ylittää kaikki odotukset. Se oli kokemus täynnä iloa ja kasvua.

Mitä toiveita sinulla on tulevaisuuden urasi suhteen valmistumisen jälkeen?

Mielestäni parasta tulevaisuudessa on, että se on täynnä loputtomia mahdollisuuksia. En ole varma, minkä urapolun valitsen, mutta tiedän, että tämän kaltaisilla tiedoilla ja oppimismahdollisuuksilla pystyn kasvamaan ja edistymään edelleen. Toivon, että jatkan oppimista ja kasvua!

Tiedän, että työnhaku voi olla vuoristorataa, etenkin meille kansainvälisille opiskelijoille kielimuurin takia. Mutta älä menetä toivoasi!

Kauppakorkeakoulun opiskelija Linh Thuy Nguyen
MyData Conference
MyData 2023 -konferenssin osallistujat / Kuvaaja: Robert Sjöblom Media / https://www.mydata.org/

Vinkkejä muille opiskelijoille työnhakuun

Tiedän, että työnhaku voi olla vuoristorataa, etenkin meille kansainvälisille opiskelijoille kielimuurin takia. Mutta älä menetä toivoasi! Hyvä neuvo, jonka sain mentoriltani, on, että vahvan ammatillisen verkoston rakentaminen on avainasemassa. Hyödynnä LinkedInin kaltaisia alustoja äläkä pelkää osallistua verkostoitumistapahtumiin. Aalto-yliopiston opiskelijoita tapaa kaikkialla ja näiden yhteyksien kautta voi saada arvokkaita neuvoja ja tukea. Äläkä unohda tutustua JobTeaseriin, sillä siellä on usein ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Kesäprojekteihin ja -kursseihin, kuten ITP:hen osallistuminen voi olla loistava tapa aloittaa ammatillinen urasi, sillä niissä pääset tekemään projekteja suurille yrityksille Suomessa. Lopuksi, Aallosta löytyy paljon palveluita urakehitykseen ja sieltä löydät tarvitsemasi tuen, cv-klinikasta harjoittelutukeen!

Katso myös

Aalto University students doing group work, sitting at a table with their laptops and notebooks / photo by Aalto University, Aino Huovio

Palkkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelija harjoitteluun

Palkkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelija harjoitteluun

Kauppakorkeakoulu
Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Kauppakorkeakoulu
School of Business student Karol Lukaszewski

Karol Lukaszewski: Oppiminen on paljon muutakin kuin kurssien suorittamista

Karol Lukaszewski tuli Suomeen opiskelemaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun Entrepreneuship and Innovation Management -ohjelmaan. Hänen työuransa Suomessa alkoi Rovio Entertainmentillä, joka tunnetaan maailmanlaajuisesta hittipelistä Angry Birdsistä, toukokuussa 2021 Performance Marketing Trainee -tehtävässä. Harjoittelujakso kesti 5 kuukautta, mutta työt jatkuivat sillä hänelle tarjottiin pian vakituista kokopäiväistä Performance Marketing Specialist -paikkaa.

Uutiset
School of Business student Phuong Nguyen

Phuong Nguyen: Työtä hakiessa laatu on määrää tärkeämpää

Phuong Nguyen aloitti markkinointiharjoittelunsa EFLA Oy:ssä ollessaan kolmannen vuoden kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija Hämeen ammattikorkeakoulussa ja on työskennellyt siellä siitä lähtien. Tällä hetkellä hän työskentelee myynti- ja markkinointipäällikkönä EFLA Oy:ssä ja suorittaa myös maisterintutkintoa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa People Management and Organizational Development -ohjelmassa.

Uutiset

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: