Uutiset

Jinjing Zhu: Taito kertoa omista taidoista ja antaa esimerkkejä kokemuksesta auttoi minua saamaan tämän harjoittelupaikan

Jinjing Zhu on toisen vuoden Business Analytics -maisteriopiskelija ja hän suorittaa harjoittelua OnePlus Finlandilla opintojen ohessa. Työn, opintojen ja vapaa-ajan yhdistäminen on ollut yksi suurimmista opeista tämän harjoittelun aikana.
A woman wearing a big scarf is holidng a cup on her lips. Lights, buildings and people on the background.

Kerro hieman itsestäsi ja taustastasi?

Hei, olen Jinjing, toisen vuoden maisteriopiskelija Business Analytics-ohjelmassa, ja olen tällä hetkellä harjoittelussa OnePlusilla. Kandissa opiskelin tietojärjestelmätiedettä , ja olen valmistumiseni jälkeen työskennellyt tietoliikennepalvelujen tarjoajalla data-analyytikkona, joten taustani on yhdistelmä liiketoimintaa ja tietotekniikkaa.

Miten sait harjoittelupaikasi ja mistä löysit sen? Mikä auttoi saamaan paikan?

Sain tietää ystäväni kautta, että yritys etsii harjoittelijoita, löysin työpaikkailmoituksen Linkedinistä ja hain sitä. 
Itse asiassa hain alun perin tehtävään, jota en tällä hetkellä tee, mutta haastattelun jälkeen henkilöstöpäällikkö kertoi minulle, että yritys etsii myös Analytics Traineeta ja että he toivoivat löytävänsä tehtävään jonkun, jolla on kokemusta data-analytiikasta. Ajattelin, että tämä tehtävä sopisi paremmin taustalleni, joten hain sitä ja läpäisin haastattelun onnistuneesti. 
Mielestäni tärkeimpiä tekijöitä, jotka auttoivat minua saamaan tämän harjoittelupaikan, olivat taidot ja työkokemus, erityisesti kyseiseen yritykseen liittyvältä alalta. Onnistuin osoittamaan, että minulla oli tehtävän edellyttämät taidot data-analyyttisen tehtävän avulla, ja mainitsin haastattelussa konkreettisia esimerkkejä aiemmasta työkokemuksestani, mikä teki osaamisestani uskottavampaa.
 

Mielestäni suomalainen työelämä on suoraviivaista ja tasa-arvoista, joten harjoittelijana ei tarvitse pelätä kysyä kysymyksiä

Jinjing Zhu
A woman is standing next to a big tree with lights on it. A big white church is shown in the background.

Missä olet harjoittelussa ja kuinka pitkään?

Olen harjoittelussa OnePlussalla Helsingissä lokakuusta 2023 huhtikuuhun 2024 eli 6 kuukautta.

Minkälaisia tehtäviä sinulla on ja mitä taitoja niihin tarvitaan?

Työskentelen myyntitiimissä, ja tehtäväni on analysoida matkapuhelinten hinnoittelustrategioita. 
Harjoittelussa tarvitsen tiedonhallinta-, organisointi- ja analyysitaitoja sekä tietokantoihin liittyviä taitoja. Lisäksi minun on kommunikoitava myyntitiimin kanssa ymmärtääkseni heidän tarpeitaan ja tarjotakseni oikeanlaista tukea.

Mitä olet oppinut?

Tärkeimmät oppimani asiat eivät liity data-analytiikkaan, vaan kyky tasapainottaa työ ja muu elämä. Koska tämä on kokopäiväinen harjoittelu, joskus en ole enää niin motivoitunut avaamaan läppäriäni ja aloittamaan  opiskelua työpäivän jälkeen, joten minun on opittava organisoimaan työ- ja opiskelutehtäväni oikein sekä pitämään taukoja ja pitämään huolta vapaa-ajastani.
 

Mitä odotuksia sinulla oli suomalaiseen  työelämään liittyen ja täyttyivätkö ne?

Mielestäni suomalainen työelämä on suoraviivaista ja tasa-arvoista, joten harjoittelijana ei kannata pelätä kysyä kysymyksiä - ei hätää, ihmiset auttavat mielellään.

Mitä odotuksia sinulla on urallesi valmistumisen jälkeen?

Opiskelutaustani ja työkokemukseni ansiosta toivon, että voin valmistumiseni jälkeen jatkaa työskentelyä liike-elämän data-analytiikan parissa, ja odotan innolla, että pääsen tekemään tätä työtä eri aloilla.

Olisiko sinulla vinkkejä muille kansainvälisille opiskelijoille harjoittelupaikan löytämiseksi?

Keskustele ystävien kanssa ja kysy niiltä, jotka tekevät tai ovat juuri päättäneet harjoittelunsa, jos yrityksellä, jossa he työskentelevät, olisi avoimia työpaikkoja. Joskus voi löytyä avoimia paikkoja, joita yritys ei halua tai ei ole ehtinyt vielä julkaista. 
Kansainvälisille opiskelijoille, joilla ei ole aiempaa työkokemusta, voi olla apua joistakin kurssilla tehdyistä caseista ja ryhmätöistä (itse asiassa itsekin mainitsin haastattelussa yhden casen, jonka tein Business Analytics -kurssilla); on tärkeää näyttää minkälaisia ideoita ja taitoja sinulla on.
 

Lue lisää kansainvälisten opiskelijoiden harjoitteluista

Tietoa ja vinkkejä työnantajille ja opiskelijoille:

Aalto University students doing group work, sitting at a table with their laptops and notebooks / photo by Aalto University, Aino Huovio

Palkkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelija harjoitteluun

Palkkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelija harjoitteluun

Kauppakorkeakoulu
Two people are standing on a balcony and looking into the distance. Text Act Early embedded into the picture.

Career Services for International Students

Career Services aims to help the international students in integrating into Finland and find meaningful careers.

School of Business
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.