Uutiset

Phuong Nguyen: Työtä hakiessa laatu on määrää tärkeämpää

Phuong Nguyen aloitti markkinointiharjoittelunsa EFLA Oy:ssä ollessaan kolmannen vuoden kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija Hämeen ammattikorkeakoulussa ja on työskennellyt siellä siitä lähtien. Tällä hetkellä hän työskentelee myynti- ja markkinointipäällikkönä EFLA Oy:ssä ja suorittaa myös maisterintutkintoa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa People Management and Organizational Development -ohjelmassa.
School of Business student Phuong Nguyen
Kauppakorkeakoulun opiskelija Phuong Nguyen

Kuka olet?

Nimeni on Phuong Nguyen ja suoritan parhaillaan maisterintutkintoa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa People Management and Organizational Development -ohjelmassa. Työskentelen myös myynti- ja markkinointipäällikkönä EFLA Oy:ssä, joka on erikoistunut lentokenttien maavalaistukseen.

Missä ja milloin suoritit harjoittelusi? Mitkä olivat mielestäsi ne tekijät, jotka auttoivat sinua pääsemään harjoitteluun?

Aloitin työharjoitteluni vuonna 2019, kun opiskelin kansainvälisen liiketoiminnan kandidaatin tutkinnon kolmatta vuotta. Etsin silloin paikkaa työharjoitteluun ja opinnäytetyöni suorittamiseen koululle, ja onneksi löysin avoimen markkinoinnin harjoittelupaikan EFLAsta. Harjoitteluni kesti 3 kk ja sain sen jälkeen työpaikan EFLA:sta.

Tuolloin minulla ei ollut vielä varsinaista työkokemusta, mutta olin lukiosta lähtien harrastanut erilaisia vapaaehtoistöitä ja osallistunut opintojen aikaisiin aktiviteetteihin kokemuksen kerryttämiseksi. Yritin myös kehittää itsenäisesti osaamistani graafisessa suunnittelussa, verkkosivujen tekemisessä sekä videoeditoinnissa.

Kansainvälisten opiskelijoiden näkökulmasta: tekikö työnantajasi jotain erityisen hyvin saadakseen kansainvälisen opiskelijaharjoittelijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi?

Kuluneen vuoden aikana minulla on ollut mahdollisuus kasvaa sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti EFLA:ssa, ja olen todella kiitollinen tästä kokemuksesta. Yrityksenä, jonka tuotteita on asennettu suurille kansainvälisille lentoasemille, EFLA on tarjonnut minulle yhteistyökykyisen ja kannustavan työympäristön. Kollegani ovat alusta asti olleet uskomattoman avuliaita ohjaamaan ja perehdyttämään minua töissäni, ja olen oppinut todella paljon työskennellessäni ympäri maailmaa olevien asiakkaiden kanssa.

Kaksi taitoa olivat erityisen tärkeitä harjoittelujaksoni aikana: oppia ja sopeutua nopeasti uusiin tehtäviin sekä kommunikoida tehokkaasti muiden kanssa.

Kauppakorkeakoulun opiskelija Phuong Nguyen

Mitkä olivat tehtäväsi ja missä tiimissä? Millaisia taitoja tarvitsit harjoittelussasi? Mitä opit?

Työharjoitteluni aikana työskentelin Sales & Marketing -tiimissä ja vastasin ensisijaisesti digitaalisesta markkinoinnista. Tehtäviini kuului tuotteidemme markkinointimateriaalien suunnittelu, verkkosivujen optimointi paremman käyttökokemuksen ja hakukoneoptimoinnin (SEO) saavuttamiseksi sekä koordinointi tiimin kanssa markkinointikampanjoiden toteuttamiseksi.

Huomasin, että kaksi taitoa olivat minulle erityisen tärkeitä harjoittelujaksoni aikana. Ensimmäinen oli kyky oppia aktiivisesti ja sopeutua nopeasti uusiin tehtäviin ja haasteisiin. Tuolloin EFLAn tuote oli minulle täysin uusi, ja huomasin, että vain aktiivisesti tuotteista oppimalla ymmärrän paremmin, kuinka tuote esitellään tehokkaasti yleisölle.

Toinen kriittinen taito oli tehokas kommunikointi muiden kanssa. Työssäni oli oleellista yhteistyö useista eri tiimeistä, mukaan lukien myynti, teknologia ja tuotanto, olevien kollegoiden kanssa, jotta tuotemateriaalimme ja verkkosivustomme tarkkuus ja ajantasaisuus voitiin varmistaa. Uskon, että viestinnän parantaminen on elinikäinen matka ja harjoittelupaikkani on tarjonnut minulle loistavan ympäristön harjoitella taitojani.

Mitä odotat tulevaisuudelta / mitä toiveita sinulla on tulevalle urallesi valmistumisen jälkeen?

Toivon voivani jatkaa oppimista ja kasvua omalla alallani soveltamalla Aalto-yliopiston opinnoista saamiani tietoja ja taitoja. Olen innoissani mahdollisuuksista, joita tulevaisuus tarjoaa minulle, ja odotan innolla, että saan käyttää koulutustani, taitojani ja kokemustani antaakseni merkityksellisen panoksen yhteiskunnalle ja uratavoitteideni saavuttamiseksi.

School of Business student Phuong Nguyen

Onko sinulla vinkkejä muille harjoittelupaikkaa hakeville opiskelijoille?

Mitä tulee työnhakuun, tärkein neuvoni muille opiskelijoille on asettaa laatu etusijalle määrän sijaan. Sen sijaan, että hakisit mahdollisimman moneen työpaikkaan, käytä aikaa huolellisesti tutkiaksesi ja etsiäksesi yrityksiä, jotka vastaavat kiinnostuksen kohteitasi ja uratavoitteitasi. Kun olet löytänyt sopivat avoimet työtehtävät, voit räätälöidä hakemuksesi juuri kyseiseen tehtävään vastaamaan työnkuvassa esitettyjä erityistarpeita ja vaatimuksia. Lisäksi on tärkeää tutkia yritystä ja sen tuotteita tai palveluja ennen haastatteluun menoa. Tämä ei ainoastaan auta sinua valmistautumaan itse haastatteluun, vaan myös osoittaa haastattelijalle, että olet aidosti kiinnostunut yrityksestä.

Työmahdollisuuksien etsimiseksi suosittelen työpaikkaportaalien ja ammatillisten verkostoitumissivustojen, kuten LinkedInin, käyttöä. Voit myös osallistua yliopiston järjestämille rekrytointimessuille ja muihin verkostoitumistapahtumiin saadaksesi yhteyttä mahdollisiin työnantajiin ja oppiaksesi alan avoimista työpaikoista.

Katso myös

Aalto University students doing group work, sitting at a table with their laptops and notebooks / photo by Aalto University, Aino Huovio

Palkkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelija harjoitteluun

Palkkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälinen opiskelija harjoitteluun

Kauppakorkeakoulu
Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Kauppakorkeakoulu
School of Business student Karol Lukaszewski

Karol Lukaszewski: Oppiminen on paljon muutakin kuin kurssien suorittamista

Karol Lukaszewski tuli Suomeen opiskelemaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun Entrepreneuship and Innovation Management -ohjelmaan. Hänen työuransa Suomessa alkoi Rovio Entertainmentillä, joka tunnetaan maailmanlaajuisesta hittipelistä Angry Birdsistä, toukokuussa 2021 Performance Marketing Trainee -tehtävässä. Harjoittelujakso kesti 5 kuukautta, mutta työt jatkuivat sillä hänelle tarjottiin pian vakituista kokopäiväistä Performance Marketing Specialist -paikkaa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.