Palvelut

Aalto Sign – sähköinen allekirjoituspalvelu

Aalto-yliopistossa on käytössä allekirjoituspalvelu Aalto Sign. Kaikki yliopiston työntekijät voivat lähettää palvelun kautta dokumentteja allekirjoitettavaksi ja palvelun kautta lähetettyjä allekirjoituspyyntöjä voi allekirjoittaa kuka tahansa myös yliopiston ulkopuolelta. Palvelu on Sarake Oy:n tarjoama.
Aalto Sign main image

Aalto Sign -palvelun luoma sähköinen allekirjoitus on EU:n eIDAS-asetuksen (EU 910/2014) vaatimusten mukainen perustason (BES, basic electronic signature) tai kehittyneen tason (AES, advanced electronic signature) allekirjoitus, joka varmentaa sähköisen asiakirjan tietosisällön ja allekirjoittajan henkilöllisyyden. Perustasoista allekirjoitusta käytetään yliopiston sisäisessä ja kehittynyttä allekirjoitusta yliopiston ulkopuolisessa allekirjoittamisessa.

Hyväksyttyä allekirjoitusta (QES, qualified electronic signature) ei olla toistaiseksi otettu käyttöön. QES-tason allekirjoitus edellyttää sirullista henkilökorttia tai vastaavaa hyväksytyn sähköisen allekirjoituksen luontivälinettä (QSCD, qualified signature creation device). Jos tarpeita QES-tasolle ilmenee, selvitämme käyttöönottoa. Lisätietoa: [email protected]

allekirjoituspyynnöt image

                                                                                   .

Ohje allekirjoittamiseen

Jos sinulla on ongelmatilanne tai kysymyksiä, ole yhteydessä [email protected].

Aiheeseen liittyviä ohjeita

Mobile Id logo

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

Ohjeet mobiilivarmenteen käyttöönottoon Aalto-yliopiston puhelinliittymässä.

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

Asiakirjahallintapalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: