Detta är Finland

Otaniemi_Summer

Kom som du är.

Vissa anser att finländare är lite konstiga, på ett bra sätt. Vi är värdar för världsmästerskapen i träskfotbolltar ett dopp i iskallt vatten på vintern, är fanatiker när det gäller bastur och har flest heavy metal-band per capita i världen.

Å andra sidan är Finland kända för sin sensitivitet och praktiskhet. Vi toppar internationella jämförelser för utbildning, jämställdhet, säkerhet och livskvalitet. Människor går att lita på och alla tas om hand. Vi har massvis av ”sisu”, eller modighet: vi ger aldrig upp.

Detta är hemligheten till Finlands styrka och lockelse och vid Aalto-universitetet får du själv upptäcka detta.

Du kommer att se hur viktig teknik, design, kreativitet och nyetableringskultur är i Finland. Vi är kända för våra ingenjörer, teknikgurus, arkitekter, designers och konstnärer i världsklass. Finland är hem för Mumintrollen och Angry Birds. Och Jultomten såklart.

Du kommer också att se att även om Finland är ett av de mest tekniskt avancerade länderna på planeten, så spelar naturen en väsentlig roll i det dagliga livet och identiteten för finländarna – den finns aldrig för långt från din dörr även i städerna. Både finländare och besökare älskar Östersjön, skärgårdensjöar och skog som ger möjligheten att vandra, terrängcykling, skidåkning eller löpning – och plocka bär och svamp fritt.

Finland är ett unikt, humoristiskt och hippt land som inte passar in i ramarna – det tillåter alla att vara sig själva. Finland passar alla.

Helsinki City

Om Finland

Finland är ett vackert land i Nordens hjärta som erbjuder en hälsosam balans mellan urbant liv och fantastisk natur.

Aalto University Espoo Finland Winter

Varför Finland

Finlands utmärkta rykte kring utbildning kombinerat med många olika kurser som erbjuds på engelska gör Finland till en attraktiv studiedestination för internationella studenter. Finland är världsledande inom informationsteknik, handel, design och många andra akademiskt centrerade områden. 

Aalto University students at Aalto Party during the opening of the Academic Year. Photo by Aalto University / Aino Huovio

Kultur

Finländsk kultur kombinerar västerländska och östliga influenser och har utvecklats till någonting starkt och väldigt individuellt. Den reflekterar de demokratiska principerna hos nationen och baseras på jämlikheten mellan alla människor.

City Park

Storstadsområde

Helsingfors tillsammans med Esbo, Grankulla och Vanda bildar Helsingfors storstadsområde (eller Helsingforsregionen), med mer än en miljon invånare. 

Kids Flow

Säkerhet

Det är svårt att slå Finland när det kommer till en plats att studera, arbeta eller uppfostra barn. Den säkra miljön är en av faktorerna i att Finland rankas som det främsta landet i världen i en studie som genomförts av Amerikas Newsweek.

Aalto University - Walking in the woods

Naturen

Finlands landsbygd är välsignad med stora vidder med skog och över 180 000 livfulla sjöar. Gömda i denna vackra natur hittar du över en halv miljon sommarstugor. 

Sompa Sauna

Sagan om två städer

Vill du vara i hjärtat där allt händer? Välkommen till Aalto-universitetet som ligger i Helsingfors och Esbo i Finlands best dynamiska men avslappnade region, storstadsområdet med 1,1 miljon invånare längs med Östersjöns kust.

Du tar dig enkelt runt till fots, på cykel eller med kollektivtrafiken. Finländare pratar god engelska, vilket verkligen stämmer för universiteten och högkvalitativa tjänster. Många personer från runt om i världen har gjort Helsingfors till sitt hem eftersom det är enkelt att leva där och har ett avslappnat tempo.

Aalto-campusen är bra exempel på Finlands många sidor: omringat av pulserande stadsliv och stilla natur, stora företag och häftiga nyetableringar, fantastiska möjligheter för sport och kultur. Om du vill hänga med intressanta personer kan du ta del i händelseroch lära känna omgivningarna. Möjligheterna är oändliga. Om du å andra sidan söker lugn och ro kan du enkelt hitta inspirerande platser att studera, njuta av naturen och slappna av.

Det multidisciplinära Aalto-nätverket är känt för sin öppenhet, internationella atmosfär och nätverk. Campus erbjuder ett varierande studentliv, inklusive händelser, klubbar och rekreation. Helsingfors och Esbo erbjuder gränslösa saker att göra och se – ofta kostnadsfritt eller till studentrabatt. Du kanske vill ta del av ett matlagningsevent eller filmfestivalbasta och bada på stadstorget, se facinerande konst eller hänga på ett hipstercafé? Visste du förresten att finländare dricker kaffe alla chanser vi får? Vi är de största kaffedrickarna i världen!

Se Aaltos aktiviteter vid årets Flow Festival.

Studentlivet

Aalto har sex högskolor med nästan 11 000 studerande och 4 000 medarbetare, varav 400 är professorer. Vårt campus finns i Esbo, Finland. Cirka 40 % av den akademiska personalen kommer utanför Finland, vilket gör oss till ett mycket internationellt nätverk med en stark akademisk ställning.

Läs mer om studentlivet vid Aalto
Page Break Studies
Aalto University / Olli Paloviita lähettää auton kisaan / photo: Linda Koskinen
Samarbete, Studier Publicerat:

Fart och kontroll – en racerbil som byggts på en Protoverkstadskurs är försedd med artificiell intelligens

Projektgruppen Speed Demon byggde en självstyrande, med AI försedd liten racerbil på uppdrag av ett företag.
Yliopistonlehtori Panu Erästö. Kuva: Terhi Ollikainen / Aalto-yliopisto
Studier Publicerat:

Universitetslektor Panu Erästö har digitaliserat undervisningen i grundkurserna i statistik

Instruktionsvideorna visar hur till exempel Excel fungerar, så att man inte behöver spendera tid på det i klassrummet.
Kuva: Sanna Lehto
Samarbete, Vetenskap & konst, Studier Publicerat:

Från sårbarhet till slagkraft

Claudia Garduño och AaltoLAB Mexico undersökte hur empati, intensivt lyssnande och designtänkande kan underlätta i att hitta de viktigaste frågorna som ursprungsbefolkningen står inför.
Leonardo Hidalgo Uribe: Stories from cold and warm lands
Vetenskap & konst, Studier Publicerat:

Ett brett textilkunnande är en del av Aaltomodets styrka

Kombinationen av konstnärlig och teknisk planeringskompetens är globalt sett unik.
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat