Nyheter

Teknologiindustrin skänker 5 miljoner euro

Enligt rektorn Tuula Teeri vi kan även i fortsättningen vara med och bygga upp ett starkare Finland med hjälp av donationen.

- Vi hoppas att vårt exempel även uppmuntrar andra att delta i universitetens medelsanskaffning och på så vis främja en höjning av utbildningens och forskningens kvalitet. Med vår donation vill vi särskilt stöda universitetens profilering, specialisering och ömsesidiga samarbete, säger verkställande direktör Jorma Turunen.

- Vi tackar Teknologiindustrin för donationen som hjälper oss att även i framtiden utbilda experter med förmågan och visionen att förändra världen, säger Aalto-universitetets rektor Tuula Teeri.
- Redan nu kan vi se att våra forskares branschöverskridande arbete till exempel inom digitaliseringen och hälsoteknologin har skapat både nya kunskaper och innovationer. Med hjälp av Teknologiindustrins donation kan vi även i fortsättningen vara med och bygga upp en framgångsrik industri, ett starkare Finland och en bättre värld.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Vilho Väisälän pajassa opiskelijaryhmät pääsevät suunnittelemaan ja rakentamaan eri kursseilla mitä taidokkaimpia ja teknisesti haastavia laitteita. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Campus, Samarbete, Studier Publicerat:

Vilho Väisäläs verkstad invigdes i Otnäs

Medel från Vilho Väisäläs efterkommande, Weisell-stiftelsen och företaget Vaisala har möjliggjort långsiktig utveckling vid Aalto-universitetet.
Adrian Gutierrez Cruz
Samarbete, Studier Publicerat:

Adrián Gutiérrez Cruz: Specialisering i halvledarteknologi ger karriärmöjligheter för framtiden

Studenten Adrián Gutiérrez Cruz arbetar i forskningsgruppen Organisk elektronik under sommaren. Eftersom Adrián har en bakgrund i materialvetenskap och kemi, är han särskilt intresserad av att få erfarenhet av halvledarteknik på elektroniksidan.
Tukiryhmän jäsenet piirissä keskustelmassa.
Samarbete, Universitetet Publicerat:

Stödgruppen för medelanskaffning ger en internationell dimension åt medelanskaffningen

Stödgruppen för medelanskaffning som grundades vid Aalto-universitetet 2022 erbjuder stöd och råd samt hjälper att knyta kontakter till möjliga nya donatorer.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Studier Publicerat:

Donationer möjliggör utbytesstudier till alla studenter

Internationella utbytesstudier är en väsentlig del av studierna för många studerande vid Handelshögskolan.