Nyheter

Studerande Venla Kaislo: Jag väntar ivrigt på allt som jag kommer att få göra i framtiden

Venla, som är första årets studerande i bioinformationsteknik, är överraskad av hur aktivt studentlivet vid Aalto-universitetet är.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Venla Kaislo. Foto: Filmbutik.

Efter gymnasiet funderade Venla Kaislo till exempel på läkarbanan och idrottsvetenskap, men blev sedan intresserad av bioinformationsteknik eftersom man i huvudämnet kombinerar teknik och medicin. Hon uppskattar friheten i universitetsstudier som har lärt henne till exempel tidshantering och gjort det möjligt att aktivt ägna sig åt hobbyer. 

Varför valde du bioinformationsteknik?

I gymnasiet intresserade jag mig särskilt för biologi, hälsokunskap och matematik. Jag valde studier i idrottsvetenskap vid öppna universitetet, men det var ändå inte min grej. Jag har alltid haft läkarstudier som alternativ och beslutade också att söka till medicinska. När jag läste till inträdesproven blev jag ännu mera intresserad av matematik och fysik och började fundera vilka studiealternativ det finns där man kan fördjupa sig ytterligare i de här ämnena. Jag bläddrade bland olika alternativ och fastnade för bioinformationsteknik där man får kombinera det tekniska med med medicin. 

Hurdant har studentlivet varit i praktiken?

Det som överraskat mest vid Aalto är hur aktivt studentlivet är. Här finns klubbar och grupper för alla hobbyer och intressen, och trösklarna är låga. Också vårt gille Inkubio är mycket aktivt, och jag har fått chans att göra och uppleva en massa roligt under det här första halvåret.

Hur är det i praktiken att studera?

Vid universitetet är studierna väldigt fria, och inlärningen är i hög grad på eget ansvar. Jag har gillat detta väldigt mycket, eftersom jag lär mig mycket bättre genom att göra och läsa själv än till exempel genom att sitta på föreläsningar. Detta har också gjort att jag under hela studien har kunnat arbeta och dessutom ägna mig åt hobbyer lika aktivt som innan jag började studera. 

Vilken kurs har varit intressantast?

Många kurser har varit intressanta och välarrangerade. I höstas gillade jag särskilt kursen Programmering 1 och bland de kurser som pågår nu kursen i fysiologi! Allmänt taget handlar första årets kurser om baskunskaper, och i många kurser finns det till exempel räkneövningsgrupper. Där är tröskeln låg för att begära hjälp, så man behöver inte stressa över att genast hamna på sju famnars vatten

Hurdana färdigheter har du fått för arbetslivet?

Jag har redan nu fått många goda färdigheter för arbetslivet. Den viktigaste och nyttigaste saken som jag har lärt mig under universitetsstudierna är säkert att planlägga min vardag. När det finns många deadline och tider att passa har jag blivit tvungen att lära mig prioritera och schemalägga det jag gör. Det har minskat stressen betydligt när man hela tiden har koll på vad man ska göra och när. Mina interaktiva färdigheter har också utvecklats.

Hur ser du på framtiden på området?

Detta område ger många möjligheter, och enligt huvudämnet kan man få göra en massa intressant och viktigt. Min egen karriärstig är ännu oklar, men jag väntar ivrigt på det framtiden kommer att föra med sig och alla de häftiga saker jag kommer att få göra.

För vem skulle du rekommendera bioinformationsteknik?

Jag rekommenderar mitt huvudämne för alla som är intresserade av problemlösning särskilt i människans och hälsans perspektiv. Jag uppmanar också intresserade att ta reda på vilka kurser som erbjuds inom huvudämnet och att vara öppen och aktivt ta reda på vilka möjligheter området ger.

Aalto University / two students in the Computer Science building /photography Unto Rautio

Bioinformationsteknologi, teknologie kandidat och diplomingenjör

Vi utbildar framtida toppvetare som kan främja till exempel diagnosticering, behandling och förebyggande av sjukdomar, rengöring av miljön och förbättring av livskvaliteten!

Utbildningsutbud
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen

Studenten Reetta Kälvälä vill utveckla bättre cancervård med teknikens hjälp

Reetta som studerar bioinformationsteknologi tycker att studierna vid universitetet är lättare än vid gymnasiet eftersom hon bättre kan styra över sin tid.

Nyheter
Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen

I kandidatprogrammet för bioinformationsteknologi löser man uppgifter tillsammans och det är det bästa

Tack vare det breda kursutbudet och den fria rörligheten mellan högskolorna kunde Oskari Lehtonen fördjupa sig i de ämnen som intresserade honom mest.

Nyheter
Bioinformaatioteknologian opiskelija Silva Robbins teekkarilakissa. Kuva: Markus Toivonen

Studeranden Silva Robbins: Läkare är inte det enda alternativet för den som är intresserad av medicin

Silva som studerar bioinformationsteknologi deltar aktivt i studentlivet. Hon tycker Otnäs campus är unikt eftersom det är en smältdegel för olika områden och deras studentkulturer.

Nyheter

Sähkötekniikan päivä samlade besökare från olika delar av Finland – se på videoinspelningen!

Under det virtuella evenemanget diskuterade elektroteknikstudenterna särskilt studierna och studentlivet vid Aalto-universitetet.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kolme opiskelijaa
Studier Publicerat:

Podcast tar sig an elektroteknologernas vardag

I podcasten diskuterar elektroteknikstudenterna sina studier och teknologlivet vid Aalto-universitetet. Första avsnittet är ute nu!
Studier Publicerat:

Öva koncentration med MyCourses självstudiekurs

Med självstudiematerialet lär du dig hur du kan tränä din koncentration och skapa en miljö som stöder fokusering när man studerar. Materialet finns på finska och engelska.
Picture of the themes of this course
Studier Publicerat:

Mind & Study: skaffa kunskaper för välmående på en nätkurs med 3sp

Studiepsykologerna i Aalto har kombinerat sina kunskaper och erfarenheter och skapat en nätkurs som hanterar mångsidiga teman inom välmående.
Three students eating a snack and discussing over a computer on a rooftop terrace.
Studier Publicerat:

Lär dig språk och interkulturell kompetens online med Unite! Ansök nu till kurser våren 2024

Unite! kurser är öppna for alla studenter vid Aalto-universitetet.