Nyheter

Professor Olli Varis tilldelades Aalto-universitetets Matti Pursula-professur

Professor Olli Varis är en internationellt ansedd och känd forskare inom vatten- och miljöbranschen.

Professorn i vattenresurslära Olli Varis från institutionen för samhälls- och miljöteknik vid Aalto-universitetets högskola för ingenjörsvetenskaper har tilldelats den Matti Pursula-professur som inrättats vid Aalto-universitetet. Varis har varit professor vid Tekniska högskolan och därefter vid Aalto-universitetet sedan 2008 och prodekanus med ansvar för forskning vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper sedan 2013.

Aalto-universitetet inrättade tre professurer 2010 för att hedra rektorerna vid de högskolor som grundade universitetet. Dessa professurer tilldelas personer med särskilda meriter inom sin vetenskapsgren. Matti Pursula var rektor för Tekniska högskolan 2003–2009. Utöver den nu tillsatta professuren grundades en Yrjö Sotamaa-professur inom branschen ”New frontiers in design” och en Eero Kasanen-professur, som tilldelades professorn i finansiering Matti Keloharju 2013.

Olli Varis har arbetat som professor i vattenresurslära sedan 2008. Varis är en internationellt ansedd och känd forskare inom vatten- och miljöbranschen. Han är specialiserad på globala vattenfrågor och på samspelet mellan utveckling och hållbar användning av naturresurser. Han är särskilt ansedd för sin forskning om växande ekonomier i Asien. Varis har lett flera internationella forskningsprojekt och har gett ut ett stort antal högklassiga publikationer. Han har också haft flera betydande expertuppdrag såväl internationellt som i Finland.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Nya teknologie hedersdoktorer
Pris och utmärkelser, Pressmeddelanden Publicerat:

Fem nya teknologie hedersdoktorer 2024 vid Aalto

Hedersdoktorerna promoveras i ceremoniella promotion i juni.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Utnämningar, Pressmeddelanden Publicerat:

Raili Pönni har utnämnts till utvecklingschef vid Aalto-universitetet

Raili Pönni har tidigare varit planeringschef och ställföreträdande utvecklingschef vid universitetet.
Emma Nordback vasemmalla ja Niina Nurmi oikealla. Kuva: Oona Hilli, Aalto-yliopistoU
Pressmeddelanden Publicerat:

Ny studie: Individer i välmående team kan vara nära utbrändhet medan dysfunktionella team kan bestå av välmående individer

Det är mer sannolikt att både teamet och individerna mår bra om man reflekterar och delar med sig av sina problem inom teamet, och om det finns goda relationer mellan alla medlemmar. Långt ifrån alla team lyckas hitta rätt balans visar ny forskning.
Kuvassa opiskelijoita kauppakorkeakoulun lukusalissa, Aalto-yliopisto/ Aino Huovio
Samarbete, Pressmeddelanden, Studier, Universitetet Publicerat: