Nyheter

Aalto-universitetet förbereder sig på att delvis häva de coronarelaterade begränsningarna

De nuvarande riktlinjerna och anvisningarna är i kraft till 13.5.
Korona

Baserat på riktlinjerna som gavs av Finlands regering 4.5 förbereder sig Aalto-universitetet just nu på att delvis och gradvis häva de begränsningar som infördes för att bromsa spridningen av coronaviruset. 

”Vi har tagit regeringens riktlinjer i beaktande och bereder nu hur verksamheten på campus kontrollerat, delvis och gradvis ska kunna köra igång enligt myndigheternas anvisningar, medan vi samtidigt ser till att hälsan och säkerheten hos vårt universitetssamfund inte äventyras”, säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä

Den här veckan (19) piloteras bl.a. skyddsarrangemang, så att verksamhetens begränsningar gradvis kan hävas på ett säkert sätt. 

Universitetets nuvarande anvisningar för distansarbete, distansstudier och närvaro på campus är i kraft till 13.5: https://www.aalto.fi/sv/aalto-universitetet/information-om-coronaviruset (om länken inte fungerar kan du kopiera den till webbläsarens adressfält).

Vi ger mer information om fortsatta åtgärder under pågående vecka (19). 

Krishanteringsgrupp (CMT) 
Aalto-universitetet 
För riktlinjerna ansvarar Aalto-universitetets krishanteringsgrupp, som består av rektorn, säkerhetschefen och kommunikationsdirektören och vid behov andra nyckelpersoner vid universitetet. Gruppen följer med situationen med coronaviruset, är i kontakt med myndigheterna och anger vilka åtgärder som vidtas vid universitetet. Krishanteringsgruppen utgår från de lägesbedömningar som görs av finländska myndigheter och experter. 

Laboratoriossa käytössä oleva koeputkiteline.

Information om coronaviruset

Närmare information om coronavirusets inverkan på Aalto-universitetets verksamhet. Senast uppdaterat 17.6.

Aalto-universitetet
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Pöydällä pitsiliinan päällä on Julkku 2020 -lehti, ylioppilaslakki sekä serpentiiniä
Undantagssituation, Universitetet Publicerat:

Ej avskild utan en ack, så nära virtualvalborg från Aalto!

Under denna exceptionella vår har tystnaden lagt sig över Aalto-universitetets korridorer och vårt campus, men i virtualvärlden bubblar det mer än någonsin.