Institutionen för datateknik

Information om institutionen

Högklassig forskning och utbildning i modern datateknik skapar grunden för framtidens vetenskap, teknik och samhälle. Hos oss sammanförs vetenskaplig grundforskning och innovativa tillämpningar.
Computer Science building / Tietotekniikan talo / photo Aalto University, Matti Ahlgren

Aalto-universitetets institution för datateknik är en av de ledande enheterna för datateknisk forskning i Nordeuropa, och ligger i Esbo på Otnäs campus. Institutionen har över 400 medarbetare och är Aalto-universitetets största institution. Den är en del av Aalto-universitetets högskola för teknikvetenskaper.

Samarbete

Institutionen är en medlem av de internationella utbildningsnätverken SECCLO och EIT Digital, och har en ledande position i det finländska nätverksuniversitetet FITech.

Företagssamarbete

Forskningssamarbete skapar en stark grund för kunskap och produktutveckling. Studieprojekt ger nya idéer för affärsverksamhet. Aaltos campus erbjuder en inspirerande miljö och rekryteringsevenemang förenar företag och framtida experter.

Students walking and working in the basement floor of the Harald Herlin Learning center / photo by Aalto University, Aino Huovio

Aalto JobTeaser - Rekrytera studerande

Vi hjälper arbetsgivare att nå ut till Aalto-universitetets studerande genom att publicera jobb- och praktikplatsannonser samt avhandlings- och projektuppdrag i Aalto JobTeaser.

Aalto-yliopisto/Aino Huovio
Tietotekniikan talo, Computer Science Building
Locations
Three researchers using a device on the surface of the ice at Aalto ice tank

Research and learning infrastructures

Our research and teaching infrastructures are a prerequisite for world-class, cutting edge research. They offer opportunities for collaboration and foster the local innovation ecosystem growth. The large infrastructures are open for all Aalto and external users.

Department of Computer Science at Aalto University is a member of Informatics Europe
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat