Donera en framtid

Aalto-universitetet 10 år

Vi har förenat vetenskap, konst, teknik och ekonomi och vi har blivit en föregångare inom våra nyckelområden. Vårt campus har snabbt utvecklats till ett samarbetskluster i världsklass och vi har blivit ett av Europas mest internationella universitet. I år firar vi vår 10 år långa resa.

Aalto-universitetet grundades för att förändra världen

Aalto-universitetet inledde sin resa år 2010 när tre universitet bildade ett innovativt forskningsuniversitet som aktivt är med och påverkar samhället. Vi arbetar för en bättre värld. Aalto-universitetets uppgift hemma i Finland är att stärka landets innovationsförmåga med hjälp av förstklassig forskning och utbildning.

Aalto-universitetet är ett internationellt och tvärvetenskapligt samfund och dess sex skolor och över 20 000 djärva tänkare söker lösningar till de största utmaningarna i vårt samhälle och bygger en hållbar framtid. Förutom att bedriva spetsforskning och undervisning i toppklass har Aalto-universitetet utvecklats till en plattform för startup-företag, företagssamarbete och livslångt lärande.

Donatorerna har en nyckelroll

Även om Aalto-universitetet fortsättningsvis finansieras främst med offentliga medel har det varit föremål för donatorers intresse allt sedan dess föregångares tid. Handelshögskolans tidigare huvudbyggnad i Tölö byggdes på 1940-talet med stöd av donationer och i början av 2000-talet finansierades den tvärvetenskapliga forskningen redan med hjälp av donatorer. Donatorerna är en nyckel till Aalto-universitetets framgång.

För tio år sedan förenade privata donatorer, stiftelser och företag sina krafter och erbjöd det nya universitetet en stabil kapitalbas. År 2015 stärkte en annan finansieringskampanj ytterligare möjligheterna till spetsforskning inom konst, teknologi, vetenskap och ekonomi. Regelbundna donationer har möjliggjort flera professurer och forskningsprojekt som annars skulle ha blivit oförverkligade.

A solar panel printed in the shape of the aalto 10th birthday party logo

Gratulera Aalto-universitetet med en gåva

Hjälp oss att bygga en hållbar framtid

Målet är en hållbar framtid

Världen omkring oss förändras snabbare än vad vi någonsin tidigare skådat – vi befinner oss mitt inne i en global hållbarhetskris, en teknologisk brytningstid och en förändring av arbetslivet. Samtidigt håller tyngdpunkten inom den globala ekonomin på att flyttas över till Asien. Även den högre utbildningen förändras i takt med att efterfrågan och konkurrensen ökar, digitaliseringen breder ut sig och finansieringen utsätts för tryck.

Just nu behövs universiteten för att visa vägen och möta de globala utmaningarna. Hjälp oss att bygga en värld där finländsk spetskompetens inom vetenskap, konst och teknik går i bräschen. Hjälp oss att bygga en hållbar framtid: donera och förändra världen.

Aalto-yliopiston kampus

Donera i dag

Hjälp oss att bygga en hållbar framtid
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: