Yhteistyö

Tietoa Unitesta

Unite! - University Network for Innovation, Technology and Engineering on yhdeksän eurooppalaisen yliopiston verkosto, jonka tavoitteena on vahvistaa merkittävästi opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistää eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Euroopan komission vuonna 2019 esittämä Eurooppalaiset yliopistot -aloite on suunniteltu vahvistamaan merkittävästi opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä. Unite! on yksi 44 yliopistoallianssista, joka saa Erasmus+ -rahoitusta. Unite! saa rahoitusta myös H2020-ohjelmasta "Tiede yhteiskunnan kanssa ja puolesta", jonka avulla luomme yhteisen, pitkän aikavälin tutkimus- ja innovaatiostrategian (T&I).

Mitä Unite! tekee?

Unite! luo uuden mallin eurooppalaiseen yliopistokoulutukseen kehittämällä ainutlaatuisia yhteisohjelmia, joissa monitieteiset, monikieliset ja monikulttuuriset elementit yhdistetään yhteisiksi opetussuunnitelmiksi ja joustaviksi opintopoluiksi. Tavoitteena on myös luoda opintopolkuja, joilla opiskelijat voivat yhdistää eri Euroopan maissa suorittamansa yhteistutkintoon tai eurooppalaiseen tutkintoon johtavat opinnot. Vahva painopiste on joustavampien, lyhytaikaisten liikkuvuuksien sekä virtuaalisten ja hybridimallien kehittämisessä opiskelijavaihtoon. Opetuksen ja oppimisen erinomaisuus on perusta, jolle Unite! rakentaa kaiken toimintansa aina tutkintoopiskelijoista, ei-perinteisiin opiskelijoihin ja elinikäisiin oppijoihin. Vastataksemme suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin keskitämme koulutustoimintamme erityisesti energiaan, teollisuuden murrokseen, tekoälyyn ja yrittäjyyteen. Teemme yhteistyötä paikallisen teollisuuden ja yrittäjäekosysteemien kanssa. Katso täältä tarkemmat kuvaukset kunkin asiantuntijayhteisön tavoitteista.

UNITE.H2020-hankkeen tavoitteena on luoda yhteinen tutkimus- ja innovaatioympäristö (T&I), jolla on yhteinen strategia, yhteiset infrastruktuurit ja yhteinen innovaatioekosysteemi, jota tukevat teknologiasiirtoyksiköt. Suunnittelemme myös uutta avoimen tieteen ja innovaatioidenn hallintomallia ja politiikkaa tieteellisen tiedon yhteisluomiseen ja jakamiseen. Esteiden vähentäminen ja uusien integroitujen strategioiden luominen henkilöstöresurssien motivaation, tasa-arvon, urakehityksen ja palkitsemisen vahvistamiseksi ovat meille tärkeitä. Otamme yhteiskunnalliset organisaatiot mukaan allianssin tutkimus- ja innovaatiotoimintaan keskittyen erityisesti yhteiskunnan suuriin haasteisiin. Katso tarkemmat kuvaukset työpaketeista täältä.

Täydentävät projektit

Unite-yliopistot pyrkivät täydentävillä projekteilla nopeuttamaan yhteisohjelmien sekä osallistavan opiskelijaiikkuvuuden toteuttamista.

Lue lisää
Unite! logo

Yhteystiedot

Yli 50 aaltolaista tekee töitä Unite-verkostossa. Aalto-yliopistoa Unite! verkoston hallintoneuvostossa edustavat rehtori Ilkka Niemelä ja opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala. Ilkka Niemelä toimii myös Uniten varapuheenjohtajana. Petri Suomala on Unite! -verkoston laillinen edustaja Aalto-yliopistossa. Aallossa Unite-toimintoja johtaa Minna-Kaarina Forssén

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu