Lukiossa Niki Aarnio menestyi hyvin matemaattisissa aineissa ja halusi opiskella alaa, jossa saisi tehdä jotain konkreettista. Elektroniikan ja sähkötekniikan kandidaattikoulutuksen jälkeen hän hakeutui lukemaan maisteriksi Communications Engineering -pääaineeseen. Kansainvälisyyden lisäksi parasta maisteriopinnoissa on hänen mielestään ollut se, että opinnoissa on paneuduttu sekä tekniikkaan että kauppatieteisiin liittyviin aiheisiin.
Niki näkee tietoliiketekniikan alana, jolla liikkuu paljon rahaa ja uusille innovaatioille ja tutkimuksille on kova kysyntä. Hän on jo opintojensa aikana huomannut, että yritykset ovat kiinnostuneita alan opiskelijoista.
Miksi valitsit Computer, Communication and Information Sciences - Communications Engineering -maisteriohjelman?
Yläasteella ja lukiossa olin hyvä matemaattisissa aineissa ja isäni on myös teekkari, joten tekniikan ala tuntui jo varhain minulle luontevalta vaihtoehdolta. Toisena vaihtoehtona minulla oli kauppatieteet. Päädyin valitsemaan sähkötekniikan ja elektroniikan kandidaattikoulutuksen, sillä sähkön opiskelu tähtäsi johonkin konkreettiseen ja tarjolla oli mielenkiintoisia fysiikan kursseja.
Kandivaiheessa opiskelin sivuaineena tuotantotaloutta, joka kasvatti myös kaupallista ymmärrystäni. Yhdistelmä teknillistä osaamista, tuotantotaloutta ja kauppatieteitä sai minut päätymään Computer, Communication and Information Sciences – Communications Engineering -maisteriohjelmaan. Tietoliikennetekniikka on todellinen tulevaisuuden ala, jonka mahdollisuudet kehittyä ovat rajattomat.
Mikä on ollut parasta opinnoissasi?
Maisterivaihe on vastannut todella hyvin odotuksia, ja tämä on ollut sopiva yhdistelmä ekonomista ja teknistä puolta. Kun olin opiskelijavaihdossa Meksikossa, sain olla ylpeä siitä, että olin Communications Engineering -opiskelija Aallosta. Oli mukava huomata, että muut tunsivat Aalto-yliopiston ja tiesivät ohjelman tutkimuksen olevan todella arvostettua.
Opintojen kansainvälisyys näkyy myös Otaniemessä. Meillä on paljon ulkomaalaisia opiskelijoita sekä vaihto-opiskelijoita.
Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?
Value network design for internet services -kurssilla kävimme läpi internettuotteen elinkaaren ja hyödynsimme teoriaa käytännössä yhteistyöyritysten valmiiden tuotteiden kanssa. Meidän ryhmämme työskenteli erään VR-laseja tekevän start upin kanssa. Kurssilla mietimme muun muassa tuotteen markkinoille tulemisen strategiaa ja analysoimme, miten tuotteen tekniset ominaisuudet voi välittää bisnespäätöksiä tekeville ihmisille.
Kurssilla ilahdutti myös se, että sitä oli suositeltu Aaltoon tuleville vaihto-opiskelijoille ja heitä oli kurssilla paljon. Kansainvälinen ilmapiiri synnyttikin monia hyviä keskusteluja.