Uutiset

Opiskelija Niki Aarnio: Tietoliikennetekniikan maisteriohjelma yhdistää kaupallisen ja teknisen osaamisen

Communications Engineering -pääaineen opiskelija Niki Aarnio on pitänyt erityisesti opintojensa kansainvälisyydestä ja konkreettisuudesta.
Communications Engineering student Niki Aarnio in the winter.
Niki Aarnio opiskelee tietoliikennetekniikkaa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa.

Lukiossa Niki Aarnio menestyi hyvin matemaattisissa aineissa ja halusi opiskella alaa, jossa saisi tehdä jotain konkreettista. Elektroniikan ja sähkötekniikan kandidaattikoulutuksen jälkeen hän hakeutui lukemaan maisteriksi Communications Engineering -pääaineeseen. Kansainvälisyyden lisäksi parasta maisteriopinnoissa on hänen mielestään ollut se, että opinnoissa on paneuduttu sekä tekniikkaan että kauppatieteisiin liittyviin aiheisiin. 

Niki näkee tietoliiketekniikan alana, jolla liikkuu paljon rahaa ja uusille innovaatioille ja tutkimuksille on kova kysyntä. Hän on jo opintojensa aikana huomannut, että yritykset ovat kiinnostuneita alan opiskelijoista. 

Miksi valitsit Computer, Communication and Information Sciences - Communications Engineering -maisteriohjelman?

Yläasteella ja lukiossa olin hyvä matemaattisissa aineissa ja isäni on myös teekkari, joten tekniikan ala tuntui jo varhain minulle luontevalta vaihtoehdolta. Toisena vaihtoehtona minulla oli kauppatieteet. Päädyin valitsemaan sähkötekniikan ja elektroniikan kandidaattikoulutuksen, sillä sähkön opiskelu tähtäsi johonkin konkreettiseen ja tarjolla oli mielenkiintoisia fysiikan kursseja. 

Kandivaiheessa opiskelin sivuaineena tuotantotaloutta, joka kasvatti myös kaupallista ymmärrystäni. Yhdistelmä teknillistä osaamista, tuotantotaloutta ja kauppatieteitä sai minut päätymään Computer, Communication and Information Sciences – Communications Engineering -maisteriohjelmaan. Tietoliikennetekniikka on todellinen tulevaisuuden ala, jonka mahdollisuudet kehittyä ovat rajattomat. 

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Maisterivaihe on vastannut todella hyvin odotuksia, ja tämä on ollut sopiva yhdistelmä ekonomista ja teknistä puolta. Kun olin opiskelijavaihdossa Meksikossa, sain olla ylpeä siitä, että olin Communications Engineering -opiskelija Aallosta. Oli mukava huomata, että muut tunsivat Aalto-yliopiston ja tiesivät ohjelman tutkimuksen olevan todella arvostettua. 

Opintojen kansainvälisyys näkyy myös Otaniemessä. Meillä on paljon ulkomaalaisia opiskelijoita sekä vaihto-opiskelijoita. 

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Value network design for internet services -kurssilla kävimme läpi internettuotteen elinkaaren ja hyödynsimme teoriaa käytännössä yhteistyöyritysten valmiiden tuotteiden kanssa. Meidän ryhmämme työskenteli erään VR-laseja tekevän start upin kanssa. Kurssilla mietimme muun muassa tuotteen markkinoille tulemisen strategiaa ja analysoimme, miten tuotteen tekniset ominaisuudet voi välittää bisnespäätöksiä tekeville ihmisille.

Kurssilla ilahdutti myös se, että sitä oli suositeltu Aaltoon tuleville vaihto-opiskelijoille ja heitä oli kurssilla paljon. Kansainvälinen ilmapiiri synnyttikin monia hyviä keskusteluja. 

Alalla liikkuu paljon rahaa ja uutta tutkimusta sekä alan diplomi-insinöörejä tarvitaan koko ajan lisää.

Niki Aarnio

Millaista opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on?

Opintojen ulkopuolista opiskelijaelämää on paljon ja siihen voi jokainen osallistua haluamansa määrän. On ollut hauska huomata, miten tapahtumat ovat muuttuneet lähivuosina, kun kampukselle on tullut kauppatieteiden ja taiteen opiskelijoita tekniikan opiskelijoiden seuraksi. Poikkitieteellisyys tuo opiskelijaelämään mielenkiintoa, ja kampuksella on mukava törmätä myös esimerkiksi erilaisiin taidetapahtumiin ja esityksiin. 

Millaisia eväitä olet saanut opinnoistasi työelämään?

Työelämä on läsnä muun muassa kursseilla, joilla on tehty yritysyhteistöitä. Olemme päässeet esimerkiksi analysoimaan eri yritysten tuotteita tai vertaamaan jotakin tuotetta johonkin teoriaan. 
Lisäksi monet alumnimme käyvät pitämässä erilaisia puheenvuoroja ja kertomassa, miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämässä. On kiva tietää, että opiskelemillamme asioilla on konkreettista merkitystä. Työelämä näkyy myös siinä, että yritykset ovat hyvin kiinnostuneita meistä opiskelijoista. Teen tällä hetkellä diplomityötä ja vaikka en tee sitä millekään tietylle yritykselle, saan työtäni koskien paljon kiinnostuneita yhteydenottoja erilaisten yritysten edustajilta. 

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Sähköalan työt ja tutkimus loppuvat silloin, kun ihmiset lopettavat sähkön käyttämisen. Tietoliikenneteknologia kehittyy jatkuvasti, eikä se ole koskaan valmis. Alalla liikkuu paljon rahaa ja uutta tutkimusta sekä alan diplomi-insinöörejä tarvitaan koko ajan lisää. Datan määrä lisääntyy jatkuvasti, ja alan osaajien tarve lisääntyy myös sellaisilla aloilla, jotka eivät suoraan liity tekniikkaan. Esimerkkinä ruokakauppaketjut, joilla on nykyään käytössä paljon erilaisia äppejä. 

Monet, jotka ovat vaikkapa lahjakkaita matematiikassa, ajattelevat automaattisesti menevänsä kauppikseen. Tekniikan alat ja koulutusohjelmat ovat keskenään hyvin erilaisia, joten vaihtoehtoja kannattaa käydä läpi huolellisesti ja perehtyä niiden sisältöihin. Ohjelmista saattaakin löytää jotain todella kiinnostavaa, jota ei ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi.

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje täältä!

Seuraa meitä!

Lue lisää maisteriohjelmasta

Niki opiskelee Communications Engineering -pääainetta, josta löydät lisää tietoa täältä.

Tutustu myös toisen opiskelijamme ajatuksiin maisteriohjelmasta:
Communications Engineering -pääaineen opiskelija Bhavya Omkarappa löysi unelmatyön Ericssonilta

Two Aalto University students working on a laptop together / photo by Unto Rautio

Communications Engineering - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Digitaalisen murroksen maailmassa verkkojen kehittämisen, rakentamisen ja ylläpidon osaaminen on halutumpaa kuin koskaan aiemmin.

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Tule opiskelemaan Sähkötekniikan korkeakouluun

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
Bhavya Omkarappa / Aalto University / School of Electrical Engineering / Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Communications Engineering

Communications Engineering -pääaineen opiskelija Bhavya Omkarappa löysi unelmatyön Ericssonilta

Bhavya Omkarappan mielestä Aalto-yliopiston kurssit simuloivat hyvin oikeaa työelämää.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

An EU flag with the text European Universities Community, the voice of European students.
Opinnot Julkaistu:

Haku avoinna vuoden 2024 European Student Assemblyyn

Joka vuosi eurooppalaisten yliopistoallianssien opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja laatimaan poliittisia suosituksia Euroopan tulevaisuudesta. Hae 5. marraskuuta mennessä.
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Opinnot Julkaistu:

Uusi 3:n op:n kurssi Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki tulossa 2. periodissa

Aallon opintopsykologien kehittämä kaikille avoin opintopisteytetty ryhmämuotoinen verkkokurssi alkaa loppusyksystä!