Uutiset

Communications Engineering -pääaineen opiskelija Bhavya Omkarappa löysi unelmatyön Ericssonilta

Bhavya Omkarappan mielestä Aalto-yliopiston kurssit simuloivat hyvin oikeaa työelämää.
Bhavya Omkarappa / Aalto University / School of Electrical Engineering / Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Communications Engineering
Bhavya Omkarappa.

Miksi valitsit Computer, Communication and Information Sciences - Communications Engineering -maisteriohjelman?

Opiskelin elektroniikan ja tietoliikennetekniikan kandidaattitutkinnon Intiassa, ja valmistumisen jälkeen olin kolme vuotta työelämässä. Kiinnostuin enemmän ja enemmän tietoliikennetekniikasta ja aloin etsiä eurooppalaisista yliopistoista koulutusohjelmaa, joka yhdistäisi alan teknisen ja kaupallisen puolen. Törmäsin Aalto-yliopiston Computer, Communication and Information Sciences - Communications Engineering -maisteriohjelmaan ja päätin hakea, vaikka minulla ei ollut paljon aikaa valmistautua. En päässyt sisään ensimmäisellä kerralla, mutta olin varma, että tämä ohjelma oli minulle oikea. Siksi hain uudestaan seuraavana vuonna ja lopulta minulle tarjottiin opiskelupaikkaa.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Kursseilta saadun teknisen ja käytännön osaamisen lisäksi työskentely tietoliikennetekniikan professori Heikki Hämmäisen tutkimusryhmässä on ollut parasta opinnoissani. Hän haastoi minut pyrkimään tutkimuksissani parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Vuonna 2017 sainkin esitellä diplomityöni alustavat tutkimustulokset kansainvälisessä tietoliikennekonferenssissa Tanskassa, ja vuonna 2018 esittelin lopulliset tulokset European Regional International Telecommunication Society -konferenssissa Italiassa. Tutkimustulosten esittäminen niin suuren globaalin yleisön edessä oli kokemus, jota en taatusti unohda.

Varsinaisten opintoihini kuuluvien kurssien lisäksi kävin myös kursseja, jotka käsittelivät tuotekehitystä ja maailmanlaajuisia innovaatioita. Kursseilla opiskeltiin tiiviissä yhteistyössä muiden kansainvälisten yliopistojen kanssa, ja pääsin vierailemaan myös Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa. Kokemus oli todella inspiroiva!

Millaisia työkaluja sait opinnoistasi työelämään?

Maisteriohjelma todellakin paransi teknisiä taitojani, mutta opin myös paljon hyödyllisiä asioita tietoliikennealan kaupallisesta puolesta. Kurssit eivät olleet pelkkää teoriaa, sillä pääsimme harjoittelemaan asioita myös käytännössä. Esimerkiksi Operator Business -kurssilla teimme simulaatioharjoituksia, joissa pääsimme tutustumaan kokonaisvaltaisesti alan johtamishaasteisiin ja yritystoimintaan. Saimme harjoitella yritysanalyysien tekoa, suunnittelua ja päätöksentekoa virtuaalisilla mobiilimarkkinoilla.

Tämä työ on juuri sitä, mitä halusin, sillä siinä yhdistyvät kaupallinen ja tekninen osaaminen.

Bhavya Omkarappa

Missä työskentelet nyt?

Työskentelen Ericssonilla integrointi-insinöörinä. Työskentelen pääosin data-analyysin ja liiketoimintaratkaisujen parissa, joita Ericsson tarjoaa mobiilioperaattoreille Suomessa. Työtehtäviäni ovat näiden liiketoimintaratkaisujen integroiminen operaattorin verkkoon, palvelupyyntöjen ratkaiseminen sekä tuotteen räätälöinti asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tämä työ on juuri sitä, mitä halusin, sillä siinä yhdistyvät kaupallinen ja tekninen osaaminen.

Suomi on pieni helmi maailmassa, ja siellä kaikki toimii niin kuin pitää. Sen takia uskon jääväni tänne toistaiseksi. Tietoliikennemarkkinat toimivat eri tavalla Suomessa kuin Intiassa, mikä tuo työhön haastetta. Kulttuuriin integroituminen ja erityisesti kielen opettelu kestää tietenkin aikansa, mutta olen ollut tyytyväinen työhöni, yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Kuinka päädyit nykyiseen työhösi?

Kun diplomityöni oli valmistumassa, sain tietää avoimesta paikasta Ericssonilla ja päätin hakea tehtävään. Muutama päivä myöhemmin sain kutsun haastatteluun, joka osoittautui yhdeksi mielenkiintoisimmista haastatteluista, joissa olen ollut. Aloitin harjoittelijana, mutta sain myöhemmin kokoaikaisen työn.

Mitä vinkkejä antaisit maisterinopintoja aloittaville?

Tietoliikennetekniikka on yksi Aallon parhaiten menestyneistä tutkimusaloista, minkä takia ohjelman tarjoavat mahdollisuudet kannattaa hyödyntää. Ohjelmasta voi oppia todella paljon ja tarjolla on paljon tukea ja mahdollisuuksia. Ole ennakoiva ja tutustu ihmisiin ja professoreihin.

Toinen tärkeä asia on tehokkaan ajankäytön harjoitteleminen. Se on yksi tärkeimmistä oppimistani asioista, sillä kampuksella tapahtuu koko ajan ja siksi on hyvä löytää tasapaino opintojen ja opiskelijaelämän välillä.

Haluaisin rohkaista myös kansainvälisiä opiskelijoita, jotka miettivät, uskaltavatko he lähteä opiskelemaan Suomeen. Koskaan ei voi tietää, onko joku oikea paikka itselle, ennen kuin kokeilee!

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Seuraa meitä!

Lue lisää maisteriohjelmasta

Bhavya opiskelee Communications Engineering -pääainetta, josta löydät lisää tietoa täältä.

Tutustu myös toisen opiskelijamme ajatuksiin maisteriohjelmasta:
Opiskelija Niki Aarnio: Tietoliikennetekniikan maisteriohjelma yhdistää kaupallisen ja teknisen osaamisen

Two Aalto University students working on a laptop together / photo by Unto Rautio

Communications Engineering - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Digitaalisen murroksen maailmassa verkkojen kehittämisen, rakentamisen ja ylläpidon osaaminen on halutumpaa kuin koskaan aiemmin.

Koulutustarjonta
Communications Engineering student Niki Aarnio in the winter.

Opiskelija Niki Aarnio: Tietoliikennetekniikan maisteriohjelma yhdistää kaupallisen ja teknisen osaamisen

Communications Engineering -pääaineen opiskelija Niki Aarnio on pitänyt erityisesti opintojensa kansainvälisyydestä ja konkreettisuudesta.

Uutiset
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.