Uutiset

Kauppakorkeakoulun ohjelmatarjontaan kolme uutta maisteriohjelmaa

Maisteriohjelmatarjonnan kehittämisellä pyritään vastaamaan entistä paremmin yhteiskunnan tarpeisiin.
Kolme opiskelijaa tutkimassa lehtiä pöydän ääressä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
Kauppakorkeakoulun opiskelijoita eli kyltereitä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Kauppakorkeakoulussa tutkinto-opetus järjestetään kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriohjelmina. Lisäksi professorimme ovat vahvasti mukana Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) täydennyskoulutuksissa.

Uusia maisteriohjelmia on valmisteltu useamman vuoden ajan, ja uudistus on nyt loppusuoralla. Ohjelmia on valmisteltu laitoksilla ja oppimisen alueen johtoryhmässä (Learning Steering Group LESG). Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä on tehnyt (6.6.2021) päätöksen uusien ohjelmien perustamisesta.

Uudet maisteriohjelmat ovat: People Management and Organizational Development, Strategic Management in a Changing World ja Business Analytics. Lisäksi Global Management (CEMS) -ohjelma uudistuu kokonaan. Uusiin ohjelmiin voi hakea ensimmäistä kertaa vuodenvaihteessa 2021–2022. Ensimmäiset opiskelijat aloittavat ohjelmissa syyskuussa 2022.

Näiden uusien ja uudistettavien ohjelmien lisäksi tarjolla ovat jatkossakin seuraavat maisteriohjelmat: Accounting, Finance, Economics, Marketing, Information and Service Management ja Yritysjuridiikka. Portfoliossa pysyvät myös Creative Sustainability (yhteinen ohjelma Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kemian tekniikan korkeakoulun kanssa) ja IDBM (International Design Business Management, joka on kaikkien Aallon korkeakoulujen yhteinen ohjelma ja jossa koordinaatiovastuu on Kauppakorkeakoululla).

Maisteriohjelmat ovat englanninkielisiä lukuun ottamatta Yritysjuridiikkaa, jonka opetuskieli on suomi. Maisteriohjelmat ovat kaksivuotisia ja ne järjestetään Otaniemen kampuksellamme.

Ohjelmaportfolion uudistuksen myötä maisteriohjelmatarjonnasta poistuvat Management and International Business- ja Entrepreneurship and Innovation Management -ohjelmat. Myös Corporate Communication- ja Strategy-ohjelmat poistuvat tarjonnasta, mutta niiden lakkauttamisesta on päätetty jo vuosia sitten. Näissä poistuvissa ohjelmissa tällä hetkellä opiskelevat opiskelijat voivat valmistua ohjelmista erikseen ilmoitetun aikataulun mukaisesti.

Kauppakorkeakoulussa opetuksesta ja koulutuksesta vastaava varadekaani Tomas Falk on johtanut maisteriohjelmaportfolion kehittämistyötä.

”Muutoksia ei missään tapauksessa tehdä kevyin perustein, vaan meillä on vahva halu jatkossakin tarjota kiinnostavia ohjelmia ja laadukasta opetusta. Toivomme, että myös uudet ohjelmat koetaan tällaisiksi ja että pystymme niitä tarjoamalla kasvattamaan tulevina vuosina merkittävästi opiskelijamääräämme. Tavoitteenamme on myös edelleen lisätä yhteiskunnallista vaikuttavuuttamme ja vuorovaikutustamme liike-elämän kanssa. Pyrimme Kauppakorkeakoulussa myös edistämään monimuotoisuutta, joten toivomme, että ohjelmaportfoliomme koetaan monipuoliseksi ja että se houkuttelee monenlaisia, erilaisia hakijoita”, Tomas Falk sanoo.

Kandidaattiohjelmien kehitys jatkuu

Kauppakorkeakoulussa on kolme kandidaattiohjelmaa: suomenkielinen Kauppatieteiden kandidaattiohjelma ja englanninkieliset Economics-ohjelma sekä International Business -ohjelma. Näistä kaksi ensin mainittua järjestetään Otaniemessä ja International Business-kandidaattiohjelma Mikkelin kampuksella. Kandidaattiohjelmat ovat kolmivuotisia.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelmaa ja International Business -ohjelmaa uudistetaan parhaillaan. Uudistetut opetussuunnitelmat tulevat voimaan lukuvuoden 2022–2023 alusta.

”Haluamme Kauppakorkeakoululla tarjota haastelähtöistä opetusta ja osallistaa opiskelijat opetukseen. Kandiohjelma on opiskelijoiden ensikosketus Kauppakorkeakoulun opetukseen ja kursseihin ja myös suosituin hakukohde kaikista Suomen yliopistojen kandiohjelmista. Jo siksikin haluamme koko yhteisömme voimin suunnitella ja järjestää opetustarjontamme mahdollisimman hyvin. Ohjelman kehitystyöhön osallistuu aktiivisesti ohjelman johtoryhmän lisäksi sekä opettajat että opiskelijajärjestö KY:n edustajat.”

Kandidaatti- tai maisteritutkinnon jälkeen on mahdollista pyrkiä tohtorinkoulutukseen. Sejärjestetään Kauppakorkeakoulussa englanninkielisenä tohtoriohjelmana, joka on nelivuotinen ja jonka kolme vaihtoehtoista erikoistumisaluetta ovat Business, Economics ja Finance.

Tutkintokoulutuksen lisäksi Aalto-yliopistossa on tänä keväänä koottu paljon kurssitarjontaa osaksi Elämänlaajuisen oppimisen kokonaisuutta. Ne kurssit ovat kaikille avoimia. 

People Management and Organizational Development -ohjelma vastaa henkilöstöjohtamisen osaamistarpeisiin

Kauppakorkeakoulu tarjoaa kolmea uutta maisteriohjelmaa syksystä 2022 alkaen.

Lue lisää
Kolme opiskelijaa istuu rennosti rupattelemassa Kauppakorkeakoululla

Strategic Management in a Changing World -ohjelma kehittää analyyttistä ja yrittäjämäistä ajattelua

Kauppakorkeakoulu tarjoaa kolmea uutta maisteriohjelmaa syksystä 2022 alkaen.

Lue lisää
Opiskelijanainen ja apulaisprofessori Patrick Shulist

Business Analytics -ohjelman opeille on suuri kysyntä yhteiskunnassa

Kauppakorkeakoulu tarjoaa kolmea uutta maisteriohjelmaa syksystä 2022 alkaen.

Lue lisää
Kaksi opiskelijaa seisomassa Kauppakorkeakoulun kolmannen kerroksen terassilla

Global Management -ohjelman rakenne uudistuu

Muutokset tuovat mukanaan uusia sisältöjä ja uusia painotuksia.

Lue lisää
Kaksi Kauppiksen opiskelijaa pöydän ääressä juttelemassa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
Maria Virkkala
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston opiskelijatarina: sivuaineena logistiikka

Haastattelu avoimen yliopiston opinnoista