Uutiset

People Management and Organizational Development -ohjelma vastaa henkilöstöjohtamisen osaamistarpeisiin

Kauppakorkeakoulu tarjoaa kolmea uutta maisteriohjelmaa syksystä 2022 alkaen.
Kolme opiskelijaa istuu rennosti rupattelemassa Kauppakorkeakoululla
Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Kauppakorkeakoulun uudet maisteriohjelmat syksystä 2022 alkaen ovat johtamisen laitoksella People Management and Organizational Development ja Strategic Management in a Changing World sekä tieto- ja palvelujohtamisen laitoksella Business Analytics -ohjelma. Näihin ohjelmiin voi hakea ensimmäistä kertaa vuodenvaihteessa 2021–2022. Lisäksi Global Management -ohjelman (CEMS) rakenne uudistuu.

People Management and Organizational Development -ohjelman tarkoitus on kouluttaa ammattilaisia ja johtajia, joilla on kyky johtaa henkilöstöä menestyksekkäästi ja vastuullisesti sekä kehittää organisaatioiden toimintoja nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Ohjelman kehittäjiin kuuluva vanhempi yliopistonlehtori Saija Katila kertoo, että ohjelma erottuu monin tavoin alan muusta tutkintoon johtavasta koulutustarjonnasta.

”Suomesta ja muista Pohjoismaista puuttuu korkeatasoinen kaksivuotinen maisteriohjelma, joka valmistaa opiskelijoita erityisesti henkilöstöjohtamisen ja organisaatioiden kehittämisen tehtäviin sekä konsultointiin näillä alueilla. Ohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa on tehty tiivistä yhteistyötä niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.”

Kauppakorkeakoulun johtamisen laitos on myös yksi Euroopan johtavista osaamiskeskuksista henkilöstöjohtamisen tutkimusalueella. Tuomalla yhteen alan huippuammattilaiset ja maailmanluokan tutkijat ohjelma varmistaa, että opiskelijat ovat viimeisimmän tiedon äärellä.

Ohjelmaan voi hakea hyvin monenlaisella taustalla

Tänä päivänä henkilöstöjohtamisen ja organisaatioiden kehittämisen ammattilaiset tulevat monista eri koulutustaustoista. Yksi on opiskellut kauppatieteitä, toinen yhteiskuntatieteitä ja kolmas oikeustieteitä, mutta vain harvoilla on ollut mahdollisuus opinnoissaan perehtyä monipuolisesti kaikkiin niihin alueisiin, jotka ovat alan työtehtävissä menestymisen kannalta tärkeitä.

”Ohjelma tavoitteleekin opiskelijoita, jotka ovat innostuneita ihmisten johtamisesta ja organisaatioiden kehittämisestä on heillä sitten kandidaatintutkinto kauppatieteissä, oikeustieteissä, tuotantotaloudessa tai yhteiskuntatieteissä”, Saija Katila sanoo.

Ohjelman teoreettinen pohja on laaja-alainen. Ohjelma ammentaa muun muassa johtamisen teorioista, psykologiasta, sosiaalipsykologiasta, viestinnästä ja sosiologiasta. Ohjelmassa vahva teoreettinen tausta yhdistyy käytännön orientaatioon.

Tavoitteena on oppia analysoimaan ja ratkaisemaan organisaatioiden käytännön ongelmia kokemusperäisellä ja ongelmalähtöisellä oppimisella. Yhteistyö globaalien yritysten, julkisen sektorin organisaatioiden ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa takaa sen, että opiskelijoille on tarjolla mielenkiintoisia ja monipuolisia haasteita ratkaistavaksi.

Ohjelmaan otetaan ensimmäisellä kerralla noin 40 opiskelijaa. Jatkossa sisäänottoa on tarkoitus kasvattaa 60 opiskelijaan. Vastavalmistuneet opiskelijat sijoittuvat pääasiassa suurten organisaatioiden HR-asiantuntijoiksi ja -kehittäjiksi sekä -konsulteiksi ja etenevät siitä 10–15 vuodessa alan erilaisiin johtotehtäviin.

People Management and Organizational Development, Master of Science (Economics and Business Administration)

People Management and Organizational Development -maisteriohjelma antaa opiskelijoille asiantuntemuksen sekä analyyttiset, viestinnälliset ja tiimityöskentelyyn liittyvät taidot, joiden avulla tehokas ja kestävä henkilöstöresurssien johtaminen ja organisaatioiden kehittäminen on mahdollista. Valmistumisen jälkeen opiskelijat työskentelevät henkilöstöjohtamisen ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelmassa opiskelevilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto Queenslandin (AU) tai South Carolinan (US) yliopistossa. Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten, julkisten organisaatioiden sekä kansalaisjärjestöjen kanssa. Näin opiskelijat ovat tuoreimman henkilöstöjohtamista ja organisaatioiden kehittämistä koskevan tiedon äärellä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Lue lisää
Two Aalto University business students on campus in Otaniemi.

Kauppakorkeakoulun ohjelmatarjontaan kolme uutta maisteriohjelmaa

Maisteriohjelmatarjonnan kehittämisellä pyritään vastaamaan entistä paremmin yhteiskunnan tarpeisiin.

Lue lisää
Kolme opiskelijaa tutkimassa lehtiä pöydän ääressä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.