Uutiset

Business Analytics -ohjelman opeille on suuri kysyntä yhteiskunnassa

Kauppakorkeakoulu tarjoaa kolmea uutta maisteriohjelmaa syksystä 2022 alkaen.
Kaksi opiskelijaa seisomassa Kauppakorkeakoulun kolmannen kerroksen terassilla
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun uudet maisteriohjelmat syksystä 2022 alkaen ovat Business Analytics tieto- ja palvelujohtamisen laitoksellaja People Management and Organizational Development ja Strategic Management in a Changing World johtamisen laitoksella. Näihin ohjelmiin voi hakea ensimmäistä kertaa vuodenvaihteessa 2021–2022. Lisäksi Global Management -ohjelman (CEMS) rakenne uudistuu.

Business Analytics (yritysanalytiikka) -ohjelma kokoaa yhteen Kauppakorkeakoulussa opetettavan analytiikkatarjonnan. Ohjelma valmistaa opiskelijoita digitaalisen tulevaisuuden johtajiksi, joilla on valmistuessaan erityinen yhdistelmä johtamis-, liiketoiminta- ja teknologiaosaamista. Ohjelma antaa opiskelijoille syvällistä tietoa dataperustaisesta päätöksenteosta ja analytiikasta digitaalisen liiketoiminnan eri alueilla.

”Opintoihin kuuluu paljon myös käytännön tekemistä. Opiskelijat kehittävät analytiikkataitojaan kyetäkseen sitten hyödyntämään näitä taitoja jollain liiketoiminnan alueella, kuten markkinoinnissa, henkilöstöjohtamisessa, laskentatoimessa tai toimitusketjujen johtamisessa. Opiskelijat myös saavat perusymmärryksen tietojärjestelmistä, datanhallinnasta, tekoälyteknologioista sekä matemaattisista ja tilastotieteellisistä malleista, joille analytiikka perustuu”, kertoo uuden ohjelman suunnitteluryhmään kuulunut tietojärjestelmätieteen professori Matti Rossi.

Liiketoiminta-analyytikoiksi ja Business Intelligence -asiantuntijoiksi

Ohjelma on suunnattu kandidaatintutkinnon Aallossa tai muissa korkeatasoisissa yliopistoissa suorittaneille henkilöille, joilla on opintoja esimerkiksi tilastotieteestä, matematiikasta ja ohjelmoinnista. Ohjelman tarjoamalle osaamiselle on suuri kysyntä yhteiskunnassa. Siitä valmistuvat henkilöt työllistyvät pääasiallisesti liiketoiminta-analyytikoiksi ja Business Intelligence -asiantuntijoiksi vähittäiskaupan tai teollisuuden toimitusketjujen palveluntarjoajille tai konsulttiyrityksiin. Ohjelmassa opiskelevilla on erittäin hyvät mahdollisuudet tehdä töitä jo opintojen aikana, sillä opetusta järjestetään paljon myös verkossa ja iltaisin.

Ohjelmaan otetaan ensimmäisellä kerralla noin 30 opiskelijaa. Jatkossa sisäänottoa on tarkoitus kasvattaa 60 opiskelijaan. Jo tällä hetkellä tieto- ja palvelujohtamisen ohjelmassa opiskelee vuosittain noin 40 opiskelijaa, jotka ovat erikoistuneet analytiikkaan.

Business Analytics, Master of Science (Economics and Business Administration)

Business Analytics -maisteriohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla johtajuus-, liiketoiminta- ja teknologiaopinnot. Ohjelma on työelämälähtöinen ja vastaa alan sekä tulevaisuuden tarpeisiin. Valmistuneet ovat kestävän liiketoiminnan innovatiivisia asiantuntijoita ja johtajia. Ohjelmassa opiskelu kehittää laaja-alaisesti dataan perustuvaa päätöksentekokykyä ja analyyttista ajattelua mahdollistaen asiantuntijuuden monilla eri aloilla.

Lue lisää
Two Aalto University students on the campus in Otaniemi.

Kauppakorkeakoulun ohjelmatarjontaan kolme uutta maisteriohjelmaa

Maisteriohjelmatarjonnan kehittämisellä pyritään vastaamaan entistä paremmin yhteiskunnan tarpeisiin.

Lue lisää
Kolme opiskelijaa tutkimassa lehtiä pöydän ääressä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.