Uutiset

Strategic Management in a Changing World -ohjelma kehittää analyyttistä ja yrittäjämäistä ajattelua

Kauppakorkeakoulu tarjoaa kolmea uutta maisteriohjelmaa syksystä 2022 alkaen.
Opiskelijanainen ja apulaisprofessori Patrick Shulist
Opiskelija ja apulaisprofessori Patrick Shulist. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Kauppakorkeakoulun uudet maisteriohjelmat syksystä 2022 alkaen ovat johtamisen laitoksen tarjoamat Strategic Management in a Changing World ja People Management and Organizational Development sekä tieto- ja palvelujohtamisen laitoksen Business Analytics -ohjelma. Näihin ohjelmiin voi hakea ensimmäistä kertaa vuodenvaihteessa 2021–2022. Lisäksi Global Management -ohjelman (CEMS) rakenne uudistuu.

Strategic Management in a Changing World -ohjelma kouluttaa strategiseen johtamiseen erikoistuneita asiantuntijoita. Ohjelmassa kohtaavat nykyaikaiset strategiakäytännöt ja uusin tutkimustieto strategisesta suunnittelusta ja strategioiden toteuttamisesta.

Ero perinteisiin strategiaohjelmiin on se, että ohjelma korostaa niitä mahdollisuuksia ja vaatimuksia, joita kestävä kehitys sekä jatkuva digitalisaatio ja globalisaatio luovat yrityksille. Ohjelmasta valmistuneilla on siten erinomaiset valmiudet työskennellä vaativissa asiantuntijatehtävissä. He hyödyntävät analyyttistä ja luovaa lähestymistapaa yhteiskunnassa globaalisti merkittäviin kehityssuuntiin ja muutoksiin.

Ohjelmassa painottuvat analyyttiset taidot ja yrittäjämäinen ajattelu, joita tarvitaan yleisesti organisaatioiden strategiatyössä sekä erityisesti uuden, kestävän liiketoiminnan kehittämisessä.

Ohjelma antaa valmiudet liiketoiminnan kestävään kehittämiseen

Ohjelman suunnittelua johtava apulaisprofessori Patrick Shulist kertoo, että Kauppakorkeakoulun professoreilla ja lehtoreilla on vahvaa osaamista kansainvälisesti kilpailukykyisen ohjelman tarjoamiseen.

”Opetushenkilöstömme erinomaisen osaamisen lisäksi uusi ohjelma erottuu muista vastaavista ohjelmista sisällöllään. Strategian opettaminen jatkuvana prosessina ja kestävän kehityksen, digitalisaation ja kansainvälisen toimintakentän painottaminen toteutuvat ohjelmassa erityisen vahvasti. Näitä teemoja opetetaan tällä hetkellä monissa ohjelmissa myös Aallossa, mutta tässä uudessa ohjelmassa valmistuneista tulee ennen kaikkea liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijoita, ei niinkään esimerkiksi nimenomaan kestävään kehitykseen tai informaatioteknologiaan erikoistuneita asiantuntijoita”, Patrick Shulist sanoo.

Ohjelmaan otetaan ensimmäisenä vuonna noin 40 opiskelijaa. Jatkossa sisäänottoa on tarkoitus kasvattaa 60 opiskelijaan. Ohjelmasta valmistuvat sijoittuvat monenlaisiin eri tehtäviin konsultoinnista analyytikoihin. Heidän kilpailuetunsa työmarkkinoilla on laaja ymmärrys liiketoiminnasta ja strategisesta johtamisesta sekä analyyttiset taidot ja yrittäjämäinen ote uuden liiketoiminnan luomiseen.

Strategic management in a changing world, Master of Science (Economics and Business Administration)

Strategic Management in a Changing World on ainutlaatuinen maisteriohjelma. Opiskelijat oppivat laatimaan toimivia strategioita alati muuttuvassa maailmassa. Valmistuneet ovat analyyttisia päätöksentekijöitä, jotka tunnistavat mahdollisuuksia ja riskejä ja osaavat toimia niiden mukaan. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille arvokasta osaamista ja tietoa strategiasta, kestävästä liiketoiminnasta, johtamisesta ja yrittäjyydestä.

Lue lisää
A student and an assistant professor on Aalto University campus in Otaniemi

Kauppakorkeakoulun ohjelmatarjontaan kolme uutta maisteriohjelmaa

Maisteriohjelmatarjonnan kehittämisellä pyritään vastaamaan entistä paremmin yhteiskunnan tarpeisiin.

Lue lisää
Kolme opiskelijaa tutkimassa lehtiä pöydän ääressä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.